søndag den 7. august 2016

Tag: "The Currently Reading Tag"


Jeg er blevet tagget til at lave "The Currently Reading Tag" af kære Malene. Det er nogle interessante spørgsmål, så jeg vælger derfor at tagge Anne Nikoline, Mai og Kirstine - jeg håber sådan at I vil lege med!

- Hvor mange bøger læser du ad gangen?
Det kommer an på, hvor jeg er i livet (Haha meget filosofisk ikke?). Ej, men hvis jeg skal læse til studiet samtidig med frislæning, så kan jeg sagtens være i gang med 2-3 bøger ad gangen. Det gør mig ikke noget. Før i tiden læste jeg kun én bog ad gangen og holdte mig til det, men nu kan jeg sagtens skelne mellem studielæsning og fritidslæsning.

- Hvis du læser mere end én bog, hvordan bestemmer du så, hvornår du skal skifte mellem de pågældende bøger?
Igen, hvis det er studierelateret, så bliver det prioriteret først, og så kommer fritidslæsningen i anden række. Nogle gange kan jeg dog godt lægge studielæsningen lidt væk for at holde pause med det, så jeg kan læse lidt fritidslæsning i stedet for. Så det forekommer mig ret naturligt at skifte.

- Skifter du bogmærke undervejs i en bog?
Ikke umiddelbart. Medmindre jeg har lagt et 'midlertidigt' bogmærke i en bog (et stykke papir, en snor eller lignende), så kan jeg godt finde på at udskifte det til et rigtigt bogmærke, når jeg har chancen. Nogle gange bruger jeg faktisk også bare statussen på Goodreads som mit mentale bogmærke.

- Hvor opbevarer du bøgerne, du er i gang med at læse?
De ligger i nærheden af, hvor jeg læser. Hvis det er i stuen, så ligger bogen/bøgerne enten på sofaen eller bordet, og hvis det er i soveværelset, så ligger den/de enten i sengen eller på mit natbord. Hvis det så er en ebog, så er det oftest på min mobil, som jeg har med mig næsten over alt.

- Hvad tid på dagen bruger du mest tid på at læse?
Helt klart om aftenen eller natten. Det er der, jeg kan finde tid og overskud til at læse, da jeg som regel laver alt muligt andet i løbet af dagen.

- Hvor længe læser du typisk ad gangen?
Hvis det bare er lidt læsetid om aftenen, så er det typisk 1-2 timer eller lignende, men det sker også, at jeg læser i flere timer, og ender med at færdiglæse en bog samme dag, som jeg påbegyndte den. Jeg er vild med bøger, som jeg kan læse i one sitting (altså næsten uden at holde pause).

- Læser du indbundne bøger med eller uden smudsomslag?
Jeg har egentlig altid læst dem med, men jeg er begyndt at pille dem af, hvis det er bøger med mange sider. Så irriterer det mig nemlig. Hvis det bare er en lille bog, så er det ikke sikkert, at jeg piller det af.

- Hvilken stilling læser du oftest i?
Den er meget ligetil. Jeg læser mest i liggende tilstand og så gerne i min seng, da jeg ikke har nogen anden form for hyggelig læsekrog (endnu).

- Tager du bogen/bøgerne med dig, når du skal noget?
Det kommer helt an på, hvad jeg skal. Hvis det er en tur i byen for at feste, så gør jeg nok ikke, nej. Men hvis det er til noget, hvor jeg ved, at der muligvis er tid til at læse, så gør jeg... og ellers så har jeg også Mofibo på min mobil, som altid kan redde mig, hvis jeg mangler læsestof, og ikke har medbragt en bog.

- Hvor ofte opdaterer du din Goodreads status på bøger, du er ved at læse?
Jeg opdaterer statussen, hver gang jeg lægger bogen fra mig. Både fordi jeg nogle gange bruger det som mentalt bogmærke, men også fordi jeg godt kan lide at se, hvor langt jeg er i min læseproces. Det er simpelthen så hyggeligt.

- Hvem er den/de næste til at lave dette tag?
Forhåbentlig Anne Nikoline fra Windblown Pages, Mai fra Litteraturlistig og Kirstine fra Thoughts in Purplue, som nævnt i starten af indlægget.

4 kommentarer:

 1. Ih, det hvor hyggeligt at læse om :D Det er faktisk mange spørgsmål som man måske ikke lige tænker over ellers ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde Mette!

   Nej præcis - de var lidt tricky indimellem ;) Du skal være hjerteligt velkommen til også at lave tagget, hvis du vil!

   Slet