mandag den 23. januar 2017

Filmen: "Hidden Figures" - VIP-forpremiere

Søndag den 22. januar var jeg så heldig at blive inviteret til VIP-forpremiere på "Hidden Figures" af  HarperCollins Nordic, hvor der inden filmen var en introduktion af Julia Lahme. Filmen er baseret på bogen af Margot Lee Shetterly, og har egentlig først premiere den 26. januar. Jeg var altså blandt nogle af de første i Danmark til at se den, og det er jeg meget taknemmelig for. Bogen bag filmen udkommer på dansk ved forlaget den 1. februar.


Det var egentlig ikke med alt for store forventninger, at jeg begav mig ind for at se filmen. Selvfølgelig håber man altid, at det er en god film, især når den er baseret på en sand historie, men jeg havde virkelig ikke regnet med, hvor overrasket jeg blev! Den var ikke kun seriøs og alvorlig, den sprudlede også af humor og livsbekræftelse.

Selvom man måske ikke umiddelbart er interesseret i filmens plot, så formår den altså virkelig at fange seeren. Jeg var selv lidt nervøs for, om det matematiske ville blive for svært at følge med i, men det var udført så fint, og stadig gjort interessant for folk, der ikke just er matematik-entusiaster.

Derudover har de virkelig valgt de perfekte skuespillere til rollerne, og der er ikke nogle af dem, som jeg ville have var anderledes eller som manglede noget. Det er nogle meget skarpe karakterer, hvilket netop bliver understreget af de gode skuespillere, der virkelig formår at gå helt ind i deres rolle.

Så jeg endte faktisk med at blive enormt positivt overrasket over filmen, og jeg tænker egentlig, at det er film som den her, alle bør se mindst én gang i deres liv. Om ikke andet så for historiens skyld.


10 kommentarer:

 1. Ja du har ret, det er en fantastisk smuk historisk film alle bør se:-)
  Min datter og jeg havde også æren af at se den i Dagmar søndag formiddag.
  Rigtig god dag til dig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for, at du også kunne lide den!

   Tak - og rigtig god dag til dig også :D

   Slet
 2. Det er virkelig en skøn film!
  Og dejligt endelig lige at få hilst på dig inden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det virkelig. I lige måde søde Karina! :D

   Slet
 3. Jeg syntes også at det er en rigtig smuk film, men også meget vigtig i forhold til den historiske forståelse. Tak for sidst, søde Rikke. Det var hyggeligt, at se dig igen <3 :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig! Selv tak - det er altid en fornøjelse <3

   Slet
 4. Jeg er så glad for den var god! Glæder mig virkelig meget til at se den <3

  SvarSlet
 5. Virkelig en god film. Jeg hepper på den i Oscar-ræset!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi må lige skåle og heppe sammen så! ;)

   Slet