søndag den 4. september 2016

Teater: "Hamlet"

(Billetten er sponsoreret, da jeg er ambassadør for Odense Teater)

Hævntragedien "Hamlet", som er baseret på stykket af William Shakespeare, blev opvist af Odense Teater på den store scene. Jeg var inde og se stykket om aftenen til premieren den 1. september.


Jeg var meget nysgerrig omkring vinklingen af dette dramatiske værk. Det var opført i en meget nyskabende og moderne scene, hvor det hele også blev til en slags leg med formen. Det er derfor et mere eksperimenterende teaterstykke end dem, jeg tidligere har set, hvilket gav en ny måde at se dramaet på.

Hamlet er drevet af vanvid og tvivl over alt efter sin fars død, og skuespilleren formåede virkelig at lade vanviddet sive igennem sin optræden. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at han virkelig var gal, og de andre skuespillere komplimenterede også hans vanvid, ved netop at prøve at finde løsningen til dette.

Stykket kan godt virke ret tungt, så det er vigtigt, at man holder tungen lige i munden. Uanset om det er under en monolog eller en dialog, så er Shakespeares ord velbevaret - og samtidig også gjort en anelse moderniseret. Det var et interessant stykke at se, og hvis man netop er til moderne og eksperimenterende stykker, så kan den helt klart anbefales.

(Billederne er pressefotos fra Odense Teater)

6 kommentarer:

 1. Når jeg læser indlæg som disse, ærgrer det mig, at jeg ikke har været i teatret i flere år. For der er bare noget helt specielt ved at opleve sådan en forestilling, og det lyder som om, at Hamlet bød på det bedste miks mellem tradition og nyskabelse. Hvordan er Odense Teater sådan generelt? Jeg har kun været i de københavnske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej Mai! Jeg må jo næsten hive dig med en dag så :D
   Jeg er blevet ret glad for Odense Teater, da det stadig er lidt intimt, selvom det er store opvisninger osv.

   Jeg har til gengæld kun været i et enkelt i det københavnske - og så lidt i Sønderborg og London, så ved ikke lige, hvor meget jeg har at sammenligne med ;)

   Slet
 2. Spændende, overvejede faktisk at se stykket - det er jo Hamlet ;)

  SvarSlet
 3. Det er så skønt at komme i teateret! Og Odense teater er et af de bedste - syntes jeg :)
  Dejligt, at det var et godt stykke ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig også blevet glad for at gå i teateret! :)

   Slet