mandag den 9. januar 2017

"På kant med livet" - Jennifer Niven

På kant med livet af Jennifer Niven
På kant med livet af Jennifer Niven
Original titel: Holding Up the Universe - Forfatter: Jennifer Niven - Forlag: Alvilda - Sidetal: 420
Anmeldereksemplar fra Alvilda.

"17-årige Libby kæmper med sin fortid som ”USA’s tykkeste teenager”. Men hun har tabt sig og er mere end klar til at kaste sig ud i alt, hvad livet har at byde på: high school, venner og kærester. Alligevel har folk omkring hende svært ved at se, hvem der egentlig gemmer sig bag de mange kilo. Jack er cool og sjov. Men i virkeligheden dækker den smarte facade over en ulykkelig hemmelighed: Jack kan ikke genkende ansigter – selv hans egne brødre er fremmede for ham. Så selv om alle tror, at de kender ham, kender han ingen. Og ingen får lov at komme tæt på ham. Ikke før han møder Libby i en gruppe hos skolepsykologen. Lidt efter lidt finder de ud af at lægge deres vrede og sårede følelser til side og i stedet se – virkelig se – den chance for kærlighed, som ligger lige foran dem."

Allerførst vil jeg lige understrege mine skyhøje forventninger til den her bog. Jennifer Niven har stjernestatus i min verden, og den her bog, havde jeg glædet mig allermest til at læse i 2016. Så mine forventninger var måske lidt for høje, for de faldt langsomt til jorden. Bogen er sød, og den er altså også hyggelig og fin, men den var ikke fantastisk... og det var fantastisk, jeg havde håbet på.

Umiddelbart skyldes det nok, at jeg ikke var synderligt fan af hverken Libby eller Jack. De har deres gode momenter, hvor jeg godt kunne lide dem, men det meste af bogen, betød de ikke noget for mig. Jeg følte ikke noget for dem, og det er vist dét, der er pointen. Dog er jeg vild med at den portrætterer usikkerheden omkring vægt fra Libbys side og ansigtsblindheden fra Jacks side. Jeg vidste intet om ansigtsblindhed før denne bog, og jeg er vild med, når bøger kan give en decideret viden.

"Det er det smukke ved denne verden. Den dreng, der går der, eller ham derovre betyder ikke noget for mig lige nu, men snart vil vi mødes og forandre verden - hans verden og min." - citat side 32.

Bogen var som sagt sød og hyggelig, men for mig var den desværre ikke mere end det. Jeg blev lidt klogere på ansigtsblindhed, og jeg sætter pris på, at Libby er overvægtig - det er så sjældent, at man læser om overvægtige hovedpersoner, så det var et frisk pust af diversitet. Jennifer Niven skriver stadig skønt, og jeg glæder mig stadig til at læse hendes fremtidige bøger - jeg skal nok bare lige skrue lidt ned for forventningerne, for så er bogen sikkert fin, hvis man bare vil overraskes.

4 kommentarer:

 1. Åh, hvor er jeg ked af at høre, du ikke elskede den. Men sådan er det desværre nok med nye bøger af forfattere, som man virkelig elsker, men kun har læst én enkelt bog af. Man ved jo ikke 100%, hvad man egentlig kan forvente, men alligevel er det så svært at sænke forventningerne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du desværre ret i. Men den havde også bare fået så meget ros, så hvordan kunne jeg -ikke- blive væltet bagover? :(

   Slet
 2. Men jeg elsker billederne <3 Det virker allerede som så længe siden, vi tog dem med alle de fine efterårsfarver ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Mester fotografen jo <3
   Ja, tiden flyver godt nok. Godt at vi skal afsted på lørdag igen :D

   Slet