tirsdag den 6. september 2016

Tilfældig Tirsdag #2 - 'Boglige' sange


"Tilfældig Tirsdag" er et tiltag på bloggen, som er netop det; tilfældig og så på en tirsdag. Dets indhold vil variere fra gang til gang i form af anbefalinger (f.eks. bloggere, youtubere, instagrammere), tips, skriverier, digte, citater og meget andet. Et lille indblik i et eller andet tilfældigt.

Denne tirsdag vil jeg dele 3 'boglige' sange med jer - eller i hvert fald sange, der indeholder en form for boglige elementer. Jeg prøvede at lægge hjernen i blød, men jeg kender faktisk ikke så mange nutidige sange, der på den ene eller anden måde handler om fiktive universer. Det er helt klart en ting, som jeg vil undersøge nærmere, da jeg er blevet ret nysgerrig omkring det nu...

1. "Lost Boy" - Ruth B; Vi kender vel alle til Peter Pan og de glemte drenge? Denne sang bringer en til Ønskeøen, og man kan derfor blot forestille sig, hvordan livet ville være, som en af de glemte drenge.

2. "Wonderland" - Taylor Swift; Denne sang sender en direkte til Eventyrland, mens man kan forestille sig Alice, og alle de andre finurlige væsner, som hun møder på sin vej - måske bliver hun endda forelsket?

3. "Cinderella" - Sweetbox; Denne sang tager udgangspunkt i Askepot, der fik sin lykkelige slutning. Hvis hun kan opnå alt det, hvor mange frøer skal man så kysse, før man finder prinsen?

 
Kender I til nogle andre boglige sange, som I gerne vil anbefale?

10 kommentarer:

 1. Jeg synes, der er mange sange, som tager elementer fra litteraturens verden, og det er så herligt, når man spidser ører og opdager referencerne :) Men som du skriver, er de tit af lidt ældre dato som eksempelvis David Bowies album "Diamond Dogs", hvor mange af sangene drager inspiration fra George Orwells roman. Af de lidt nyere numre har Alt-J lavet en sang, der hedder "Breezeblocks", hvor dele af teksten stammer fra børnebogen "Where The Wild Things Are". Det er meget cool og gjorde mig lige lidt gladere for dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har hørt om den sang, men har ikke fået taget mig sammen til at høre den endnu.. Haha :D
   Uhh, det må jeg lige lytte til så! Tak for tip :)

   Slet
 2. Jeg ved ikke om det tæller som boglig sange men Heather Dale synger sange baseret på legenderne fra Kong Arthur tiden og historierne. De sange som jeg har hørt fra har jeg kunne lide, der er faktisk en sang der hedder "Storybook".
  Paint (Jon Cozart) på Youtube, han har sunget om Harry Potter, Ringenes Herre og Star Wars.
  På Youtube er der en sanger der hedder Arshad han har skrevet sange om Hunger Games, Maze Runner og Divergent.
  Der findes en Harry Potter - Draw my life på Youtube hvis det er af interesse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor fedt! Det er da også en special måde at lave sin musik på :D
   Jeg må vist lige tjekke dem ud på Youtube så - mange tak for tip!

   Slet
 3. Åååååh, nostalgi! Jeg hørte 'Cinderella' så meget som teenager, når jeg sad og havde ondt af mig selv og mit ynkelige kærlighedsliv :D Jeg tror faktisk, det er derfor, mit brugernavn på diverse sites blev cinderellla :'p

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha ej hvor sjovt! :D
   Jeg hørte den vist første gang, da jeg sad og skrev projektopgave om 'Kærlighed' i 8. eller 9. klasse - for ja, kærlighed var så hårdt!

   Slet
 4. Da jeg så overskriften på dette indlæg, tænkte jeg straks på en sang, som var ret populær, da jeg boede i England, nemlig "Number one enemy" af Daisy Dares You. Det er dog mest grundet musikvideoen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kender jeg slet ikke! Men sjovt at det fik dig til at tænke på en bestemt sang :D

   Slet
 5. Loreena McKinnitt har sat musik til flere digte, bl.a. The Highwayman af Alfred Noyes og The Lady of Shalott af Alfred Lord Tennyson. De er utrolig stemningsfulde og jeg elsker Loreenas stemme og musik.
  På Youtube er der Whitney Avalon der laver Princess Rap Battle og her er der en mellem Katniss og Hermione.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det fedt, at der findes små afkroge i verden, hvor sådan noget er en ting! :D

   Slet