torsdag den 8. september 2016

"Hjertestorm" - Annette Herzog

Hjertestorm af Annette Herzog
Stormhjerte af Annette Herzog
Original titel: Hjertestorm - Forfatter: Annette Herzog - Forlag: Høst&Søn - Sidetal: 128
Anmeldereksemplar fra Rosinante&co.

"Hvad er kærlighed for noget? Hvordan opstår den, hvorfor føles den så overvældende, og hvem forelsker man sig egentlig i? Igennem klassisk tegneseriestil, collager, sangtekster og myldrebilleder afdækkes det, hvordan forelskelsen opleves ens og alligevel så forskelligt af drenge og piger. Bogen kan nemlig læses fra begge ender, og mens Katrine Clante viser os kærlighedshistorien fra Violas synsvinkel, leder Rasmus Bregnhøi os igennem den samme historie, sådan som Storm oplever den."

Der var to faktorer, som gjorde, at jeg simpelthen blev nødt til at læse denne bog. For det første, så er det en illustreret fortælling om kærlighed og forelskelse. For det andet så starter man med at læse bogen fra pigens synsvinkel under titlen "Hjertestorm", og så halvvejs igennem, så skal man vende bogen om, og læse fra bagsiden ind mod midten, hvor man så får drengens synsvinkel under titlen "Stormhjerte". Et fantastisk præmis, som gjorde mig så nysgerrig og ivrig efter at læse den, da jeg aldrig har prøvet noget magen til.

Bogen tager som sagt udgangspunkt i kærlighed og forelskelse, men gør også brug af mange faktuelle ting omkring dette. Både biologisk, historisk, litteraturvidenskabeligt - og selvfølgelig sanse- og følelsesmæssigt. Den er henvendt til unge teenagere, der måske selv undrer sig over en bestemt boblen i kroppen, følelsen af at flyve - eller måske endda en hjertesorg så tung, at det næsten ikke er til at bære. Uanset hvilket del af forelskelse, det omhandler, så formår bogen virkelig at fange alle aspekter af kærligheden så fint. Jeg elskede, at der indgår så meget mere i bogen end blot to personers forelskelse, hvilket gjorde den værd at læse for mig - på trods af, at jeg ikke længere er teenager.

"Det føles som en stor, smuk sæbeboble. Eller som et fugleæg med en meget tynd skal. Ingen må røre ved det, ellers går det i stykker." - citat side 13

Det var en virkelig finurlig måde at læse bogen på, og den skildrer simpelthen både pigens og drengens tanker SÅ godt. Illustrationerne fra pigens synsvinkel er lavet af Katrine Clante, og fra drengens synsvinkel lavet af Rasmus Bregnhøi. Det faktum, at vi har to forskellige illustratorer til hver karakter, får det til virke ret sandfærdigt, så det ikke bare forbliver den samme streg. De matcher hver især deres historie på sin egen måde. Jeg er i hvert fald fan!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar