tirsdag den 4. oktober 2016

Tilfældig Tirsdag #6 - "Er filmen baseret på en bog?"


"Tilfældig Tirsdag" er et tiltag på bloggen, som er netop det; tilfældig og så på en tirsdag. Dets indhold vil variere fra gang til gang i form af anbefalinger (f.eks. bloggere, youtubere, instagrammere), tips, skriverier, digte, citater og meget andet. Et lille indblik i et eller andet tilfældigt.

Normalt som bogentusiast, så ved man nogenlunde, hvilke filmatiseringer der er baseret på bøger. Det ligger sådan lidt i vores natur enten at vide det eller finde ud af det. Dog kan man også til tider blive overrasket - jeg har i hvert fald ikke haft min fra-bog-til-film-viden helt på det rene... Her er nemlig 3 eksempler på, hvor jeg har stillet spørgsmålet senere hen "Er filmen baseret på en bog?". Jeg kunne også bare grave mig selv ned, men her får i dem;

1. "Twilight" (baseret på bogen af Stephanie Meyer).
Jeg var en uvidende teenager, okay? Jeg var i biografen med søde Line, og vi havde valgt at se "Twilight", da det var romantik og noget med vampyrer (what's not to like?). Vi var spændte, så og nød filmen, og da filmen sluttede med den største cliffhanger, så var jeg i chok. Jeg forhørte mig febrilsk ved Line, da filmen jo ikke bare kunne slutte sådan?(!) Hun informerede mig så om, at filmen var baseret på en bog, og at der var 4 bøger i serien i alt... Gæt hvem der så begyndte at læse serien?

2. "A Walk to Remember" (baseret på bogen af Nicholas Sparks).
Jeg har altid knuselsket den her film (ligeså længe jeg kan huske). Så det var faktisk først, da jeg begyndte at se nogle af de andre film, som også er baseret på hans bøger, at det gik op for mig, at han var forfatter - og at man kunne "læse filmen" i bogform. Nu ejer jeg endelig bogen, og jeg er spændt på at læse den en dag.

3. "Pride and Prejudice" (baseret på bogen af Jane Austen).
Det her er ret pinligt, men igen til mit forsvar, så må jeg påpege den uvidende teenager. Jeg har altid elsket filmen, og den har bare altid været en af mine favoritter. Det var først, da jeg besluttede mig for at skrive opgave om den i gymnasiet, at det gik op for mig, at filmen var baseret på en bog. Så den måtte jeg jo straks i gang med at læse, så jeg kunne lave verdens bedste opgave. Jeg nød historien, men det var dog lidt tung læsning for mig dengang, så jeg glæder mig til at genlæse bogen en dag, da jeg tror, at jeg vil få meget mere ud af den nu.


Er der nogen filmatiseringer, som I har set, hvor det først gik op for jer bagefter, at den var baseret på en bog?

22 kommentarer:

 1. Jeg så engang The Wedding Date og ELSKEDE den. Det var først bagefter under rulleteksterne, der lige pludselig stod "Based on the novel Asking for Trouble by Elizabeth Young"

  Romanen viste sig at være meget mere britisk og sort humor og endnu mere fantastisk, så... win-win :D

  SvarSlet
  Svar
  1. What! Det er en af mine yndlingsfilm, og jeg vidste ikke det var en bog! Den skal jeg læse! :D

   Slet
  2. Ej, du kan virkelig godt glæde dig! :D Men bewarned, det er altså en radikal anden vinkel/historie end den hollywood fortæller!

   Slet
  3. Haha, fantastisk at bogen også viste sig at være god! :D

   Slet
 2. Det levende slot tog for mig lang tid at finde ud af, at den er baseret på en bog. Tilmed en rigtig god bog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den har jeg stadig hverken set eller læst! :o

   Slet
  2. Skynd dig at gøre begge dele, Rikke :). Den er så god. Jeg læste desværre først bogen efter at have set filmen, men begge er gode, og ret forskellige.

   Slet
 3. Jeg var ret overrasket over at Forest Gump var en. Faktisk en virkelig god bog. Her kommer det pinlige. Bogen har stået i mit barndomshjem det meste af min liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha wauw! Men okay, det er ikke altid man lige lægger mærke til alt som barn ;)

   Slet
 4. Det er lidt en anden genre. Men jeg elsker gys og har set filmen Psycho rigtig mange gange, men aldrig været opmærksom på at den var lavet ud fra en bog. Læste bogen tidligere på året og blev blæst bagover, for det er langt bedre og meget mere uhyggelig end filmen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er SÅ fedt, når man faktisk finder ud af at der er en bog - og den ovenikøbet er ENDNU bedre end filmen! :)

   Slet
 5. Svar
  1. Det fandt jeg faktisk også først ud af for nyligt - men jeg har heller ikke set nogen af dem :)

   Slet
 6. Orange is the New Black. Godt nok en serie, men der blev jeg overrasket!

  SvarSlet
 7. Altså, da jeg var lille (helt lille) var jeg overbevist om, at Disney selv skrev alle deres film. Altså, at de var originale. Forestil dig min glæde, da min mor pludselig hev "Peter Pan" og "Alice i Eventyrland" frem til højtlæsning. Oh, the joy!

  Ellers har det faktisk ofte været omvendt. Jeg er så dårlig til at opdage, når mine yndlingsbøger er filmatiseret. Jeg var 20, da jeg så 'Little Women' for første gang – på trods af, jeg havde elsket den og genlæst den, siden jeg var 10.
  (Og faktisk har jeg STADIG ikke set 'Emily på Månegården'. Nu ved jeg bare ikke, om jeg tør.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det mener jeg faktisk også, at jeg selv var overbevist om dengang! :D

   Ahh ja - det er også altid lidt farligt med ens yndlingsbøger, når de bliver filmatiseret! :)

   Slet
 8. Både Twilight og A Walk to Remember opdagede jeg også først var bøger efter, jeg havde set filmen :) Og jeg var ikke engang en uvidende teenager, jeg var bare uvidende, haha!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha sådan kan det ske nogle gange ;)

   Slet
  2. Nemlig. Ofte opdager jeg sammenhængen når jeg ser en film, ofte for anden gang, og ser at der står "Based on the book by ..."

   Slet
 9. 'Beastly'!! I seriously had NO idea de første 3 gange jeg så filmen... *indsæt gemmeabesmiley her*

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha den må jeg altså også snart gense! :D

   Slet