lørdag den 10. september 2016

Q&A #1 - Svar


Allerførst vil jeg gerne sige tusind tak for alle de fine spørgsmål! Jeg er så glad for, at der var så stor nysgerrighed fra mine læsere omkring alt muligt (man er jo altid lidt nervøs for, at ingen har noget at spørge om!). Jeg har valgt at dele spørgsmålene op i 3 kategorier, så det er lidt nemmere at finde rundt i. Dette indlæg bliver ret langt, men jeg ville helst ikke dele spørgsmålene op over flere indlæg, så jeg håber, at I vil læse med alligevel på trods af længden.

Boglige spørgsmål
Hvilken bog, glæder du dig aller mest til pt?
- Det må vist være "Holding up the Universe" af Jennifer Niven. Jeg har glædet mig lige siden, det blev offentliggjort, at den ville udkomme til oktober. Faktisk nærmest lige siden jeg interviewede hende, og hun beskrev, hvad hendes nyeste bog ville handle om.

Hvad er den bedste bog du har læst i år indtil videre? 
- Det er godt nok et svært valg! Men umiddelbart må det være slutningen på Morika-trilogien, som er "Blodets Bånd". Hvis jeg skal vælge en enkeltstående bog må det enten være "Ravnenes Hvisken" eller "Forbandede Kærlighed".

Kan du bedst lide at læse bøger på dansk eller engelsk?
- Jeg kan ofte bedst lide sproget på engelsk, men jeg foretrækker at læse på dansk, da jeg læser en del hurtigere på mit eget modersmål.

Låner du bøger på biblioteket eller køber du dem? 
- Jeg låner desværre aldrig bøger fra biblioteket, så det bliver ofte bogkøb for mit vedkommende. 

Hvad er din yndlings bogserie? 
- Jeg har så svært ved at vælge ultimative 'yndlings'. Det selvfølgelige svar ville vel være "Harry Potter"-serien, men hvis jeg skal vælge en anden serie, som lige nu er blandt mine yndlings, så er det Morika af Sidsel Sander Mittet.

Hvad er din yndlings bog, som er blevet filmatiseret? 
- Den er til gengæld ret nem. Det må være "Catching Fire" (The Hunger Games #2), som er min yndlings bog-filmatisering nogensinde. Den ramte bare alting SÅ perfekt, og jeg knuselsker den.

Hvis du kun måtte anbefale én bog som alle skulle læse, hvilken en skulle det så være?
- Jeg synes, at alle bør læse "Wonder" mest én gang i deres liv. Alle kan læses den, og den er så fantastisk. Jeg græder næsten af at tænke på, hvor god den er. Det samme gælder faktisk også for "Monster".

Hvad er dine største boglige "pet peeves"?
- Jeg har faktisk ikke rigtigt nogen! I hvert fald måtte jeg vride hjernen for bare at komme i tanke om én - og det er, når folk knækker ryggen på bøger med vilje. Sådan, at de åbner den, så det bevidst siger knæk. Nej, nej, nej!

Hvad synes du om det faktum, at bøger bliver lavet til film og serier?
Jeg er faktisk altid glad og positivt stemt over for det! Det er meget sjældent, at jeg bliver direkte skuffet eller skeptisk i hvert fald. Dog foretrækker jeg film, da jeg sjældent ser serier.

Hvis du kunne bruge et år i en hvilken som helst fiktiv verden, hvilken ville du så tage til?  
- Uhh, den er svær. Hmm. Umiddelbart ville jeg jo nok sige troldmandsverdenen fra Harry Potter eller måske Narnia - men det er vel nærmest standardsvar?

Hvilken bog har du bare ikke kunne få ud af hovedet længe efter at have læst den? 
- Det ultimative svar må være "Som stjerner på himlen". Jeg læste den, og gav den egentlig 4 stjerner til at starte med, men den blev ved med at summe i hovedet, og jeg tænkte så meget på den hele tiden. Jeg talte faktisk ikke om andet! (Det gør jeg stadig ikke, haha). Til sidst måtte jeg revurdere min anmeldelse, da den faktisk er blevet en af mine yndlingsbøger.

Hvilken bog har fået dig til at reflektere mest efterfølgende?
- Her ville jeg nok også have sagt "Wonder", men for at variere det lidt, så må jeg nævne "Døde piger lyver ikke". Begge bøger fik mig til at reflektere over livet, og hvordan vi behandler vores medmennesker.

Får du altid færdiggjort en bog, når du er gået i gang?
- Det gør jeg. Jeg er meget dårlig til at stoppe bøger, selvom jeg måske ikke finder dem på interessante. Det kunne jo være, at det ændrede sig i den sidste halvvel, ikke?

Hvilken genre ville du aldrig læse?
- Man skal aldrig sige aldrig, men jeg har ikke været så god til biografier, og mindes kun at have læst én enkelt i mit liv.

Kan man læse den nye Harry Potter uden at have læst de andre?
- Hvis man har set filmene og kender universet i forvejen, så kan man sagtens læse den, uden at have læst resten af serien.

Kan du anbefale en bog som er lidt Tim Burton style?
- Den første jeg tænker på, er umiddelbart "Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn", som faktisk udkommer som filmatisering nu her - af selveste Tim Burton.

Hvis du var en bog, hvilken bog ville du så være?
- Jeg tror, at jeg ville være "Isla og jagten på lykke". Jeg identificerer mig selv så meget med Isla (hvilket kan irritere en del folk, og jeg forstår det fuldt ud), og hele den bog er nok bare meget mig-agtig.

Hvis du selv kunne vælge en bog, hvilken bog ville du så helst være?
- Når jeg tænker på bogen "I Capture the Castle", så får jeg en dejlig varm følelse indeni. Den bog ville jeg faktisk gerne være.

Når du læser en bog, og du fx under læsningen af denne bog, har drukket en bestemt slags te, spist noget bestemt mad/slik eller lignende - kan den smag/duft så fremkalde bogen og de oplevelser du havde med den, hvis du møder smag/duft på et senere tidspunkt igen?
- Det er virkelig sjældent, at jeg drikker og spiser samtidig med at jeg læser, så jeg kan ikke lige umiddelbart genkalde mig noget lignende.

Er der en bog du fortryder at have læst?
- Ironisk nok en bog, som jeg havde set virkelig meget frem til at læse. "Græshoppejunglen", den var spild af tid og kræfter for mit vedkommende.

Hvis du havde muligheden for at læse én bog, for første gang igen - hvilken ville det så være?
- Her bliver jeg nok nødt til at svare "Harry Potter og De Vises Sten". Det kunne være så magisk at opleve det hele på ny en gang til.

Hvad er det, der får dig til at købe en bog?
- Hvis jeg ikke bevidst går efter en bog, som jeg har læst om på nettet eller lignende, så er det forsiden eller titlen, der skal fange mig. Derefter kigger jeg på bagsideteksten, og vurderer, hvorvidt det er noget, som jeg har lyst til at læse.

Hvor får du inspiration til nye bogkøb henne? 
- Andre bogblogs og Bookstagram.

Blog eller SoMe-relaterede spørgsmål
Hvordan får du bøger til anmeldelse?
- Nogle gange er det forfattere eller forlag, der kontakter mig, og hører hvorvidt, jeg er interesseret i at modtage et anmeldereksemplar, og andre gange så efterspørger jeg dem selv, hvis det er muligt.

Hvad har du gjort dig af overvejelser i forhold til om du skriver på dansk eller engelsk på din blog/Instagram?
- Jeg skriver dansk på bloggen, da det primært er danske bøger, som jeg anmelder her - og derfor ville det være lidt underligt at formidle det på engelsk. Jeg skriver engelsk på min Bookstragram, så jeg fanger et større publikum med mine billeder af bøger. 

Vil du ikke fortælle lidt om din inspiration og arbejdsproces til din Bookstagram profil?
- Egentlig har jeg jo en lidt atypisk Bookstagram-profil, da mange af de store ofte kører et bestemt 'tema' i deres billeder og bruger samme baggrund osv. Mine billeder er enten øjebliksbilleder (som netop var formålet med Instagram i sin tid) eller billeder, som jeg også har brugt på bloggen. Så der varierer lidt, hvad jeg har at arbejde med. Inspirationen er kommet af mange store Bookstagrammere, som jeg har fulgt længe. Jeg kan godt lave nogle anbefalinger en dag, hvis det har interesse?

Har du nogle råd til, hvordan at man holder sin Goodreads-konto ved lige?
- Så snart du åbner en ny bog, så kan du gøre det til en vane at trykke "Currently Reading". Så snart du lægger bogen fra dig, så kan du se det som et mentalt bogmærke, hvis du lige opdaterer din læsestatus, og når du er færdig med bogen, så vil du selvfølgelig gerne rate den med stjerner - og går derfor ind på siden endnu en gang. Det er i hvert fald sådan, jeg selv husker på det.

Personlige spørgsmål
Hvis du skulle beskrive den perfekte dag, hvordan skulle den så være?
- Det er svært, da perfekte dage i min verden kan være så forskellige. Men umiddelbart så ville jeg sove længe, spise lækker morgenmad eller brunch, og så bruge dagen sammen med folk, jeg holder af. Eventuelt opleve et eller andet sammen, og så lave lækker aftensmad om aftenen, og se film, spille spil eller snakke til langt ud på natten. Derefter vil en god nats søvn være prikken over i'et.

Hvad synes du er det mest irriterende ved andre bloggere?
- Hvis de slet ikke svarer på ens kommentarer eller ser sig selv som 'hævet' over alle andre. Bloggere er også bare mennesker, og de burde virkelig opføre sig sådan, uanset hvor kendte de er.

Hvor meget kan du trække med fra din "fritidslæsning" til dit studie?
- Overraskende lidt faktisk. Jeg læser jo meget fantasy og ungdomslitteratur, som indtil videre ikke har været særlig relevant på mit studie. Måske kommer det en dag?

Har du andre hobbyer udover bøger?

- Ikke deciderede hobbyer, desværre. Jeg holder dog af at være sammen med folk, da jeg er en meget socialt anlagt person. Om dette indebærer en gåtur, bytur, shoppetur, biograftur, spilleaften, filmaften, madaften eller lignende, er for mig underordnet. Kan tidsfordriv med mennesker kaldes en hobby?

Kommer du til Bogforum og hvis ja. Hvad glæder du dig til at opleve i år? 
- JA, selvfølgelig gør jeg det! Jeg glæder mig så meget. Nu er programmet jo desværre ikke offentliggjort endnu, men jeg glæder mig så meget til at møde Patrick Ness. Derudover er det altid en fornøjelse at hilse på bogbloggere, forlagsfolk og forfattere, hvilket jeg også altid ser frem til.

Kunne du finde på at tage en tur mod Sydfyn og opleve noget lidt andet end det travle Odense?
- Jeg er altid frisk på nye eventyr, så det kunne sagtens arrangeres!

Hvem er den mest awesome person du kender?
- Det må helt klart være personen, som har stillet dette fantastiske og dybe spørgsmål! Kys.

Hvad er din ynglings snack?
- Alt der indeholder enten avokado eller ost.  

Hvad er din yndlings TV-serie?
- Jeg ser som sagt ikke så mange TV-serier, men jeg er ret glad for 'Once Upon a Time' og 'Game of Thrones'.

Har du planer om at skrive en bog en dag?
- Jeg har egentlig haft en forfatterdrøm siden jeg var helt lille. Desværre ejer jeg ikke umiddelbart evnen til "at skrive" længere, så lige pt. er drømmen sat lidt på standby. Men hvem ved? Måske en dag, hvis jeg får tid, lyst og overskud til at skrive en historie, som ingen andre har skrevet endnu.

18 kommentarer:

 1. Jeg har hørt så meget godt om "Monster". Tror hellere jeg må få den læst inden BogForum :P

  Bookstagram er en kæmpe inspirationskilde for mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, please gør dig selv den tjeneste! SÅ GOD!

   Samme her - fantastisk community :)

   Slet
 2. Et skønt indlæg - og på ingen måde for langt - jeg nyder at følge din blog og glæder mig at se dig ! ;) tak for skøn læse-inspiration !

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg virkelig glad for!
   Jeg glæder mig også til at se dig :D

   Slet
 3. indlægget er PÅ INGEN MÅDE for langt!!! nogle fantastiske spørgsmål og svar <3
  - og ikke nok med du er fan af pingviner (tidligere indlæg) Ser/har du også set once upon a time .. glæden vil ingen ene tage :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er jeg glad for! Mange tak :D
   Haha det er altså også bare gode ting jo ;)

   Slet
 4. Så fint et indlæg! Sikke mange gode spørgsmål og svar! :) Tror altså jeg skal have læst Monster inden BogForum, har hørt så meget godt om den :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde Mette! :D
   Og ja, kan du da så komme i gang! Den er SÅ god altså :)

   Slet
 5. Åh åååååh, jeg elsker at knække bogrygge! Jeg glæder mig altid mere til at knække ryggen end til at læse bogen, når jeg får en ny bog, haha. Jeg kan så godt lide, at mine bøger i reolen ser læste ud, så jeg knækker også altid på ny, når jeg genlæser. (Og det er også grunden til, at jeg altid køber paperback bøger, hvis jeg har valget.) Jeg tror, at denne her diskussion er den evige bog-elsker krig ;)

  Og jeg ville sætte pris på et par gode Bookstagram anbefalinger! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej nej nej nej Rosa! :O
   Haha men det er sjovt, at man kan have det så forskelligt omkring det.

   Det vil jeg lige huske på så :)

   Slet
 6. Skønne spørgsmål (og svar!). Du minder mig om, jeg virkelig snart skal have læst 'Monster' :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde!
   Helt bestemt - du må virkelig snart få den læst :D

   Slet
 7. Sikke nogle fine svar - du er jo ikke typen, som normalt holder sig tilbage (heldigvis!) og nu føler man, at man kender dig endnu bedre :) Jeg krydser fingre for at du en dag igen vil begynde at drømme om at skrive - du skriver nemlig så skønt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg virkelig glad for, at du synes - mange tak! :')

   Slet
 8. Hvor var det virkelig et hyggeligt indlæg. Og hvor mindede det mig virkelig om, hvor meget vi rent faktisk ligner hinanden på så mange punkter. Det er altså lidt sjovt - og ret utroligt :P Jeg stemmer forresten for, du en dag tager til Sydfyn og oplever den del. Jeg vil i hvert fald gerne vise dig rundt i skønne Svendborg på et tidspunkt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Yay, du er også så sød, og det er fedt at du også har det lidt som mig indimellem! :D
   Uhhh ja - det kunne være hyggeligt jo! Jeg stemmer for :)

   Slet