onsdag den 8. februar 2017

10 læseoplevelser til din Valentinsdag


Valentinsdag nærmer sig - 14. februar, hvis nogen skulle være i tvivl - og måske ved du ikke helt, hvad du skal gøre af dig selv, måske fejrer du bare ikke dagen, eller måske vil du bare gerne læse en god bog med kærlighed som et centralt element. Derfor har jeg her sammensat en liste med 10 læseoplevelser, som jeg tænker ville passe godt til en Valentinsdag med sig selv. Bøgerne vil variere indholdsmæssigt, hvorvidt de indebærer forelskelse og kærlighed på den bedste vis eller på værste vis - alt efter hvad man er i humør til at læse. Min anmeldelse af bøgerne kan læses ved at klikke på hver enkelt bogs titel. Nogle af bøgerne er modtaget som gave fra forlaget eller som anmeldereksemplar, men dette er udspecificeret for hver enkelt bog i anmeldelsen.

Måske en dag af Colleen Hoover
Mangler du en kærlighedshistorie, der både har alle de gode sider af forelskelsen og kærlighed, men også de til tider meget grimme sider? Så kan jeg varmt anbefale den her, og noget af det allerbedste ved den er, at der er lavet soundtrack til sangene fra bogen, så du kan lytte til musikken, mens du læser. Perfekt valentinsdate.

Me Before You af Jojo Moyes
De fleste kender nok til den her bog i forvejen - eller har muligvis set filmatiseringen. Ikke desto mindre er det en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Jeg græd konsekvent gennem den sidste halvdel af bogen, og den er så tankevækkende, så skrøbelig, men også så hjertevarmende på mange punkter. Er du splittet på valentinsdag? Så læs denne.
Den her bog var mit første læs i New-Adult genren, og siden da har jeg hungret efter mere! Den er realistisk, sukkersød, sjov og virkelig bare en skøn læseoplevelse. Derudover forelskede jeg mig i fortsættelsen Som sendt fra himlen, og den sidste bog - Som du ser mig - var også fornøjelse! Hvis du mangler en let og fluffy læseoplevelse, så lad dit valg falde på den her.
Jeg kunne simpelthen relatere SÅ meget til den her digtsamling, som knuste mit hjerte, samlede stumperne op igen, og knuste det på ny. Digtene gør ondt, men de er så fandens ærlige og smukke på samme tid. De er rå, de er skrøbelige, og det er rart at vide, at man ikke er alene om at mærke smerten og de blå mærker. Har du hjertesmerter eller trænger du bare til at vide, at andre også føler som dig? Så vil du virkelig nyde disse digte.
En yndlingsbog, samt en hjerteknusende fortælling om Tiger Lily, som de fleste kender fra Peter Pan. Vi følger hendes historie fra klokkeblomst synsvinkel, og følger hendes forhold til Peter Pan, før Wendy Darling dukker op på ønskeøen... Vil du gerne drømme dig væk fra kærligheden og hjertesorgen i vores verden? Så tag med til ønskeøen og oplev den der.
Den perfekte kærlighedsfortælling, der fylder en med hjertevarme, og indeholder romantiske og stemningsfyldte beskrivelser af Paris. Den er sød, kær og sådan en rigtig feel good-bog. De to uafhængige efterfølgere Lola og naboens søn og Isla og jagten på lykke er virkelig også begge et læs værd - sidstnævnte er blandt mine yndlingsbøger. Hvis du trænger til en hyggelig og kærlig valentinsdate, så må den her helt klart være det bedste bud!
En bog med et lidt mere hjerteskærende kærlighedselement, og selvom den ikke var helt, som jeg havde forventet, så var jeg glad for læseoplevelsen. Derudover er der også efterfølgeren Da hun forvandt, som er én af mine absolut yndlingsbøger - men man skal jo lige læse den første bog, før man kan læse den. Hvis du er lidt i konflikt med dig selv over, om du vil læse om lykkelig eller ulykkelig kærlighed, så læs den her bog.
Klichéfyldte kærlighedsdigte på godt og ondt. Nogle af dem knuselskede jeg, mens andre var sådan nogenlunde. Hvis man gerne vil læse digte, der er nemme at relatere til, og som er en anelse pladderromantiske, så kan jeg varmt anbefale denne lille samling. Hvis du trænger til en masse romantik, og at drømme dig lidt væk, så er disse digte helt perfekt til den lejlighed.
En sød og uskyldig ungdomsbog, der udstråler de vildeste summer-vibes. Man følger Belly, der ikke længere bare er et barn, og det er første gang, at hun faktisk føler sig flot og som noget 'mere' - og så lægger fyrene mærke til hende for første gang, sådan rigtigt. Man kan med fordel også læse resten af serien efterfølgende, som består af It's Not Summer Without You og We'll Always Have Summer. Hvis du vil læse en bog, der ikke nødvendigvis indeholder 'den eneste ene'-form for kærlighed, så bør du give dig i kast med denne bog.
Den her bog beskriver eftervirkningerne af forelskelse i ord og billeder - både fra en piges synsvinkel, en drengs synsvinkel og helt generelt, hvad der sker med ens krop, når man er forelsket. Den er sjov, sød og letlæst - nok også forbeholdt et yngre publikum, men stadig et læs værd. Hvis du bare gerne vil læse lidt mere om forelskelse, og måske koble lidt af, så er den her fortælling dit match.


Har I læst nogen af bøgerne, og har I allerede planlagt en bog, der skal være jeres Valentin?

2 kommentarer: