onsdag den 24. august 2016

Teater: "Den Nøgne Konge"

(Billetten er sponsoreret, da jeg er ambassadør for Odense Teater)

Friluftskomedien "Den Nøgne Konge", som er baseret på berømte eventyr af H. C. Andersen - blandt andet "Kejserens Nye Klæder", "Svinedrengen" og "Prinsessen på Ærten" - blev opvist af Odense Teater i forbindelse med H.C.A. Festivalen. Jeg tog afsted med en veninde den 24 august, som var en perfekt solrig dag til at se stykket.


Det var som sagt den perfekte dag til at se stykket - vejret var godt og solen skinnede. Jeg var enormt spændt på at se, hvordan de ville få viklet de tre forskellige eventyr ind i hinanden, og det lykkedes dem at gøre det ret godt! Stykket formåede at være enormt underholdende, sjovt og samtidig moderniseret, så alle kunne følge med - uanset om man var barn, ung, voksen eller gammel. Det var en alternativ og inspirerende forestilling, især fordi de kun havde prøvet at opføre stykket 8 gange inden jeg fik det at se.

Kostumerne var farverige, kreative og samtidig meget simple. Alle skuespillere havde en form for standarddragt, så de hele tiden blot kunne tilføje noget nyt tøj og derefter være en helt anden person. Jeg endte med at grine så mange gange, og hele stykket frembragte generelt en masse smil frem på mine læber. Karaktererne har hver deres kendetegn, og de blev spillet ganske glimrende og troværdigt.

Det var en fornøjelse at se denne genfortolkning af de berømte eventyr, som vi alle sammen kender, men på en vittig og lidt gakket måde. Det var specielt, og jeg vil huske den varme dag og de farverige karakter i en del tid. Hvis du har mulighed for at nå at se stykket indenfor de næste par dage, så vil jeg klart anbefale det!

(Billederne er pressefotos fra Odense Teater)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar