lørdag den 13. august 2016

"Indvielsen" (The Secret Circle #1) - L. J. Smith

Indvielsen af L. J. Smith
Indvielsen af L. J. Smith
Original titel: The Initiation - Forfatter: L. J. Smith - Forlag: Tellerup - Sidetal: 274
Anmeldereksemplar fra Tellerup.

"Under en ferie hjælper Cassie en mystisk fyr fra at blive overfaldet af en gruppe drenge. Hun falder pladask for ham, men når aldrig at finde ud af hvad han hedder eller hvor han kommer fra. Da hendes mor beslutter at de skal flytte til New Salem for at bo hos Cassies bedstemor, møder hun på den nye skole en gruppe jævnaldrende som både er skræmmende og fascinerende. De er alle medlemmer af en hemmelig klub og her støder hun pludselig på sin drømmefyr, men mødet bliver langt fra det gensyn som hun havde håbet på. Der er noget farligt ved at kende ham ..."

Den her bog er dejlig letlæst og herlig, men jeg havde begået den fejl i tidernes morgen at se serien, før jeg fik læst bogen. Jeg kunne godt lide bogen, men jeg tror, at jeg ville have sat mere pris på den, hvis jeg slet ikke vidste, hvad jeg kunne forvente. Den fulgte nemlig ikke serien så meget, som jeg havde set, så jeg var meget forvirret og ventede ofte på 'hvornår sker det der', som aldrig rigtig kom. Når det så er sagt, så er jeg glad for, at jeg endelig er begyndt på serien, og jeg skal bestemt læse videre!

Det er en magisk fortælling om unge Cassie, der udover at have de standard teenageproblemer, får kendskab til den magiske verden. Jeg kan rigtig godt lide, at der er så mange forskellige slags typer af personer i fortællingen, for så er chancen for, at man kan relatere til en af dem, så meget større. Derudover får vi et indblik på noget af baggrundshistorien for den magi, der optræder i bogen, hvilket var meget fascinerende, og jeg håber sådan, at det bliver uddybet i de næste bøger i serien.

""Kraft er kun Kraft," sagde Diana træt uden at vende sig. "Den er hverken god eller ond. Det er kun den måde vi bruger den på som er det ene eller det andet."" - citat side 245.

Denne bog lægger helt klart op til endnu mere magi, mystik og spænding, hvis man vil læse resten af serien. Udover at være en letlæst og fin ungdomsbog, så er coveret simpelthen så smukt, og jeg er derfor glad for, at jeg ikke har investeret i de engelske covers, som virkelig ikke er særligt tiltalende. Forsiden emmer af magi, og gør sin læser nysgerrig. Den kan varmt anbefales, især hvis du ikke har set serien først.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar