søndag den 12. februar 2017

Anbefaling: En kuffert fuld af skabninger

En kuffert fuld af skabninger af Mark Salisbury
En kuffert fuld af skabninger af Mark Salisbury
En kuffert fuld af skabninger af Mark Salisbury
Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic.

En af de bedste filmatiseringer jeg så sidste år var helt klart "Fantastiske Skabninger og Hvor De Findes". Jeg er en person, der elsker alt ved Harry Potter-universet, og jeg elsker bøger, der omhandler dette. Derfor jublede jeg af glæde, da jeg så at HarperCollins Nordic udgav forskellige non-fiktion bøger om filmen, samt en del malebøger. Jeg kan ikke selv få nok, og det er der heldigvis også mange andre, der heller ikke kan.

I dag vil jeg derfor anbefale bogen "En kuffert fuld af skabninger". Vi starter selvfølgelig med et forord af Eddie Redmayne, der spiller hovedrollen Newt Scamander i filmen. Bogen viser og fortæller, hvordan filmmagien blev skabt, og hvordan historien gik fra at være et manuskript til at blive en film. Man får mulighed for at blive klogere på de fantastiske skabninger, læse meget mere om karaktererne fra filmen, samt de skuespillere, der spiller dem, og tankerne bag mange af filmholdets beslutninger undervejs - f.eks. kostumer, tilbehør, det grafiske design og artefakter.

Selve bogen er designet af MinaLima, som har stået for de grafiske rekvisitter til Harry Potter-filmene og nu også denne. Derudover fungerer bogen som en interaktiv oplevelse med fold ud-ting, plakater, kort, flyers og meget andet. Bogen indeholder derudover også illustrationer, en masse billeder, samt historier fra skuespillerne og teamet bag filmen. 

Det er en helt perfekt samlerudgave, hvis man - som jeg selv - er helt tosset med universet, filmmagien og bare er nysgerrig efter mere baggrundsviden. Bogen er simpelthen så gennemført, og man kan virkelig bruge mange timer på at nærstudere alle detaljer, og blive helt forundret over, hvor meget arbejde og gennemtænkning, der ligger bag en film. Det er så nørdet, og jeg elsker det!

En kuffert fuld af skabninger af Mark Salisbury
En kuffert fuld af skabninger af Mark Salisbury
En kuffert fuld af skabninger af Mark Salisbury

8 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig sådan til at læse den selv, dog på engelsk. Men måske burde jeg få set filmen først ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh glæd dig til at se filmen - den er så god <3 (og til at læse bogen :D)

   Slet
 2. Tillad mig lige at være vanvittigt misundelig for en stund! Hvor er det bare en fin bog :O

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig bare SÅ fin og gennemført <3

   Slet
 3. Den er så fin, skal jeg helt klart have anskaffet :D

  SvarSlet
 4. Årh jeg så den godt i en boghandler og blev lidt forelsket.
  Nu kan jeg da se det er en jeg helt klart må eje :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver altså også bare helt slugt af den! :D

   Slet