mandag den 15. august 2016

Tag: "Liebster Award"


Jeg er blevet nomineret af søde Anne-Mette til "Liebster Award", som er en slags award, hvor man nominerer mindre bloggere til at besvare nogle spørgsmål, og skriver et par facts om sig selv, for derefter at nominere nogle andre bloggere, og stille spørgsmål til dem. På den måde kan man hurtigt lære en masse andre blogs at kende på en sjov og nem måde.

Reglerne er således:
* Tak bloggeren, som nominerede dig.
* Vis Liebster Award-logoet på din blog/i dit indlæg (Du kan finde et logo nederst i dette indlæg)
* Besvar de 11 spørgsmål, som du modtog fra bloggeren, der nominerede dig.
* Skriv 11 selvvalgte facts om dig selv.
* Nominér 11 nye bloggere (med 1000 eller derunder følgere)
* Lav dine egne 11 spørgsmål, som de nominerede skal svare på.

Mine svar på Anne-Mettes 11 spørgsmål:
1. Hvem/Hvad inspirerede dig til at starte med at blogge?
- Jeg har altid været et meget åbent og udadvendt menneske, så jeg har kunne lide tanken om at dele ting med folk (eller læsere for den sags skyld). På den måde var en blog jo en genial idé, som jeg allerede begyndte på i mine spæde teenageår. Dét at det så blev til decideret bogblogging er først sket i løbet af de seneste 3 år.

2. Hvad ønsker du at blive husket for når din tid er ovre?
- At have været et hjertevarmt menneske, der altid har været god, kærlig og imødekommende. Min empatiske og sensitive side er en stor del af mig, så jeg vil da gerne huskes positivt for den, selvom den ofte er en byrde i min hverdag.

3. Hvis du skulle vælge én bog at anbefale dine besøgende, hvilken skulle det så være?
- Der er så mange gode bøger at vælge imellem, og jeg kunne lave en hel liste! For at gøre det nemt, så har jeg valgt bogen, der også optræder på billedet til dette indlæg, nemlig "Som stjerner på himlen", som jeg efterhånden har råbt meget højt forholdsvis tit. Alle burde læse den bog mindst én gang.

4. Hvad foretrækker du at fordrive tiden med?
- Jeg kan lide lidt af hvert! Læsning er selvfølgelig åbenlyst, men jeg holder også meget af picnics, biografture, fester og madaftener. Generelt oplevelser med andre mennesker sætter jeg stor pris på!

5. Hvad er din drømme destination?
- Hvis det skal være et bestemt sted, så er det helt klar "The Wizarding World of Harry Potter" i Orlando eller "Harry Potter Studio Tours" i London. Hvis det skal være ét bestemt land, så er det lige pt. Australien. Jeg har ville se og opleve det land så længe.

6. Hvis du var en farve, hvilken ville det så være og hvorfor?
- Jeg ville være grøn, som også er min yndlingsfarve. Grøn er blandt andet håbets farve, og jeg fuld af håb til hver en tid. Hvis der er nogen, der håber alt for meget, så er det i hvert fald mig, hvilket både kan være godt og skidt.

7. Hvis du var et dyr, hvilket var du så og hvorfor?
- Umiddelbart en pingvin, da man kan projicere nogle former for menneskelige følelser over på dette dyr, og kan vælge at kalde dem for håbløse romantikere, der går ind for monogami (hvis dyr altså har følelser, hvilket er op til folk selv at vurdere.. Det skal vi ikke diskutere her ;)). Ud fra det faktum, at jeg selv er en håbløs romantiker, der også tror på monogami, så ville jeg derfor nok være en passende pingvin.. og så er de simpelthen også bare så søde!

8. Hvad er du mest glad for i dit hjem/på dit værelse?
- Det må være mine bogreoler, der rummer alle mine elskede bøger. De er så flotte og indbydende, og jeg kan sidde og stirre på dem i meget lang tid uden at kede mig. Æstetisk skønhed i bogform.

9. Hvad drømmer du om at nå med din blog?
- Det ultimative mål med min blog, udover at dele mine tanker og billeder, ville selvfølgelig være, at jeg med hjælp fra den ender ud i forlagsbranchen, hvor jeg allerhelst vil være.

10. Har du en blogger du ser op til? Fortæl gerne hvorfor?
- Der er ikke én bestemt blogger, som jeg ser op til. Der er dog flere bloggere, som tager fantastiske og æstetisk flotte billeder, og dét kan jeg virkelig godt se op til og beundre. Af eksempler har vi Rikke, Anne Nikoline, Anne-Mette, Maria og Simone.

11. Hvad har du af planer for Sommeren i år?
- Nu er det meste af sommeren jo snart overstået (fordi jeg er en snegl til at besvare tags...), men resten af sommeren skal forhåbentlig bestå af noget mere læsning og blogging, og så har jeg et par løse aftaler hist og her.

11 selvvalgte facts om mig:
1. Jeg er rigtig glad for vin! Næsten alle slags - bortset fra portvin. Det er ikke så meget mig.

2. Jeg er helt tosset med avokado, og formår næsten altid at få de bedste med hjem. Hver gang.

3. Jeg er typen, der stadig køber dvd'er. Normale dvd'er altså (ikke Bluray).

4. Jeg har aldrig været typen, der går med makeup til daglig, men jeg er blevet helt tosset med læbestifter!

5. Det faktum, at jeg ikke går med makeup til daglig, medvirker også til, at mange folk bedømmer mig til at være 16 eller derunder. Really?

6. Overstående har nok også noget at gøre med min barnlige sjæl, men den slår jeg altså ikke ihjel bare fordi resten af verden er så voksne og fornuftige altid.

7. Jeg har kun spist øllebrød én gang i mit liv, og jeg hadede det mere end noget andet. Generelt er jeg ikke så glad for grød...

8. Jeg ser næsten aldrig serier. Det kan tælles på en hånd, hvor mange serier, jeg har set fra start til slut. Men når jeg så endelig vælger at se serier, så er temaet ofte meget ens - fantasy. (Merlin, Once Upon a Time, Grimm, Game of Thrones, Outlander og Adventure Time).

9. Jeg er den ældste i en søskendeflok på 5 (dog er ingen af dem hele søskende).

10. Jeg knuselsker film der er baseret på Nicholas Sparks' bøger, men jeg har endnu ikke læst nogen af dem.

11. Jeg er blevet U-ambassadør for Odense Teater i den kommende sæson. Så jeg får lov til at se teaterstykker og anmelde dem helt gratis!

Mine 11 nominerede er:
* Birgitte fra Bachs Bøger
* Michelle fra Small Wonders of Life
* Benedikte fra Bogfinken
* Regitze Xenia fra Bookish Love Affair
* Karina fra Crossing Journeys
* Sabina fra Frk. Hyms
* Julie fra Julie The Book Cat
* Louise fra Kære Dig
* Mette fra Lykkes Bøger
* Karina fra Reading Raindrops

11 spørgsmål til de nominerede:
1. Hvorfor startede du en bogblog?
2. Hvad kan du godt lide ved en bogblog, og hvad skal der være, før at du følger den?
3. Følger du andre bloggere end dem, der blogger om bøger? Hvis ja, kan du så anbefale nogen?
4. Ser du dig selv som være introvert eller extrovert - eller en god blanding?
5. Hvis du skulle til en fest, hvor temaet var noget litterært, hvor i landet skulle dette så helst foregå?
6. Yndlings: bøger, serier, film?
7. Hvis du skulle have en læsemakker i form af et dyr, hvilken slags skulle det så være?
8. Hvilket fabeldyr finder du mest fascinerende?
9. Tager du selv billeder til din blog? Begrund dit svar.
10. Hvilket sociale medie foretrækker du?
11. Hvilken bog skal alle læse mindst én gang i livet, hvis det stod til dig?


Eksempler på Liebster Award-logo25 kommentarer:

 1. Spændende indlæg - og en lidt anderledes form for Q&A, som jeg altid synes, der er for få af :)
  - og tak for nomineringen da (; <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for, at du synes! :D
   Det var skam så lidt - jeg glæder mig til at læse dine svar ;)

   Slet
 2. Hvad!? Kan du ikke lide portvin?! Haha :-D

  Super hyggeligt indlæg! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha nej desværre - min mor elsker det dog ;)

   Det er jeg glad for, at du synes!

   Slet
 3. Tak for nomineringen <3
  Det er nogle rigtig fine spørgsmål du har lavet, og jeg glæder mig til at besvare dem :)
  Det var også virkelig hyggeligt at læse dine svar, og lære dig lidt bedre at kende på den måde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skam så lidt! <3
   Jeg glæder mig også til at læse dine svar :)
   Det er jeg glad for, at du synes - det var hyggeligt at besvare i hvert fald!

   Slet
 4. Åh, hvor er du sød – en pingvin :'D Virkelig et fint indlæg og hyggelige svar, Rikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha mange tak pus! Jeg er glad for, at du kunne lide det! :D

   Slet
 5. "7. Hvis du var et dyr, hvilket var du så og hvorfor?
  - Umiddelbart en pingvin, (..)"

  Okay .. Var jeg ikke stor fan før - så er jeg det nu!!! :') Er også reeeeet glad for pingviner <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha du er så skøn! Pingviner er altså også bare sååå søde :D <3

   Slet
 6. Åh, du er så sød! <3 Som de andre nævner - pingvin! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha tak søde! Jeg er jo bare helt tosset med dem :D

   Slet
 7. Allerførst, tusind, tusind tak for de søde ord om billeder og æstetik. Det gjorde mig glad at læse!

  Dernæst må jeg lige kommentere nr. 5. Jeg ved ikke, hvor gammel du er? Men jeg er 28 og var i teateret med min far og hans kæreste, hvor vi mødte en af kærestens gamle veninder, som spurgte om jeg var ved at være klar til at forlade reden ... Hmm ... Ja ...? Og nej, jeg bor naturligvis ikke hos dem. Haha! Dog er jeg altså begyndt at nyde, når folk skyder mig forkert. Det kan godt være 30 lurer om hjørnet, men ingen synes at se det. :D

  Og stort tillykke med nummer 11. Det er jo næsten lige så godt, som at modtage gratis bøger! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. PS: Vi har samme yndlingsfarve. :D

   Slet
  2. Det var skam så lidt! Jeg er vild med dine billeder :)

   Jeg er 23, så er det ikke 'så slemt', som det kunne være.. Men når det ikke rigtigt ændrer sig jo ældre jeg bliver, så bliver jeg bare lidt muggen d: haha. Måske sætter jeg også pris på det, når jeg bliver lidt ældre ;)

   Det bliver vildt spændende i hvert fald!

   Slet
  3. Det er jeg slet ikke i tvivl om, at du vil komme til! ;)

   God dag til dig. :)

   Slet
 8. Tak for nomineringen søde Rikke :D Jeg har lige svaret på den :)
  Det var rigtig hyggeligt at læse dine svar og facts :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Yay, det lyder godt kære Mette! Jeg glæder mig til at læse dine svar :D

   Slet
 9. Årh altså, sikke nogle skønne svar! Især det med pingvinen. Hehe.

  Jeg er ligesom dig vedr. vin og DVD'er - jeg er endda vild med kirsebærvin, som de fleste kun drikker til jul. Men portvin - nej tak.

  Serier køber jeg ikke rigtig (kun Downton Abbey, SATC og Glee - overvejer Gilmore Girls), men dvd'er køber jeg stadig. Det er ikke altid til at finde især de danske online og kvaliteten på et fjernsyn er nu også bare bedre end på en computer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha mange tak! :D

   Portvin kan alle andre bare få for sig selv så!

   Ahh, hvordan kunne jeg glemme SATC??? Jeg er et forfærdeligt menneske. Den burde jeg have sat på listen også!

   Slet
 10. Tak for nomineringen, søde Rikke. Sorry, at jeg ikke har set det før nu.
  Skønne svar og så fint et indlæg ❤️. Jeg elsker også bare avocadoer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak søde! Glæder mig til at se dine svar :D

   Slet