mandag den 24. oktober 2016

Gæsteblogger #8 - Line D

Gæstebloggeren denne gang er Line D, der bloggerForestilling om paradis.

Hvem er du? Fortæl lidt om dig selv, hvad du laver til dagligt og evt. boglige vaner.
Jeg er 28 år, gift med Emil, bibliotekar ved Aalborg Bibliotekerne og lige blevet mor til en lille pige. Da jeg var barn hadede jeg at læse, mine forældre prøvede mange ting, men det var først da min mor (som er skolebibliotekar) kom hjem med de 3 første Harry Potter at det gik op for mig hvor fantastisk læsning kunne være. Siden da har jeg været hooked.

Hvornår på dagen kan du bedst lide at læse, og hvor skal det helst være?
Tidspunktet på dagen er for mig ligegyldigt, jeg læser når jeg har lyst til det og mulighed for det. Jeg læser helst i sofaen eller i min fine læsestol i mit bibliotek.

Kan du læse, hvis der er støj omkring dig?
Ja, det kan jeg sagtens. Jeg holder meget af at læse noget og høre musik imens, for på den måde for musiknumrene en ny betydning for mig. Fx læste jeg Harry Potter mens jeg hørte Michael Jacksons "History"-album og nu, når jeg hørte bestemte numre derfra, husker jeg bestemte scener fra Harry Potter. Det samme gør sig gældende med Jana Olivers "Demon trappers"-serie og Hoizers album. Hvis jeg dog læser på engelsk, skal der helst være ro, da det kræver lidt mere koncentration fra min side af.

Hvilke genrer kan du normalt godt lide at læse, og er der genrer, som du slet ikke læser?
Jeg holder meget af ya-romaner og fantasy. Jeg er slet ikke til gys/horror - det har jeg slet ikke nerver til, så får jeg bare mareridt.

Hvis du skulle nævne 3-5 bøger, som virkelig har rørt dig, ændret dit syn på ting eller noget helt tredje, hvilke skulle det så være og hvorfor?
Her kan jeg nok ikke komme udenom Harry Potter. Som serien der fik mig til at læse, har den stor betydning for mig. 

"Mig før dig" må også nævnes her - jeg knuselsker virkelig den bog. Den har, for mig, alle de rigtige elementer en god kærlighedsroman skal indeholde. 

Serien om "Det gyldne kompas" af Philip Pullman var noget af det første fantasy jeg kastede mig over efter Harry Potter og på det tidspunkt i mit liv hvor jeg læste den havde jeg det rigtig svært. Jeg følte mig meget alene og tanken om en daimon fandt jeg derfor meget fascinerende - for så var du aldrig alene og du havde en der ville passe på dig. 

"Kafka på stranden" af Haruki Murakami var også en fantastisk læseoplevelse - især fordi han introducerede mig for en meget romantisk ide, som jeg har holdt af lige siden, nemlig en tanke fra det gamle Grækenland, om at at alle mennesker er blevet delt i to, og derfor bruger deres liv på at lede efter deres bedre halvdel. Det synes jeg er så fin en tanke.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og elsket?
Sådan virkelig elsket? Det må være Ava "Kærlighedsbreve til de døde", den fandt jeg virkelig fascinerende og gribende.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og ikke kunne lide?
Det må være "Næsten 19" af Alyson Noël - en ungdomsbog der ikke rigtig gjorde det for mig. Tiden er løbet lidt fra den og selvom handlingen var ok, blev det aldrig rigtig godt.

Hvad er dit seneste bogkøb?
Sidste del i "After"-serien af Anna Todd. Jeg har endnu ikke fået læst nr 3, men jeg ved at når jeg først kommer i gang er det svært at holde op igen, også selvom skænderierne mellem Hardin og Tessa godt kan blive lidt for langtrukne, synes jeg historien er god.

Hvis du skulle anbefale én bog til Rikke, hvilken bog skulle det så være?

Jeg tror at Rikke ville holde af at læse "Tigerhaven" af Joyce Sweeney, som er en fantastisk ungdomsbog jeg har genlæst mange mange gange som ung.

Hvor kan man følge dig på de sociale medier?

Blog: forestillingomparadis.blogspot.dk
Instagram: linedalbro
Twitter: linedalbro
Facebook: Forestilling om paradis
Bloglovin: Min forestilling om hvad paradis er
Tumblr: linedalbro
Goodreads: Dalbro

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar