søndag den 28. august 2016

"Prøven" (Den barske sandhed om Thor + Loke #1) - Emil Blichfeldt og Søren Tim Nordbo

Prøven af Emil Blichfeldt og Søren Tim Nordbo
Prøven af Emil Blichfeldt og Søren Tim Nordbo
Original titel: Prøven - Forfattere: Emil Blichfeldt og Søren Tim Nordbo - Forlag: Calibat - Sidetal: 141
Anmeldereksemplar fra Calibat.

"Jeg retter mig langsomt op. Kaldte Frigg mig for en tåbe? De andre fniser. Tusinder af ord syder på min tunge, men Lokes blik fanger mit. Blinker han? Kun jeg ser det. Nu kommer det til at gå galt. Jeg kender det blik. Vi har en regel. Ingen pisser på os. Hvis nogen gør det, så går vi hele vejen.”

Jeg finder nordisk mytologi utroligt spændende, så jeg havde virkelig set frem til at læse den her bog. For hvad skete der egentlig før Thor og Loke blev voksne guder, og hvem var de dengang? Med det præmis, så kan man næsten ikke blive andet end nysgerrig, og jeg slugte bogen råt! Selvom det er en slags nyfortolkning af den mytologi og de guder, som vi kender dem, så er karaktererne virkelig troværdige. Man kan i hvert fald sagtens ane små spor af den voksne Thor og den voksne Loke i de to unge aser.

Illustrationerne er tilpas rå, hårde og til tider lidt uhyggelige - men så passer de bare endnu bedre til historien, og den prøve, som Thor og Loke skal ud på. Jeg er vild med, at farverne er holdt i sort, hvid og grå, men med blodrøde og gyldne nuancer, når dette var nødvendigt. Det gør det simpelt, men på en eller anden måde også ret så dramatisk, når der endelig er lidt farve på. Generelt matcher illustrationerne bare historien virkelig godt!

"Jeg smiler bare og griber Lokes næve: "Hallo! Vi er Odins sande sønner. Sønner betyder ikke nødvendigvis af kød og blod, men snarere af sind og vilje! Vi er ikke almindelige. Vi kan klare alt, hvis vi står sammen!"" - citat side 32.

Jeg savnede lidt flere illustrationer af Thor, da det er fra hans synsvinkel, vi følger historien. Forhåbentlig får vi ham mere at se i næste bind, som jeg virkelig glæder mig til at læse. Historien føles virkelig så ægte, at den sagtens kunne være en del af den mytologi, som vi kender, og jeg er så spændt på at læse mere, og fordybe mig i denne hidtil ukendte vinkel af universet.

4 kommentarer:

 1. Den lyder meget interessant. Jeg har selv været fascineret at nordisk mytologi. Måske den ryger på min tbr liste :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev i hvert fald virkelig opslugt af den! :D

   Slet
 2. Eej glædede mig sådan til at læse den her anmeldelse da jeg så bogen på din Instagram :D
  Den lyder ret spændende! Jeg tror den kommer på tbr listen :3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh, det er jeg glad for! :')
   Den kan varmt anbefales i hvert fald! Lad mig endelig høre, hvad du synes, når du har fået den læst.

   Slet