lørdag den 15. oktober 2016

"Måske en dag" - Colleen Hoover

Måske en dag af Colleen Hoover
Måske en dag af Colleen Hoover
Original titel: Maybe Someday - Forfatter: Colleen Hoover - Forlag: Lovebooks - Sidetal: 472
Gave fra Lovebooks.

"Da den musikstuderende Sydney flytter ind på et værelse hos den flotte guitarist Ridge, er det sidste, hun forventer, at blive forelsket. Hun er stadig mærket efter bruddet med sin eks, og desuden har Ridge allerede en kæreste. Sydney og Ridge bliver dog hurtigt venner, og snart begynder de at skrive sange sammen. Ridge komponerer musikken, Sidney skriver teksterne, og det varer ikke længe, før de må kæmpe for at holde de spirende følelser tilbage, som vokser i dem imod alle odds..."

Colleen Hoover skriver så skønt! Endnu en gang har hun skrevet en bog, som beskriver oprigtige følelser og rammer plet på så mange punkter i forhold til konkrete tanker og handlinger. Noget af det, som jeg elsker allermest ved bogen, er at sangene eksisterer i virkeligheden (og kan høres lige her). Jeg lyttede med undervejs, og det gav simpelthen en helt anden dimension til bogen, som var helt igennem vidunderlig! Min yndlingssang er helt klart "Maybe Someday", der også fremkaldte tårer i mine øjne.

Men uanset hvor meget jeg virkelig nød bogen og dens karakterer, så var der én ting, der glippede for mig. Jeg kunne simpelthen ikke acceptere den dobbeltmoralskhed, som er gennemgående for at plottet i bogen kan føres frem. Uanset hvor meget jeg prøvede at sætte pris på historien derudover, som var så beskrivende og oprigtig - og ligefrem realistisk på et eller andet punkt - så kunne jeg bare ikke tænke på andet end, hvor svært jeg havde ved at acceptere det aspekt, der førte dem dertil, selvom jeg godt kunne forstå det..

"Ham: Jeg vil gerne vide, hvordan du kan synes teksterne til mine sange, når jeg ikke engang selv har fundet på dem endnu." - citat side 38.

Jeg vil dog stadig anbefale bogen til alle dem, der kan lide en god kærlighedshistorie. Jeg sætter så stor pris på, at Colleen Hoover formår at beskrive følelser og berøringer helt ned til de mikroskopiske ting, man måske ikke selv helt opfanger, når man sidder med det selv, men som passer helt perfekt. Og jeg glæder mig til at læse meget mere af hende - for at skrive om kærlighed, uanset om den er god eller dårlig, er virkelig en egenskab, som hun besidder til fulde.

4 kommentarer:

 1. Er spændt på at læse denne bog nu :P men er helt vild med forsiden, den er så fin :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig også forelsket i forsiden! :D

   Slet
 2. Fløj igennem den - hun kan altså noget, Colleen Hoover <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan hun virkelig! Jeg glæder mig sådan til at læse mere <3

   Slet