onsdag den 23. november 2016

"Rød Vintersol" - Anna Degnbol

Rød Vintersol af Anna Degnbol
Rød Vintersol af Anna Degnbol
Original titel: Rød Vintersol - Forfatter: Anna Degnbol - Forlag: Calibat - Sidetal: 80
Anmeldereksemplar fra Calibat.

"Rød Vintersol er en samling af 27 korte fortællinger i tegneserieform/graphic novel form, der alle berører dét at være til – at leve og at dø, og alt det ind i mellem. Rød Vintersol beskriver følelsen af forelskelse, ensomhed, at blive misforstået, tabet af en man har kær, eller sig selv, og større spørgsmål om tilgivelse, universet og kosmos – alt sammen på en stilfærdig, poetisk og vedkommende måde."

En blanding af forskellige fortællinger og udtryk. Nogle fortællinger har flere ord i sig, mens andre lader illustrationerne tale for sig. Der var en del blandede af slagsen, hvilket også gør det svært at bedømme en bog som denne. Der var et par stykker, som virkelig var fine, og hvor jeg forstod budskabet, men der var også andre, hvor jeg undrede mig og slet ikke forstod noget som helst.

Jeg kan dog overordnet sige, at illustrationerne er lidt rå, men ret så fine. Det er en ret unik streg - jeg har i hvert fald ikke set noget lignende før - og man bliver forundret og nysgerrig fra side til side. Jeg foretrak dog illustrationerne i sort/hvid, da jeg følte, at de var detaljerede på en anden måde end de farvede.

"Da jeg vågnede fra mit vinterhi, følte jeg mig fuldstændig overflødig. Du havde skabt din egen verden mens jeg var væk. En verden jeg slet ikke passede ind i." - citat side 14-15.

Anna Degnbol har lavet en fin samling af små fortællinger med dertilhørende illustrationer. Det kunne have været rigtig fint, hvis det hele hang sammen i en større helhed, men jeg forstår godt, hvorfor dette ikke er tilfældet. Jeg ville sådan ønske, at jeg forstod flere af de kryptiske fortællinger, men sådan er det også med poesi - nogle gange kan man først forstå tingene på et senere tidspunkt - nogle gange måske aldrig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar