torsdag den 27. oktober 2016

"Illuminae" (Illuminae Filerne #1) - Amie Kaufman og Jay Kristoff

Illuminae af Jay Kristoff og Amie Kaufman
Illuminae af Jay Kristoff og Amie Kaufman
Original titel: Illuminae - Forfattere: Jay Kristoff og Amie Kaufman - Forlag: Politikens Forlag - Sidetal: 608
Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.


"Året er 2575, og to rivaliserende mega-koncerner er i krig om planeten Kerenza, der er lidt mere end bare en is-dækket plet i udkanten af universet. Den ene koncern, Beitech, angriber Kerenza, hvor den anden koncern udfører illegalt minearbejde på Beitechs område. Det er hensigten, at angrebet skal dræbe alle civile på planeten, men det lykkes en række mennesker at evakuere til andre planeter – heriblandt historiens to hovedpersoner, Kady og Ezra, hvis kærlighedshistorie vi får fortalt, mens de prøver at finde rundt i konflikten mellem mega-koncernerne og redde både sig selv og fremtiden for deres medborgere fra Kerenza"

Det helt unikke ved den her bog er simpelthen dens format. Bogen er en samling af hackede filer, der indebærer dagbogsskriblerier, tekniske rapporter, interviews og aflytninger, mails og chatsamtaler, billeder af de forskellige fartøjer og meget mere. Det er en leg med formen, og det var så interessant at følge med i - dog var det lidt forvirrende i starten, men man bliver hurtigt opslugt af bogen, og så går det bare stærkt. Jeg har aldrig læst noget lignende.

Vores hovedpersoner er Kady og Ezra, som begge er fyldt med humor og sarkasme, hvilket var et frisk pust i al seriøsiteten. De første 200 sider af bogen var jeg mest af alt forvirret, men dog virkelig nysgerrig - og derefter blev jeg simpelthen bare opslugt. Jeg sad oppe hele natten, holdt vejret og læste. "Illuminae" er SÅ intens, spændende og en anelse uhyggelig, og jeg kunne simpelthen ikke lægge bogen fra mig. Der var flere gange, hvor jeg stoppede op og mumlede "Hvad skete der lige???" for mig selv, da den bare er så sindssyg og nervepirrende!

"Har du lyst til at føle dig lille? Så tilbring et minut i et Cyclone-cockpit. Kig ud i intetheden, og mærk den kigge tilbage. Så ved du præcis, hvor meget du betyder." - citat side 43.

Det eneste, som jeg umiddelbart kan sætte en finger på, er, at grundet dens form, så kommer man ikke helt så tæt på vores to hovedpersoner. Det kan godt gå hen og blive et lidt distanceret forhold, da vi jo ikke som sådan er inde i hovederne på nogen af dem. Selvom bogen har en lidt sløv start, hvor man som læser lige skal danne sig et overblik og få styr på fagsproget, så kommer den virkelig efter det med et hæsblændende handlingsforløb. Jeg er rigtig spændt på at læse videre i serien, og en filmatisering af den her bog kunne virkelig være fænomenal!

8 kommentarer:

 1. Åh den bog er SÅ god!!!!
  Det er den bedste bog jeg har læst i år!

  SvarSlet
 2. Den bog tror jeg helt bestemt der skal kigges nærmer på, tak!

  SvarSlet
 3. Så fine billeder, Rikkemusen <3 Elsker efterårsæblerne!

  SvarSlet
 4. Jeg håber på at gå i gang med bogen i næste uge - glæder mig virkelig meget!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet