tirsdag den 15. november 2016

YA-event med Ronnie Andersen, Meredith Russo og Patrick Ness


Lørdag den 12. november, før dørene åbnede op for endnu en dag til Bogforum, var jeg blevet inviteret til et eksklusivt YA-event (Young-Adult) med andre bogbloggere, som var arrangeret af Gyldendal, Høst&Søn og Forlaget Carlsen. Arrangementet bød på frisk morgenmad, nye bøger, alt for fantastiske goodiebags, samt et interview med Ronnie Andersen, og derefter et interview med Meredith Russo og Patrick Ness i samtale med hinanden. Dette arrangement var et af højdepunkterne i min weekend, og jeg er stadig helt høj på oplevelsen. Jeg er derfor enormt taknemmelig for invitationen, arrangementet og de mange fine gaver.


Ronnie Andersen blev interviewet af Amanda Egebo, der er ansat hos Rosinante&co. Han er en dansk forfatter, der er udgivet hos Høst&Søn, og han skriver ofte ungdomsbøger, der tager udgangspunkt i noget fra sit eget liv. Han var enormt energisk og humoristisk, og han påpegede, at der ikke nødvendigvis er en morale i hans bøger. Jeg har endnu ikke læst noget af ham, men vi fik en del af hans bøger - "6", "Komatøs" og den nyeste "Autopilet", så nu får jeg rig mulighed for at udforske hans forfatterskab. Han var helt nede på jorden, og det er altid en fornøjelse at få sat ansigt og personlighed på forfattere, som man har hørt om. Efter interviewet var der mulighed for signering af alle tre bøger, hvor Ronnie nedfældede forskellige mystiske budskaber - alt efter hvilken bog, han signerede.


Meredith Russo og Patrick Ness blev interviewet af Kathrine Pachniuk, som både er børnebibliotekar og bogblogger. Meredith Russo er udgivet hos Forlaget Carlsen, og Patrick Ness er udgivet hos Gyldendal. Interviewet havde fokus på diversitet i ungdomslitteratur, og vigtigheden af dette - især i forhold til USA's nyeste præsident. De blev deriblandt spurgt, om dette ville skræmme forfattere væk, eller om de ville kæmpe endnu hårdere for, at alle stemmer skal blive repræsenteret i litteraturen, og Patrick Ness udtalte så fint: "Terrible governments make great literature" - hvilket forhåbentlig ender med at være sandt. De blev også interviewet omkring monstre i deres bøger, og generelt snak om komplekse karakterer, altså at der ikke helt er noget, der er sort og hvidt. Både Meredith og Patrick er enormt interessante mennesker, og det var så inspirerende at høre deres interview. Alt, der kommer ud af munden på dem, er simpelthen guld, hvilket bare er med til, at man holder endnu mere af dem bagefter. Vi fik også et lille indblik i, hvad vi kan forvente af udgivelser i fremtiden, så det glæder jeg mig så meget til! Tiden fløj afsted, og efter at have tørret et par tårer væk i øjenkrogen, så blev der mulighed for signering og billeder.


Jeg har indtil videre kun læst "Monster" af Patrick Ness, men det er også en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Jeg har fået "Mere end det" og "Vi andre bor her bare" af Gyldendal, og jeg glæder mig sådan til at læse dem begge! Jeg endte med at plapre løs om, hvor meget jeg elskede bogen, hvor skøn han er som person, og fortsatte egentlig bare med at skamrose ham. Det resulterede blandt andet i, at han i en af mine bøger har signeret "For Rikke - who said very nice things", hvilket er lidt komisk. Efter han fik signeret alle mine bøger, så fik jeg taget et billede med ham. Jeg var simpelthen så overvældet og rystede helt, hvorefter jeg fik spurgt, om jeg ikke måtte få et kram - hvilket jeg var så heldig at få.
(JEG HAR KRAMMET PATRICK NESS!)


"Hvis jeg var din pige" af Meredith Russo er en af de bedste bøger, som jeg har læst i år. Den bog er simpelthen så inspirerende, og hun er virkelig selv ligesådan - inspirerende, altså. Jeg kunne lytte til hende snakke i flere timer, da hun er så oplysende, så rørende og så fantastisk. Jeg havde mødt hende om fredagen til Bogforum efter hendes interview, og havde egentlig fået signeret mit eget eksemplar af bogen. Forlaget Carlsen var dog så søde at sponsorere endnu en udgave af bogen, som jeg så fik signeret - og som en af jer heldige læsere kan vinde i en giveaway snarest. Efter at have snakket med hende, og fortalt hende om min anmeldelse af hendes bog, så udvekslede vi også et kram.  
(JEG HAR KRAMMET MEREDITH RUSSO!)


Gyldendal, Høst&Søn og Forlaget Carlsen har givet os de fineste gaver. På billedet kan I se indholdet, som både indebærer bøger, læseprøver, bogmærker, en notesbog, postkort, en kalender, et krus, en mulepose, samt en bog med et hemmeligt rum. Tusind tak til alle forlagene for gaverne og det skønne arrangement!

6 kommentarer:

 1. Fedt event!
  Jeg er lidt (læs: meget) misundelig over at du har krammet Patrick Ness!
  Og sikke fine gaver. Jeg er så glad, på dine vegne, over at du var med til det event :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt vildt!
   Det forstår jeg virkelig godt - jeg er SÅ glad for, at det skete! :D
   Det er så sødt af dig Marie, mange tak!

   Slet
 2. Dit indlæg er det bedste, jeg har læst hele dagen! :*

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, det gør mig så glad! Tak, du fine <3

   Slet
 3. Jeg er så jaloux! ÅH, hvor ville jeg gerne have været med. Elsker, elsker, elsker Patrick Ness og hans forfatterskab, og også Meredith Russos bog. Og så dem begge til en snak om diversitet! Jeg er så glad for det var et godt arrangement <3 Men ugh, jeg vil også kramme Patrick Ness. Dit heldige asen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forståeligt nok - men en tur i Grækenland lyder nu heller ikke værst ;)
   De var bare de perfekte kandidater til den snak, og det var så skønt at lytte til dem. <3

   Slet