torsdag den 26. januar 2017

"Jeg lader dig gå" - Clare Mackintosh

Jeg lader dig gå af Clare Mackintosh
Jeg lader dig gå af Clare Mackintosh
Original titel: I Let You Go - Forfatter: Clare Mackintosh - Forlag: Aronsen - Sidetal: 425

"En tragisk ulykke. Det hele skete så hurtigt. Hun kunne ikke have forhindret det. Kunne hun? På et sekund er Jenna Grays verden blevet til et mareridt. Hendes eneste håb for at komme videre er at efterlade alt hun kender, og starte på en frisk. Desperat efter at flygte flytter Jenna til en isoleret hytte på den walisiske kyst, men hun hjemsøges af frygt, sorg og minder om en forfærdelig aften i november, som ændrede hendes liv for evigt. Langsomt begynder Jenna at skimte muligheden for lykke i fremtiden. Men hendes fortid er ved at indhente hende, og konsekvenserne vil være ødelæggende…"

Jeg læser sjældent bøger i genren thriller/krimi, men alle mine kollegaer i boghandelen roste den her bog til skyerne - så jeg blev nysgerrig. Det er en ret interessant og barsk fortælling, og jeg er glad for, at jeg gav bogen en chance. Clare Mackintosh skriver fængende, og jeg nød hendes baggrundsbeskrivelser, måske mere end selve handlingen.

Vi føler skiftevis hovedpersonen og kriminalinspektøren, der skal opklare en sag, og senere hen i bogen bliver vi også introduceret for andre synsvinkler. Jeg foretrak dog at følge hovedpersonen, samt en karakter, der bliver introduceret senere hen i fortællingen, da det element, der trak bogen lidt ned for mig, var at følge kriminalinspektøren. Hans liv interesserede mig ikke, og alle de andre sager var en anelse irrelevant for bogens handling.

"Den sorg jeg føler, er så fysisk, at det synes umuligt, at jeg stadig kan være i live; at mit hjerte fortsætter med at slå, når det nu er blevet revet fuldstændig i stykker." - citat side 49.

Hvis man gerne vil læse en lidt mystisk og psykologisk thriller, så kan jeg varmt anbefale den her. Jeg tænker stadig på den indimellem, og selvom der var dele af den, som jeg ikke var så fan af, så er bogen som helhed en fin sammensætning. Bøger - som den her - gør, at det nok ikke er den sidste thriller, jeg har læst - hvilket jo blot giver en lidt blod på tanden.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar