mandag den 3. oktober 2016

Teater: "~ [Cirka lig med]"

(Billetten er sponsoreret, da jeg er ambassadør for Odense Teater)

Komedien "~ [Cirka lig med]" blev opvist af Odense Teater på Sukkerkogeriet. Jeg var inde og se stykket fredag den 30. september.


"Penge er nutidens monster". Dette er udgangspunktet i teaterstykket. Det omhandler økonomi, livets muligheder på baggrund af dette, samt spørgsmålet om, hvornår en forestilling egentlig er sin billetpris værd. Det var et lidt tragikomisk stykke, eftersom det har mange komiske aspekter med undervejs, så omhandler det økonomi på en tragisk måde. Stykket gav i hvert fald en masse stof til eftertanke omkring penge, og hvad livet egentlig er værd.

Scenen var sat op som en cirkus-manege, og skuespillerne var iført forskellige gakkede kostumer, der alle sammen på sin vis bidrog til hele 'cirkus'-fornemmelsen - og de spillede alle sammen utroligt godt. Cirkus-opstillingen tilføjede endnu engang en form for komiskhed over et meget seriøst emne. Man følger forskellige personer med vidt forskellige liv i stykket, og det var interessant at følge med i, hvad penge betød for dem hver især. Selve sceneskiftene i stykket var ret underlige, men på en komisk måde, og man kunne ikke undgå at ryste på hovedet med et stort smil på læben.

En af grundene til at stykket også efterlader lidt til ens tanker er, at det slutter lidt uforløst på en eller anden måde. Det var et spændende og komisk teaterstykke, der alligevel havde noget på hjerte, og gerne ville have publikum til at overveje økonomi generelt, og hvorvidt det skal spille en afgørende rolle i vores liv - om det skal være vores omdrejningspunkt eller ej. Stykket er noget helt særligt, og kan bestemt anbefales!

(Billederne er pressefotos fra Odense Teater)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar