lørdag den 19. november 2016

Bogforum 2016 - Lørdag


Lørdag, inden Bogforum åbnede op for en ny dag, var jeg inviteret af Gyldendal, Høst&Søn og Forlaget Carlsen til et eksklusivt YA-event med Ronnie Andersen, Meredith Russo og Patrick Ness. Det var simpelthen den bedste start på dagen! (og du kan læse om hele arrangementet lige her). Efter at have været enormt starstruck, i hvad der føltes som forevigt, fik Malene og jeg lidt luft (og en god snak med Ronnie Andersen) inden vi begav os ind til Bogforum og starten på vores program for dagen.


Malene skulle have signeret bøger af Lucina Riley ved Arnold Buscks stand, så vi stod i kø til hende i noget tid. Lige inden det bliver Malenes tur, vælger jeg så at impulskøbe "Midnatsrosen", så jeg kunne få den signeret - nu havde jeg jo alligevel ventet i køen så længe, og den var på tilbud. Hun virkede sød, så jeg håber virkelig, at jeg vil kunne lide bogen. Derefter var det blevet tid til offentliggørelsen af Forlaget Carlsens young-adult romankonkurrence "Nye stemmer", og overrækkelsen af den fysiske bog samt checken og champagne. Sarah Engell forklarede om hele processen med at læse manuskripterne, som alle sammen var anonyme, for til sidst at udnævne Kristina Aamand som vinder med bogen "For enden af din pegefinger". Kristina læste starten op af sin bog, som virker lovende, og bagefter var der signering. Forlaget Carlsen havde en bog klar til mig, og jeg er ret spændt på den.


Så var det tid til Peter Plys' fødselsdag, som Nikoline blandt andet stod for. Jeg blev simpelthen 4 år igen, da Malene og jeg skulle på skattejagt, og finde bogstaver hos Peter Plys' venner. Efter skattejagten var fuldført, så fik vi lidt 'mundgodt', som Plys ville have kaldt det - og udover det, så kunne børnene male og tegne, puste flotte balloner op eller spise et stykke kage. Det var så hyggeligt, og et dejligt pust fra de krævende interviews og løben frem og tilbage. Et lille øjebliks barnefred.


Derefter skulle vinderen af "Danish Book Blog Award 2016" findes på Plusbogs stand (og selve receptionen kan du læse mere om lige her). Jeg var blandt de 5 finalister, så det var meget nervepirrende og spændende at være der. Efter et par glas champagne til receptionen, så smuttede vi over til Arnold Buscks stand for at få signeret "De Urolige" af Linn Ullmann. Hun virkede så rar, og jeg er lidt nervøs for bogen, da jeg har hørt meget blandede meninger om den. Ikke desto mindre, så er jeg glad for min lille signering.


Vi luntede stille og roligt over til Tellerups stand, da de havde inviteret en masse bogbloggere om i deres baglokale til lidt hygge og bobler (læs mere om arrangementet her). Det gjorde så også, at jeg fik signeret "Sjælens Pris" af Haidi W. Klaris, "Skyriel" af Lene Dybdahl og "Vejen til Panteon" af Boris Hansen. Tiden fløj afsted, og vi hyggede os enormt meget. Heldigvis havde vi ikke rigtigt mere på programmet, så vi kunne slappe af og nyde det fuldt ud.


.. Og så fik vi endelig tid til det, som det hele jo også handler om - bøgerne. Vi fik tid til at få kigget på de fleste af standene, gjort lidt bogkøb, og bare nyde bøgernes tilstedeværelse. Jeg købte "Sorg er et væsen med fjer" af Max Porter på Gyldendals stand. Derudover fik jeg arrangeret et lille slags samarbejde med Paperblanks, og jeg fik derfor den fineste notesbog med hjem, som I skal glæde jer til at se billeder af. Deres notesbøger er så flotte, og jeg fik også det skønneste net med hjem - "Hej smukke, vil du se min bogreol?". Lørdag var derfor endnu mere vellykket end fredag, og jeg følte bare, at jeg fik oplevet så mange ting på så kort tid. Det var virkelig helt fantastisk. Vi brugte aftenen på aftensmad sammen med andre bogbloggere, og det var sådan et herligt gensyn i et afslappende miljø.

4 kommentarer:

 1. Fredag-Lørdag lyder som nogle virkelig gode dage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var de virkelig også! Søndag var lidt mere afslappende og stille og rolig :)

   Slet
 2. Det var så hyggeligt lige at støde på jer :) så ud som om I hyggede jer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde søde! Altid godt at se dig :)

   Slet