lørdag den 22. oktober 2016

Opdateringer om mit læsedøgn - (Dewey's Read-A-Thon - Efterår 2016)

Lørdag den 22. oktober (altså i dag) deltager jeg i Dewey's Read-A-Thon. Det foregår sådan, at folk fra hele verden kan tilmelde sig til at læse så meget som muligt på 24 timer. I Danmark er starttidspunktet sat til klokken 14, hvor man så skal prøve at læse så meget man kan indtil søndag klokken 14. Jeg deltog i efterårets read-a-thon i 2014, forårets read-a-thon i 2015, og efterårets read-a-thon i 2015 - og det har simpelthen været en fornøjelse alle gangene! Hvis man har lyst til at deltage i læsningen, så kan man tilmelde sig officielt her, men det er ikke en nødvendighed for at være med.

Jeg vil opdatere herinde med diverse ord og billeder, når lejligheden byder sig - så opdateringer vil ske løbende. Derudover kan man også følge min læsning på Twitter, Instagram og Goodreads. Hvis du selv deltager i denne skønne begivenhed, så er du velkommen til at fortælle i en kommentar, hvor jeg kan følge din læsning! Så håber jeg at I alle sammen får en vidunderlig lørdag - uanset om I deltager til read-a-thon eller ej.

Det var egentlig slet ikke meningen, at jeg skulle deltage den her gang, og jeg har normalt også lavet et indlæg dagen inden selve read-a-thon med min udvalgte læsestak - men det blev en ret spontan beslutning om at deltage, så derfor får I også læsestakken at vide i dette indlæg.

Jeg har udvalgt 3 bøger til dette read-a-thon. 
- "Illuminae" (Illuminae Filerne #1) af Jay Kristoff og Amie Kaufman (Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag)
- "Sjælens Pris" (Dæmonherskerens arving #3) af H. W. Klaris (Anmeldereksemplar fra Tellerup)
- "Fabelagtige Leviathan" (Rakkerpak #2) af Lars Kramhøft (Anmeldereksemplar fra forfatteren)

Det svinger altid ret meget, hvor mange sider jeg når at læse i løbet af de 24 timer, og da jeg ikke kan deltage i alle timerne pga. arbejde, så er det derfor endnu mere usikkert. De bøger, som jeg har udvalgt, udgør så cirka 1.047 sider. Da jeg er en langsom læser, så når jeg langt fra det hele, men hellere for meget end for lidt, ikke?


16:38: Jeg er endelig hjemme fra arbejde, og løber rundt som en tosse. Da det var en ret spontan beslutning at deltage, så har jeg styr på cirka... ingenting! Så jeg skal have forberedt snacks, gjort sofaen klar - og så kan jeg forhåbentlig snart begynde at læse!

17:46: SÅ er der endelig styr på snacks, sofa (og dyne), blogs, kommentarer på min egen blog - og jeg kan endelig gå i gang med min første bog, som bliver "Illuminae" af Jay Kristoff og Amie Kaufman. Jeg har haft meget blandede følelser omkring den (først spændt, så træt af hypen, og nu spændt igen), så det bliver ret interessant.

19.16: Jeg har en lille træthedskrise. Hjælp! Så jeg tror, at jeg vil forberede lidt aftensmad, så jeg måske kan få lidt fornyet energi (ellers må jeg jo tage en lille lur, så jeg kan holde mig vågen). Jeg skal bare have lidt ciabattabrød med cheddar, salami og serrano - og så kan jeg læse videre bagefter.

20:18: Så fik jeg spist, og jeg kan allerede mærke nu, at jeg har mere energi. Jeg hentede også lige en lille skål (eller i dette tilfælde en kop) chips, så de er klar til senere på aftenen. Nu vil jeg læse videre i "Illuminae", som indtil videre har et interessant format. Jeg er dog stadig lidt skeptisk over sci-fi delen, da det er meget sådan med rumskibe osv. hvilket ikke altid lige er mig...

22:49: Jeg har lige haft den herligste telefonsamtale med sødeste Malene! Så føltes det alligevel lidt som om, at hun også var her alligevel. Nu må jeg hellere læse videre. Kan I holde jer vågne derude?

00:14: Den her bog er det mærkeligste, jeg længe har læst. Formatet er så sindssygt sært, men vildt fascinerende, og jeg er så nysgerrig... Men samtidig er rapporter, chatsamtaler og hackingbeskrivelser også lidt atypisk for mig at læse om? Én ting er sikkert - det er en helt særlig bog. Derudover drikker jeg cola for at holde mig vågen.

02:30: Mine øjne er tunge, og jeg er blevet ret træt... Men selvfølgelig er min bog blevet VIRKELIG spændende, så jeg kan altså ikke gå i seng endnu. Jeg. Må. Læse. Videre!

04:06: HVAD ER DET, JEG LÆSER? Den her bog er så intens, uhyggelig, nervepirrende og spændende lige nu. Jeg er bange, jeg er nysgerrig - og helt vildt træt. Tiden flyver dog afsted lige nu, og jeg bliver nødt til at læse videre.. I hvert fald indtil jeg får lidt mere ro i sindet.

06:17: Jeg har endelig færdiglæst "Illuminae", og hold nu fast altså. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal tænke endnu - men specielt og noget af en oplevelse, det var det!

06:55: Så fik jeg lige tjekket blogs. Nu er jeg så bare på et stadie, hvor jeg ikke rigtigt er træt længere. Jeg har dog været oppe i 22 timer, så jeg burde virkelig lige få en lur... Jeg er bare lidt nervøs for, at jeg så ikke kan vågne igen? (Inden read-a-thon er slut, altså)

07:20: Jeg har truffet en beslutning om at lægge mig ind i sengen... Så må vi se om søvnen indhenter mig eller om jeg begynder på en ny bog. Fortsættelse følger! God læselyst til jer, der lige er stået op igen.

12:44: Min alarm formåede selvfølgelig ikke at vække mig. Så nu står den altså på slutspurt! Jeg er gået igang med "Sjælens Pris" af H. W. Klaris.

14:05: Så er mit læsedøgn overstået! Det har endnu engang været en fornøjelse at være med, og jeg nyder sådan interaktionen mellem os deltagere. Jeg fik læst "Illuminae" færdig, og så er jeg cirka 1/4 igennem "Sjælens Pris". Jeg har derfor i alt læst 681 sider, hvilket er fint nok, taget i betragtning af at jeg har været på arbejde, og altså misset et par timer der, og at jeg fik sovet cirka 4-5 timer. Jeg har nydt at følge med I jeres læsning, og tak fordi I har fulgt med i min. Tusind tak for et herligt read-a-thon - jeg vil se glædeligt frem til næste gang.

115 kommentarer:

 1. Åh hvor hyggeligt, at du deltager alligevel :D :*

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa - jeg kunne jo ikke lade være! :')

   Slet
 2. Jeg deltager for første gang og er så spændt. Du er velkommen til at følge mig på Instagram @laesehestmedfantasy og bloggen http://laesehestmedfantasy.blogspot.dk/.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhh hvor spændende! God fornøjelse Kirsten :D

   Slet
 3. Uh, Illuminae! Den har jeg liggende og skal også snart få den læst. Når den dog ikke til denne readathon, selvom den ville være oplagt :-)

  Pøjpøj med læsningen!  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist den, jeg starter med! :)

   Jo tak - og i lige måde.

   Slet
 4. Glæder mig til at følge dit læsedøgn. God læselyst :)

  SvarSlet
 5. Jeg glæderglæderglæder mig til at få læst "Illuminae". Den lyder simpelthen så spændende.
  God læselyst, kære Rikke! Jeg glæder mig til at læse med hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har haft SÅ mange blandede følelser omkring den - men nu er de positive igen, og jeg glæder mig!
   Jo tak og i lige måde, du fine!

   Slet
  2. Jeg krydser fingre for, at den lever op til hypen. Det er altid lidt et sats med sådan en bog, synes du ikke?

   Slet
  3. Jeg håber det. Jeg er jo ikke altid lige så glad for sci-fi.. Og jo, helt bestemt!

   Slet
  4. Hvad synes du om den indtil nu?

   Slet
  5. Den er virkelig noget for sig selv! Så sær... men også spændende!

   Slet
  6. Så må du sove virkelig godt, min søde Rikke. Hvis ikke du da ikke kan slippe bogen igen.

   Slet
  7. Jeg sov fint tak - dog alt for længe! Så nu sætter slutspurten ind :)

   Slet
  8. Jeg nåede lige at være lidt med til sidst!

   Slet
 6. Ih hvor er det fint! Og hvor er det dejligt, at du er med alligevel, søde du. Jeg glæder mig til at følge med hos dig <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for beslutningen, selvom jeg er lidt træt efter arbejde!
   Jeg glæder mig også til at læse med hos dig <3

   Slet
 7. Glæd dig til Illuminae! Den er helt fantastisk!
  Jeg er så ked af at jeg heller ikke kan være med i år :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhh, det vil jeg gøre!
   Det er så ærgerligt, når man har andre planer :(

   Slet
 8. Jeg glæder mig til at følge dig – og håber du har en god dag på arbejdet også, søtchen. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at følge dig, skønne Rikke!
   Dagen gik helt fin og nu er jeg bare klar til en masse læsning og hygge <3

   Slet
  2. Læser du om rumskibe? Spøjst! Så "ægte" sci-fi er jeg heller ikke særlig god til. Jeg er spændt på, om "Illuminae" er værd at gøre en undtagelse for!

   Slet
  3. Det gør jeg! Og rapporter og andre tekniske ting - som hacking af systemer. Hahaha, den er meget.. speciel indtil videre :)

   Slet
 9. Hvor er jeg glad for, du endte med at deltage alligevel! Jeg glæder mig så meget til at følge dit læsedøgn :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, at du også fik mig lokket lidt med ;)
   Det bliver en fornøjelse at følge med hos dig også!

   Slet
  2. Hvor er det altså fedt, at du valgte at starte med "Illuminae". Er den god indtil videre, og fungerer den til readathon? Jeg overvejer nemlig stadig lidt at starte på den :)

   Slet
  3. Formatet er ret interessant indtil videre! Og ja, det synes jeg - føler i hvert fald at jeg læser lidt hurtigere end normalt i den :D (psst.. fordi der ikke altid står så meget på siderne ;) )

   Slet
  4. Haha, ja. Formatet gør heldigvis, at sidetallet ikke er helt så intimiderende :P Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad din endelige bedømmelse af den bliver - og ikke mindst til også selv at få startet på den :)

   Slet
  5. Jeg er virkelig også spændt på det! Sær bog, altså :D

   Slet
  6. Åh, hvor bliver jeg så meget nødt til at læse den snart! Gerne engang i næste uge så vi kan snakke om den, når vi ses. Det tænker jeg i hvert fald kunne være fedt :D

   Jeg håber, du sover rigtig godt :)

   Slet
  7. Ja tak! Det kunne være MEGET rart at snakke om den, haha :D

   Tak søde - god slutspurt!

   Slet
 10. Dejligt at du valgte at være med alligevel, for som du også selv har kommenteret, så kommer man til at savne det når man ikke lige kan være med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja præcis! Jeg var nemlig heller ikke med i april, og det faktum slet ikke at deltage i et helt år, var simpelthen bare en trist tanke! :)

   Slet
  2. Sådan havde jeg det også lidt, så jeg satsede stort på at kunne være med denne gang, hvis ikke helt så bare den smule jeg kunne klemme ind i kalenderen.
   Der er bare noget hyggeligt at sidde og læse med i andres læsning.
   Og forsat energisk læsning hos dig :)

   Slet
  3. Jeg er helt enig! Mange tak :D

   Slet
  4. Sov godt, og god læselyst når du vender tilbage :)

   Slet
  5. Mange tak, Michelle! God slutspurt! :)

   Slet
 11. Håber din vagt flyver afsted, så du kan komme hjem til din spændende læsestak hurtigst muligt :) God fornøjelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak sødeste Stine! Læser du med i år? <3

   Slet
  2. Og det gør jeg bare :'D Jeg havde fuldstændig glemt, hvor helt igennem skønt det er at dele sin læsning <3

   Og jeg er spændt på at læse mere om Illuminae :D

   Slet
  3. Så fantastisk, Stine! Jeg er så glad for, at du er med :D

   Jeg er også spændt på den.. ;)

   Slet
  4. Squee, hvor er det sejt at du stadig holder ud :D Og den bog lyder mere og mere som noget ud af X-files - I love it! :D

   Slet
  5. Det tror jeg faktisk er en ret god beskrivelse! ;)

   Slet
 12. Jeg elsker at deltage i Read-a-Thon - og når nu det ikke kan lade sig gøre, så glæder jeg mig vildt meget til at følge med i jer andres læsedøgn. Rigtig god læselyst til dig! :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det må blive til foråret så Karin!
   Tusind tak :)

   Slet
 13. Synes simpelthen at det er SÅ fantastisk, at du leger med alligevel! <3
  Rigtig god fornøjelse mus! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og i lige måde, du kære! <3
   (Vi må altså lige skrives ved og holde hinanden lidt vågne, ikke?)

   Slet
  2. Hahaha, jo det må vi hellere!
   Havde en træthedskrise tidligere, men lige nu går det - vi må bare hælde mere sukker på! :') <3

   BTW - mega lækre efterårsvibes dine billeder ryster af sig! <3

   Slet
  3. Det var SÅ herligt med en lille telefonsamtale <3 Nu er jeg klar igen :D

   Tusind tak mus! De er lidt mørke, men sådan er min kælder jo. Haha!

   Slet
  4. Hahaha, men det er det dystre der er lækkert jo! :D

   Hvor er det altså sejt, at du stadig er igang! Jeg hepper på dig! <3

   Slet
  5. Min bog vil bare ikke lade mig slippe lige nu, altså!
   Håber du også får læst lidt <3

   Slet
  6. Hvor er det strengt af den, men fantastisk at du blev færdig! <3
   Kæmpe morgenkram til dig. <3

   Slet
  7. Ja ikke? :o

   Kæmpe kram til dig også og god slutspurt <3

   Slet
  8. Jeg synes det er VILDT godt klaret af dig! <3
   Tak fordi jeg måtte følge med på sidelinjen, selv om jeg klart foretrækker når vi holder det sammen! <3

   Slet
  9. Jeg siger også tak for et herligt læsedøgn - og ser frem til april, hvor vi forhåbentlig læser sammen <3

   Slet
 14. Det er så fint, at du deltager alligevel. God fornøjelse med læsningen, når du en gang er kommet hjem fra arbejde. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Camilla! Og i lige måde <3

   Slet
  2. Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om Illuminae! Jeg render nemlig rundt med de samme følelser omkring den, som du gør. ;)

   Slet
  3. Ja ikke? I starten glædede jeg mig SÅ meget, men den var pludselig over alt - og for første gang nogensinde, så magtede jeg det bare ikke. Men så fik den lige lidt pause inden den blev oversat, så nu er jeg klar til den :D

   Slet
  4. Jeg er også altid lidt tilbageholdende med bøger, der får så meget hype, så jeg forstår dig udmærket godt. Synes ofte jeg bliver så skuffet.
   Men der er rumskibe i den? Det lyder godt nok anderledes fra hvad du plejer at læse. :D Hvad synes du om den indtil videre?

   Slet
  5. Ja der er så! Rumskibe, rapporter og alt muligt teknisk - meget uvant ;)
   Jeg kan ikke helt finde ud af det. Formatet er skide spændende, og jeg er nysgerrig - så det er vel positivt? :D

   Slet
  6. Haha, ja, det lyder da umiddelbart positivt. Det er også godt at blive udfordret en gang imellem :D

   Slet
  7. Det er jo det! Den er i hvert fald noget særligt..

   Slet
  8. Det lyder som om, du blev fanget af den! Er du stadig vågen? :) <3

   Slet
  9. Jeg faldt vist i søvn lidt før 8.. God slutspurt mus! <3

   Slet
  10. Tak - nu er det snart ved at være ovre. Det har været så hyggeligt at følge med hos dig - jeg glæder mig allerede til næste gang. :) <3

   Slet
  11. Selv tak mus - det har også været en fornøjelse at følge med hos dig! <3

   Slet
 15. Rigtig god læselyst, sødeste <3 Der ser ud til, at være nogle spændende bøger, som du har udvalgt dig:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde - jeg håber, at du fik fikset din computer! :o
   Jeg glæder mig også til dem <3

   Slet
  2. Kan du holde dig vågen? Jeg er ved at overveje om et par timers søvn ikke ville gøre lidt godt :0) "Illuminae" lyder som en meget interessant bog!

   Slet
  3. Godt, at du fik en lille lur søde! God slutspurt til dig :0)

   Slet
  4. Mange tak og i lige måde, søde! :D

   Slet
 16. Dejligt du deltager trods alt :) Rigtig god læselyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og i lige måde! :D
   Bruger du/I chatten hele dagen - eller er den mest til om aftenen/natten?

   Slet
  2. Jeg har chatten kørende hele tiden, men er pt også den eneste i den haha, Karoline har været forbi et par gange, men der er ret stille. Måske der bliver mere aktivitet senere? :D

   Slet
  3. Ahh ja okay! Det satser vi på så :D

   Slet
  4. Årh mums. Jeg er også gået ombord i slikken :D (men ærgrer mig vildt over jeg gik fra at købe Maltesers)

   Slet
  5. Uhh haps! Jeg fortryder bare, at jeg ikke købte kakao :O

   Slet
 17. Nogen gange er det spontane det sjoveste 😊

  SvarSlet
 18. Velkommen tilbage fra arbejde :-)
  Jeg håber, du får en god start. Jeg glæder mig sådan til at følge med i din læsning! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ida! Jeg har lidt træthedskrise lige nu, men tror jeg vil finde lidt aftensmad så :)

   Slet
  2. Det er jeg glad for at høre. Jeg håber, der er energi nok til at kunne komme igennem afsnittene med rumskibe ;-)

   Slet
 19. Ja, det gælder om at få lidt brændstof undervejs. Jeg har også lige spist aftensmad, og om lidt går jeg i gang med næste bog :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja præcis! Nogle gange er sukker bare ikke nok ;)

   God fornøjelse :D

   Slet
 20. Lad os fejre alle os, som har styr på cirka ingenting! :D Det er så herligt! Glæder mig til at følge dig i de resterende timer. Jeg er sikker på, at du nok skal overvinde trætheden - og hvis ikke, må vi skrive et par støttekommentarer til hinanden, for jeg pimper allerede vin, og det hjælper ikke på situationen i det lange løb! :D Rigtig glædelig readathon!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - det lyder som en god plan! Cheers to us ;)
   YAY, støttekommentarer og støttesnaps modtages med kyshånd jo! Rigtig glædelig readathon til dig også <3

   Slet
  2. Kører det stadig for dig? Jeg er lige blevet færdig med min første bog, men jeg er overhovedet ikke træt. Hvad sker der?!

   Slet
  3. DU ER FOR SEJ, MAI! (og jeg rimer - hæhæhææh)

   Det går ikke så stærkt, men jooo det kører :D

   Slet
 21. Hvor ser det bare hyggeligt ud :) er spændt på at høre hvad du synes om Illuminae, er nemlig ret nysgerrig på den, men også lidt skeptisk, fordi jeg har set formatet :-P Rigtig god læselyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde! Formatet er bestemt noget helt særligt, haha :D

   Slet
 22. Så skønt at vi begge lige når at være med alligevel. Det er såå hyggeligt.
  Jeg kan godt mærke trætheden, må se hvor længe jeg kan holde ud..
  Lige nu er jeg lige en tur rundt og læse et par blogs..

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa, vi er så seje jo!
   Du kan gooodt klare den lidt endnu - jeg tror på dig søde :D

   Kram!

   Slet
  2. Håber du sover dejlig og at du når vågne inden det hele slutter igen.

   Knus <3

   Slet
 23. Fortsat god fornøjelse med nattelæsningen - jeg må smutte i seng nu men håber på at komme tidligt i gang igen :)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak søde! Du må sove godt og drømme rart :D

   Slet
 24. Uhh, bestemte du dig for tapas? God morgen fra mig! Jeg håber du stadig hygger dig med læsningen! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var så godt! :D Rigtig god slutspurt, Mia <3

   Slet
 25. Hvor er det bare hyggeligt at følge jer alle sammen :) Så ærgerligt at jeg kun kan være delvist med. Fortsat god læselyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også altid, at det er så hyggeligt! :) Tak og i lige måde. Du må tage revanche til foråret så :D

   Slet
 26. Wow, som jeg skrev inde hos mig, så synes jeg, du er så sej! Tænk at du kom igennem natten. Men det er da også svært at skulle sove, når nu bogen var så spændende! Jeg håber, du får lidt søvn og kommer tilbage frisk til kamp ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ida! Rigtig god slutspurt til dig <3

   Slet
 27. Godt kæmpet! Jeg håber, du får en god slutspurt, hvis du altså ikke er faldet i søvn :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - rigtig god slutspurt til dig også! :D

   Slet
 28. Tak for denne gang. Og godt kæmpet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak - du fik jo virkelig læst meget! :)

   Slet
 29. Tak for denne gang. Det var hyggeligt at skrive sammen undervejs og vide, at man ikke er den eneste som var træt og lidt langsom i det.
  Og du var oppe i 22 timer i steg? - Godt kæmpet!

  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mig, der takker! Det var nemlig virkelig hyggeligt lige at skrives ved undervejs, ja :D

   Jeg ser allerede frem til næste gang.

   Slet
 30. 'Illuminae' lyder da virkelig god! Dejligt, at du fik læst så meget også. Og jeg er altså ret imponeret over, at du kunne holde dig vågen så lang tid. Jeg måtte give op ved 1 tiden :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg endte også med at blive positivt overrasket! :)
   Resten af søndagen var jeg også virkelig træt, haha.

   Slet