mandag den 10. oktober 2016

"Hvis jeg var din pige" - Meredith Russo

Hvis jeg var din pige af Meredith Russo
Hvis jeg var din pige af Meredith Russo
Original titel: If I Was Your Girl - Forfatter: Meredith Russo - Forlag: Carlsen - Sidetal: 304
Anmeldereksemplar fra Carlsen.

"Amanda Hardy er den nye pige på skolen. Ligesom alle andre vil hun gerne få nye venner og passe ind. Men Amanda har en hemmelighed. Og hun vil ikke så tæt på nogen, at de risikerer at opdage den. Men da hun møder den søde og venlige Grant, kan Amanda ikke lade være med at lade ham komme tæt. De tilbringer mere og mere tid sammen, og det begynder at gå op for hende, at hun mister for meget ved at holde ham på afstand. Hun ønsker mere og mere at dele alt med Grant - også sin fortid. Men Amanda er bange for, at når han først kender sandheden om hende, vil han ikke kunne se bort fra den. For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew."

Jeg ville egentlig bare lige hurtigt læse de første par sider af bogen, men de første par sider blev til lidt mere, og jeg endte med at blive totalt opslugt. Jeg aflyste alle planer, da jeg ikke kunne fjerne mine øjne fra de skrevne sider. Meredith Russo har skrevet en vigtig bog om det at være transkønnet, og netop fordi hun selv har været igennem det hele, så virker historien om Amanda utrolig troværdig. Amanda er sådan en vidunderlig karakter, og man forstår hendes tanker, hendes usikkerhed og problematikker i livet. Derudover er ingen karakterer i bogen fejlfri, og det er virkelig noget af det smukke ved dem.

Det er sådan en bog, der er utrolig betydningsfuld og fantastisk. Ikke på den der actionprægede fart over feltet-måde, men på den stilfærdige og eftertænksomme måde. Jeg kunne slet ikke slippe historien, og den gik lige i hjertet på mig - og jeg må blankt erkende, at det er en af de bedste bøger, jeg har læst i år. Jeg kunne simpelthen kramme den for evigt, for det fortjener den virkelig.

"Jeg var nervøs, når der var nogen, der rørte ved mig, og min refleks var at blive anspændt og smutte væk, men når jeg tog en dyb indånding og slappede af, opdagede jeg, at jeg rent faktisk nød den, den der momentane kontakt, som fortalte, at man var forbundet og ikke alene." - citat side 64.

Mange af jer ved nok, hvor meget jeg holder af ungdomsbøger, som omhandler tabuer, og den her har virkelig været en øjenåbner. Det er en virkelig modig bog, og den er så nødvendig! Jeg håber virkelig, at så mange mennesker vil læse den, og blive klogere på mennesker, som vi måske føler, er anderledes end os selv. Den er så rørende, lærerig og efterlader virkelig stof til eftertanke. Den er kommet direkte på min liste over yndlingsbøger, og jeg kan ikke anbefale den nok - den har virkelig sat sig fast.

10 kommentarer:

 1. Hvis jeg var din pige er også en af de bedste bøger jeg har læst i år! Så speciel og helt og aldeles fantastisk. Jeg er så glad for at andre også ser det smukke i den. Fin anmeldelse Rikke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig! Den er sååå god :)
   Mange tak søde.

   Slet
 2. Det er længe siden, jeg har læst YA, og jeg tror helt sikkert, jeg vil bryde "tørken" med den her! :) Det er så vigtigt, der bliver skrevet bøger om - og af - transkønnede og at de også når ud til et mere mainstream publikum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja Camilla! Læs den endelig. Jeg håber virkelig, at du vil kunne lide den.
   Og jeg er helt enig, det er så godt :)

   Slet
 3. Skøn anmeldelse, Rikke! Jeg må virkelig snart få den bog læst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Det må du virkelig - jeg blev så positivt overrasket over den.

   Slet
 4. Sikke en god anmeldelse! Den ryger straks på too read listen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg håber sådan, at du vil elske den.

   Slet
 5. Den lyder meget rørende, den må hellere komme på min læseliste :)

  SvarSlet