tirsdag den 20. december 2016

Tilfældig Tirsdag #12 - Juleassistance i Arnold Busck


"Tilfældig Tirsdag" er et tiltag på bloggen, som er netop det; tilfældig og så på en tirsdag. Dets indhold vil variere fra gang til gang i form af anbefalinger (f.eks. bloggere, youtubere, instagrammere), tips, skriverier, digte, citater og meget andet. Et lille indblik i et eller andet tilfældigt.

Mine observationer af at være juleassistance i Arnold Busck:

- Jeg har lært at pakke gaver ind. Kluntede, akavede gavepaknings-Rikke kan nu pakke firkantede, bamsede, runde, mærkeligt-formede ting ind, så det faktisk ser nogenlunde anstændigt ud.

- Derudover går det 100 gange hurtigere at pakke gaver ind, når man sløjfer gavebåndet. Så skal der bare sættes et fint klistermærke på og voila!

- Dialogen: "Skal det pakkes ind?" - "Ja, og gerne med byttemærke på også!" får mig til at undres. Er der nogle butikker, der ikke sætter byttemærker på, når de pakker gaver ind?

- Jeg troede, at jeg kendte til ret mange bøger. 60% af de bøger, der bliver købt som julegaver, er ikke bøger, som jeg har læst. Oftest er det kun titlen og forsiden, der rent faktisk siger mig noget.

- Det er derudover også primært krimier og biografier, vi sælger mest af, ifølge mine observationer. Hvilket igen understreger forrige punkt: bøger, jeg desværre ikke rigtigt læser.

- Det bedste nogensinde er at anbefale bøger til folk. "Kender du en god bog?" - "Jeg leder efter en bog til den her person" - "Kan du anbefale noget ala det her?". Jeg bliver så glad, når man finder et godt bogmatch til en person - eller til en julegave til vedkommendes relationer.

- Der er utroligt mange mennesker, som køber lykønskningskort i boghandleren. Det havde jeg virkelig ikke troet, men dem sælger vi godt nok også mange af... og frimærker!

- Derudover bliver der også solgt utroligt mange spil. Hvornår blev Kalaha yt? Mit spil-game er totalt off, men jeg har dog fået lidt på fornemmelsen, hvad der er 'in' nu. Så jeg må snart prøve spillet "Det dårlige selskab" - for jeg har kun hørt gode ting, og det sælger som varmt brød.

- Vidste du, at man kan købe chokolade og cykellygter i Arnold Busck? Det ved du nu.

- Der er utroligt mange, der efterspørger CD'er og DVD'er i butikken, efter at Fona er lukket, hvilket vi ikke rigtigt har. Men hey - vi er begyndt at sælge udvalgte LP'er!

- Manillamærker er åbenbart noget - alle andre end mig - ved, hvad er. Jeg kalder det altså bare for "til og fra-kort".

- Man spiser absurd meget chokolade, når det står frit fremme på bordet i frokoststuen. Sukker til at holde energien oppe!

- Man kan virkelig få uendeligt mange forskellige blyanter, kuglepenne, og andre skriveartikler. Hvordan kan folk holde styr på, hvad der er hvad?

- Mayland har seriøst lavet mange kalendere.

- Der er mange ældre mennesker, som handler i boghandleren, og hvis man er heldig, så får man også en hel eller halv livshistorie med undervejs.

- Gode kollegaer er med til at sætte humøret højt, og så kan dagen kun blive god. Så vigtigt!

14 kommentarer:

 1. Ih, jeg vil så gerne komme og købe gaver hos dig :D
  Jeg elsker min egen Arnold, det er de sødeste mennesker der kan nå øverste hylde og det kan jeg ikke! Men jeg vil også have mine gaver pakket ind xD

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød :D
   Hahaha jeg kender det godt - vi bruger altid bare en skammel jo ;)

   Slet
 2. Ahaha, hvor er det et evigt fint indlæg. Det er simpelthen ting man glemmer efter at have været i branchen nogle år :DD

  SvarSlet
 3. Gode observationer! Og ja, det er så fed en følelse når man kan anbefale en god bog til nogen :)

  SvarSlet
 4. Åh ha, jeg kan genkende så mange ting fra min tid i Bog & ide, og især i julestressen. Der fik man også hurtigt lært hvordan man pakker en gave ind (det var inden tiden med små julenisser til at pakke ind for ind, så folk alligevel skulle stå i kø to gange - hvilket jeg personligt ville blive enormt træt af).

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo det - mine gaver i år under træet var simpelthen bare så fine :D

   Slet
 5. Haha, sikke et fint indlæg, Rikke! :) Vi skal da SÅ meget have en aften, hvor vi kombinerer "Det dårlige selskab" med en flaske vin! Måske vi endda kan lokke den anden Rikke med som tredjedame!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde Mai!
   Åh ja, det lyder som en fantastisk idé - det må vi gøre <3

   Slet
 6. Spillene Pandemic og Settlers er også virkelig gode :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må jeg lige skrive mig bag øret ;) tak!

   Slet
 7. Årh, det er skønt at stå i boghandel i juletiden... jeg mindes min tid med glæde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har virkelig også været en fornøjelse!

   Slet