torsdag den 10. november 2016

Tag: "NY Times 'By The Book' Tag"


Jeg blev tagget tilbage i tidernes morgen (eller okay - rettere tilbage i foråret) til at lave "NY Times 'By The Book' Tag" af sødeste Camilla. Nogle af spørgsmålene har været lidt svære at svare på, men det kunne være sjovt at læse svar fra Simone, Karina og Iben - hvis I vil lege med, altså!

- Hvilken bog er der på dit natbord?
Den, der har ligget der længst lige nu, må være "Et lille liv" af Hanya Yanagihara. Den er ret interessant indtil videre, men jeg må indrømme, at størrelsen er en anelse intimiderende - og så er der bare virkelig mange andre presserende bøger, som jeg godt ville læse her op til Bogforum. Derfor ligger den fint på natbordet og venter på mig.

- Hvilken bog var den sidste, du læste, som du vil betegne som fantastisk?
Uden tvivl "Hvis jeg var din pige" af Meredith Russo. Jeg forventede absolut intet, og den ramte mig bare lige i hjertet - jeg knuselsker den simpelthen.

- Hvis du kunne møde en hvilken som helt forfatter - død eller levende - hvem ville det så være? Og hvad kunne du tænke dig at vide?
Det er et svært spørgsmål. Der er så mange, som jeg gerne ville møde. Dog har jeg altid gerne ville møde J. K. Rowling, da hun var et stort forbillede for mig, da jeg var barn. Hvad jeg ville vide, ved jeg dog ikke helt... Tror bare gerne, at jeg ville møde hende for at få et andet indtryk af hendes person, og så selvfølgelig få en signering eller 10.

- Hvilke bøger vil man blive overrasket over at finde på din bogreol?
Hmm. Jeg tror, at jeg er ret gennemskuelig, når det kommer til forskellige bøger på den ene eller den anden måde. Dog har jeg en thriller stående ("Du" af Caroline Kepnes), som jeg tror, at mange ville blive overraskede over, da jeg normalt ikke rigtigt læser den slags.

- Hvordan organiserer du dine bogreoler?
Efter genrer og bøger af samme forfatter ved siden af hinanden. Det er mit eget lille virvar af et system, og jeg kan bedre forklare folk det, når de rent faktisk står og betragter mine bogreoler. Men umiddelbart sådan; Høje bøger (som der ikke er plads til på de andre hylder), dystopi, lidt mørkere fantasy, Harry Potter-hylde, fantasy, blandede ungdomsbøger, kærlighedsbøger, chicklit og voksenromaner, flotte bøger og klassikere, klassikere og digtsamlinger, og bøger-som-ikke-fik-plads-andre-steder.

- Hvilken bog har du altid haft en intension om at læse, men aldrig kommet i gang med? Er der bøger, du er pinligt berørt over ikke at have læst?
"Fordelene ved at være en bænkevarmer" af Stephen Chbosky har jeg desværre ikke fået læst endnu. Jeg er ret glad for filmen, og der er så mange, der har anbefalet mig at få den læst - og den står endda også på min bogreol. Derudover tror jeg ikke, at jeg er pinligt berørt over ikke at have læst specifikke bøger. Jeg synes ikke, at det er noget at skamme sig over.

- Skuffende, overvurderet, bare ikke god: Hvilken bog føler du, at du burde kunne lide, men det modsatte skete? Kan du huske den sidste bog, du lagde fra dig, uden at færdiggøre den?
Jeg føler, at alle elskede "The Unbecoming of Mara Dyer" af Michelle Hodkin, og den fungerede bare overhovedet ikke for mig - hvilket var yderst skuffende. Den seneste bog, som jeg har lagt fra mig, og ikke har færdiglæst endnu (MEN; som jeg har planer om at gøre snart) er "Odinsbarn" af Siri Pettersen - tiden har ikke lige været med mig.

- Hvilke slags historier bliver du draget imod? Hvilke gør det modsatte?
Fantasy og ungdomsbøger, der har noget på hjerte, det bliver jeg draget imod. Krimier og biografier? Desværre ikke rigtigt.

- Hvis du kunne få statsministeren til at læse en bog, hvilken skulle det så være?
Den er godt nok svær. Jeg tror ikke, at jeg kan nævne en specifik bog... Men umiddelbart en bog, der omhandler nogle vigtige værdier hos mennesker, som man skal huske på selv i politik og 'krig'.

- Hvad planlægger du at læse næste gang?
Jeg har så mange flyvske læseplaner for tiden, og nærmest ingen tid til at indfri dem. Jeg planlægger dog at læse lidt Bogforum-relaterede bøger (så altså, bøger af forfattere, som skal til Bogforum), men nu må vi se, om tiden bliver til det.

6 kommentarer:

  1. Ej, jeg synes "Fordelene ved at være en bænkevarmer" skal rykkes op på din TBR-liste! Den er helt fantastisk, og så rørende!

    SvarSlet
  2. Så fine svar - og bedre sent end aldrig! <3

    SvarSlet
  3. Tak for spændende læsning, Rikke! :)

    SvarSlet