lørdag den 8. oktober 2016

"Rød Dronning" (Red Queen #1) - Victoria Aveyard

Rød Dronning af Victoria Aveyard
Rød Dronning af Victoria Aveyard
Original titel: Red Queen - Forfatter: Victoria Aveyard - Forlag: Gyldendal - Sidetal: 400
Anmeldereksemplar fra Gyldendal.

"Blodets farve – dét er den virkelige forskel mellem Sølvere og Røde. Denne enkle forskel gør på en eller anden måde dem stærkere, klogere og bedre end os. Mare Barrows blod er rødt. Hun hører til samfundets bund – den almindelige befolkning, som skal tjene den sølvblodede elite, der har overmenneskelige egenskaber.Mare overlever ved at stjæle, hvad hun kan komme i nærheden af. En dag ender hun ved et tilfælde ved Sølver-hoffet. Foran kongen, prinserne og alle de adelige opdager hun, at også hun har overmenneskelige evner. Men det er umuligt, for Mare har rødt blod i årene. For at skjule denne umulighed og forhindre rød opstand, tvinger kongen Mare til at spille rollen som en fortabt adelig datter, der nu skal giftes med en af prinserne.Mare trækkes hurtigt ind i Sølver-verdenen og begynder at få følelser for sin prins. Alligevel risikerer hun alt ved at hjælpe oprørsgruppen Den Højrøde Garde. Ét forkert træk vil betyde hendes død, og kun én ting ved hun med sikkerhed: Alle kan bedrage alle."

Jeg må indrømme, at jeg var en anelse skeptisk over denne bog i starten. Den startede lidt sløvt ud, og jeg frygtede endnu en efterligning af andre dystopiske fortællinger. Selvom 'Rød Dronning' måske ikke er helt original i sit præmis, så formåede jeg alligevel at blive ret så opslugt, og da bogen endelig var kommet igang, så slubrede jeg ivrigt historien i mig. Der er simpelthen så meget action og så mange intriger i den her bog, og man kan næsten slet ikke holde styr på op og ned - for alt kan ske!

Jeg kunne ikke så godt lide Mare i starten, men ligesom hun voksede med historien, så lærte jeg at kunne lide hende. Jeg var dog ret vild med, at der ikke kun er personer, som man elsker i bogen, men også personer, som man virkelig hader. Det sker ofte, at man husker en bog for de kærlige tanker om nogle bestemte karakterer, men den her bog vil også blive husket for det brændende had til nogle af dem. SÅ mange følelser i én bog.

"I skolen har vi lært om verden, som den var før, om englene og guderne, som boede oppe i himlen og styrede jorden med omsorgsfuld og kærlig hånd. Nogle siger, at det bare er historier, men det tror jeg ikke på. Guderne styrer os stadig. De er kommet ned fra stjernerne. Men de vil os det ikke længere godt." - citat side 17.

Jeg er så spændt på at læse videre i den her serie! Som nævnt tidligere er den måske ikke helt original (den mindede mig ofte om 'The Hunger Games' og 'Divergent' - dog på en god måde), men jeg håber lidt på, at det forbedrer sig i resten af serien, så den kan blive noget for sig selv. Intens og lovende start, det er bogen i hvert fald - og det er altid interessant at læse om andre samfund end sit eget, men som alligevel har ufatteligt mange ligheder med vores, selvom det er i et fantasy-univers.

14 kommentarer:

 1. Den må jeg snart få læst. :D Ved du hvor mange bøger, der kommer i serien?

  SvarSlet
 2. Åh den bog vil jeg bare så gerne læse! Skøn lille anmeldelse, btw :D

  SvarSlet
 3. Jeg har den til at ligge på min kindle! Ved dog ikke hvornår jeg får tid til den. Måske er det en meget fin December-jeg-er-færdig-med-bachelor-halleluja bog :D En man kan slappe lidt af med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, du er så god! Så er der os andre her, som måske overspringslæser alt muligt andet... *rødmesmiley*

   Slet
 4. Den mindede mig faktisk mere om The Selection - men jeg var faktisk ret vild med den og netop på grund af action og et brændende had til et par stykker af personerne !

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har slet ikke læst The Selection endnu, men det lyder spændende! :D
   Og ja, åh det had altså!

   Slet
 5. Hvor er det nogle fine billeder! Nu er genren jo ikke lige mig, men jeg synes godt nok, at jeg støder på den bog overalt :D Måske, jeg skulle overveje at læse den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Mia! :)
   Normalt er jeg ret glad for dystopi, jeg var bare så skeptisk overfor lige den her i begyndelsen. Men den starter altså serien ret godt ud i hvert fald :D

   Slet
 6. Du har lige beskrevet mine følelser for Ravnens hvisken(; på nær det med at hade karterer(:

  SvarSlet
 7. Jeg elsker den her bog, og elsker at man hader nogle af karakterende :) fik en x-men vibe fra denne bog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig ikke tit, at man elsker at hade karakterer ;)

   Slet