tirsdag den 18. oktober 2016

Tilfældig Tirsdag #8 - Citater fra anmeldelser


"Tilfældig Tirsdag" er et tiltag på bloggen, som er netop det; tilfældig og så på en tirsdag. Dets indhold vil variere fra gang til gang i form af anbefalinger (f.eks. bloggere, youtubere, instagrammere), tips, skriverier, digte, citater og meget andet. Et lille indblik i et eller andet tilfældigt.

Denne tirsdag vil jeg dele 4 citater med jer, som jeg også har delt i mine anmeldelser af de bøger, som de er taget fra. Jeg er generelt helt tosset med citater og fine sætninger i bøger - især hvis de kan fremkalde en eller anden følelse, stemning eller lignende hos mig. Det føler jeg i hvert fald, at de følgende citater kan hos mig.

Fra min anmeldelse af "Tiger Lily":
"Still, the longer I was around her, the more I could see the colors of her mind and the recesses of her heart. There was a beast in there. But there was also a girl who was afraid of being a beast, and who wondered if other people had beasts in their heart too."

Fra min anmeldelse af "Som stjerner på himlen":
"Jeg var faktisk syg, men jeg fejlede ikke noget så nemt forklarligt som influenza. Jeg har erfaret, at folk viser meget mere medfølelse, hvis de kan se, at man lider, og som millioner af gange før ville jeg ønske, det var mæslinger eller kopper eller noget andet, der var til at forstå. Det ville både gøre tingene lettere for mig og for dem."

Fra min anmeldelse af "Wonder":
""Hvorfor skal jeg absolut være så grim, mor?" hviskede jeg. "Nej, skat, nej, du er ikke ..." "Det ved jeg jo, jeg er." Hun kyssede mig overalt i ansigtet. Hun kyssede de øjne, der hang alt for langt nede, hun kyssede de kinder, der så ud, som om de var blevet slået ind. Hun kyssede min skildpaddemund. Hun sagde blide ord, som jeg vidste, var ment som en trøst, men ord kan ikke lave om på mit ansigt."

Fra min anmeldelse af "Matched: Cassias valg":
"Jeg giver slip på det hele som et barn, der slipper en håndfuld balloner på sin første skoledag. De svæver væk fra mig, i klare farver og dansende i brisen, men jeg ser ikke op, og jeg prøver ikke at fange dem igen. Kun når jeg har givet slip på alle tanker, kan jeg være den bedste, kun da kan jeg være, som de forventer, jeg skal være."

 
Har I læst nogle mindeværdige sætninger i bøger for nyligt?

2 kommentarer:

  1. "Vi forsøger ihærdigt at gemme alt det, vi i virkeligheden føler, for dem, som nok har allermest brug for at kende vores sande følelser" - fra måske en dag.. Synes den er noget så sigende!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den bemærkede jeg også under læsningen! SÅ god <3

      Slet