torsdag den 23. februar 2017

Generalprøve i det nye kulturhus ODEON


"Der var engang en by, der ønskede at blive større. En rigtig storby faktisk. Den 1. marts 2017 åbner det første synlige bevis på det, ODEON. Men som i alle andre gode eventyr, så frygter ODEON, at det skal gå så frygteligt meget igennem, inden det hele ender lykkeligt. Som i et rigtigt eventyr."

Sådan lød starten på invitationen til generalprøve i det nye kulturhus her i Odense, ODEON. Arrangementet foregik den 21. februar og startede klokken 20. Denne aften var første gang, at der blev samlet 1.740 mennesker i Store Sal. Det var også generelt en aften med andre første gange. Første gang en kunstner stod på scenen, første gang toiletterne blev taget i brug af så mange mennesker, første gang barerne havde åbent - og i det hele taget blev det en kæmpe test af kulturhuset for at se, om det var helt klart til åbningen den 1. marts.


Jeg havde været til rundvisning på ODEON dagen før generalprøven, så jeg havde allerede smugkigget lidt. Det var dog et helt andet syn at se hele kulturhuset fyldt med mennesker, der alle sammen var klar til en god aften. Baren var klar, garderobefolkene arbejdede på højtryk, og det lykkedes at få alle ind i salen, og gjort klar til aftenens program.

Den allerførste til at tale på scenen var Torben Iversen, der talte lidt om Odense generelt, og om den kommende åbning af ODEON. Han gav derefter ordet videre til den tidligere borgmester Anker Boye, som har fulgt med i byggeriet så længe, og som selv var meget stolt af, at et nyt og eventyrligt frø er plantet midt i vores dejlige by.

Så blev det tid til den allerførste kunstner på scenen, som var den debuterende Hjalmer, der lige er kommet med singlen "Hjem Til En Anden", som på cirka to uger har fået 100.000+ afspilninger på Spotify. Hans lyd er en ung og moderne form for dansk pop - lidt i stil med Kim Larsen, Poul Krebs og Lars Lilholt. Efter han havde spillet et par numre, så blev det tid til en pause. Toiletterne skulle for alvor testes, og de forskellige barer blev sat på arbejde.

Jeg endte selv med et glas hvidvin i pausen, og stemningen i hele foyeren var høj og varmende. Da vi endnu engang skulle ind på vores pladser igen, så tog Torben Iversen atter ordet, og der blev derudover foretaget en lille måling af lyd i form af baggrundsstøj. Derefter blev det tid til aftenens sidste kunster, som var ingen anden end selveste Elvis (i cover-udgave altså). Han havde to sangerinder med og et helt band, der sluttede aftenen af på herlig og gammeldags vis.

Alt i alt var det en rigtig god aften, hvor det hele blev testet og afprøvet, og jeg kan virkelig sige, at jeg glæder mig til at se koncerter, teater og opleve andre kulturelle ting i ODEON, når det for alvor åbner op, og omfavner alle de kulturnysgerrige individer. Det bliver SÅ godt det her, kære Odense.

6 kommentarer:

 1. Det kulturhus ser fantastisk ud!
  Og sikke et dejligt arrangement :D

  SvarSlet
 2. Jeg vil så gerne derinde og se det hele en dag..
  Det ser så spændende ud og dejligt at det var en god aften..

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bør da næsten tage ind og se det til åbningen 1. marts så <3

   Slet
  2. Ville nok være lidt kedeligt alene.. er det gratis eller?

   Knus <3

   Slet
  3. Jeg er der i hvert fald som frivillig :) og ja, det om dagen er gratis.

   Slet