lørdag den 12. november 2016

"En Flamme i Natten" (An Ember in the Ashes #2) - Sabaa Tahir

En flamme i natten af Sabaa Tahir
En flamme i natten af Sabaa Tahir
Original titel: A Torch Against the Night - Forfatter: Sabaa Tahir - Forlag: Alvilda - Sidetal: 477
Anmeldereksemplar fra Alvilda.

Læs også anmeldelsen af An Ember in the Ashes #1: "Det Ulmende Oprør"

"Elias og Laia er på flugt. De løber for livet. Efter de dramatiske begivenheder på militærakademiet jager en hær anført af masker de to flygtninge, mens de prøvet at slippe ud af hovedstaden og finde gennem imperiets enorme og øde områder. Laia er fast besluttet på at bryde ind i Kauf - imperiet mest sikrede og farligste fængsel - for at redde sin bror, hvis viden om serransk stål er afgørende for oprørets fremtid. Og Elias er fast besluttet op at holde sig sammen med Laia ... også selvom det kan koste ham friheden. Mens Elias og Laia må kæmpe benhårdt, hvis de skal overliste deres fjender: den blodtørstige kejser Marcus, den nådesløse kommandant, Kaufs sadistiske fængselsinspektør og mest fortvivlende af alt, Helene - Elias' tidligere veninde og imperiets nyeste blodtornskade."

Efter den nervepirrende slutning af første bog, så har jeg ventet spændt på efterfølgeren - og jeg blev bestemt ikke skuffet! Allerede fra første side af tager historien fat, og vi bliver kastet ud i hæsblæsende action, fortvivlende situationer og den interessante færd mod Kauf-fængslet. Elias, Laia og Helene gennemgår fortsat en interessant udvikling, og det er virkelig en af de bøger, hvor det giver så god mening at læse den fra deres synsvinkler på skift - hvilket også øger spændingen til tider.

Endnu engang må jeg lige påpege, at settingen fungerer så utroligt godt. Jeg er dog ikke ligeså begejstret som jeg var under læsningen af første bog, men det skyldes udelukkende, at jeg har læst noget i lignende setting for nyligt - så 'wauw'-effekten blev taget lidt af for mig. Handlingen vejer dog op for det, og der var så mange ting, som jeg simpelthen ikke havde set komme...

"Jeg kan huske sidste gang, jeg kiggede på ham på den måde - lige før vi kyssede. Hans anspændte åndedrag får mig til at tro, at han også husker det. "Hvor der er liv, er der håb," siger han. "Det fortalte en modig pige mig engang. Hvis der sker mig noget, så skal du ikke være bange. Du skal nok finde en udvej." - citat side 30.

Slutningen kom lidt bag på mig, og jeg funderer lidt over, hvordan Sabaa Tahir vil vælge at fortsætte serien. Jeg tænkte, at den første var actionfyldt, spændende og interessant, men denne her overgår den virkelig - selvom man ikke tror, at det er muligt. Hun skriver rigtig godt, og det er altså virkelig fantasi, der vil noget særligt. Jeg ser allerede frem til gensynet med de herlige karakterer.

2 kommentarer:

  1. Jeg glæder mig så meget til at læse den bog, elskede "Det ulmende oprør", så er meget spændt på denne :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg håber sådan, at dine forventninger bliver indfriet! :D

      Slet