torsdag den 24. november 2016

Teater: "Peters Jul"

(Billetten er sponsoreret, da jeg er ambassadør for Odense Teater)

Juleeventyret "Peters Jul", som er baseret på Johan Krohns klassiske vers, blev opvist af Odense Teater på den store scene. Jeg var inde og se stykket tirsdag den 22. september.


Jeg havde længe glædet mig til at se den musikalske opførsel af dette juleeventyr, og mine forventninger blev alle sammen indfriet! Der var sang, der var dans, der var latter og der var næsten tårer. Stykket er lavet i børnehøjde, så alle familier kan være med, men samtidig havde de også lavet små referencer, som det kun er de voksne, der ville bide mærke i, hvilket var en fin detalje i en rigtig familieforestilling.

Der var mange forskellige scener - blandt andet købmandsgaden, fattigstedet, Peters families lejlighed, baggården og skøjtebanen, og de var alle sammen så vellykkede og detaljerede. Skuespillerne varierede i alder, men de optrådte alle sammen så godt, og man kunne ikke undgå at holde af dem - især den kære Peter. Stykket indeholdte som sagt sange, der var så ørehængende, og alle indeholdte kordinerede danse, hvilket var så gennemført!

Selvom det er en juleforestilling, så indebar den også meget mere end dét. Den lægger op til publikum, at det er vigtigt at drømme og ønske her i livet, så længe det ikke er på bekostning af andre. Dette var en skøn morale at have med, især når stykket primært henvender sig til børn og unge, som meget gerne skulle have lov til at drømme og ønske sig noget af livet. Så uanset alder, så har stykket mine varmeste juleanbefalinger, og jeg kan virkelig ikke sætte en finger på noget.

(Billederne er pressefotos fra Odense Teater)

5 kommentarer: