mandag den 11. juli 2016

Gæsteblogger #5 - Birgitte B

Gæstebloggeren denne gang er Birgitte B, der blogger på Bachs bøger.

Hvem er du? Fortæl lidt om dig selv, hvad du laver til dagligt og evt. boglige vaner.
Jeg er kvinden bag bogbloggen Bachs bøger, som jeg har haft i snart 3 år. Jeg er 42 år og har fire børn i alderen 6, 9, 12 og 13 år. Sammen med min mand driver vi et landbrug tæt på Løkken.

Læsning har altid været en stor del af mit liv og jeg har læst intensivt lige så længe jeg kan huske, men selvfølgelig har læsningen fået et ekstra nøk op af efter jeg er kommet ind i bogbloggermiljøet, hvor jeg dagligt bliver præsenteret for et hav af nye spændende bøger.

Hvornår på dagen kan du bedst lide at læse, og hvor skal det helst være?

Jeg læser på alle tider af døgnet, men jeg elsker stilheden og roen der er tidligt om morgenen inden børnene skal vækkes og så tager jeg mig altid en times læsning efter frokost.

Kan du læse, hvis der er støj omkring dig?
Sagtens! Jeg kan snildt sidde i sofaen sammen med resten af familien og læse mens de ser fjernsyn. Jeg er så heldig, at jeg bliver totalt indkapslet i en lille læseboble når jeg læser. Men resten af familien kan godt blive lidt irriteret, da jeg så kan være svær at komme i kontakt med.

Hvilke genrer kan du normalt godt lide at læse, og er der genrer, som du slet ikke læser?
Jeg læser stort set alle genre og kan også godt lide at læse børne- og ungdomsbøger, men  det er sjældent jeg læser krimier og spændingsbøger. Grunden til det er at jeg ikke bryder mig så meget om vold, blod og drab.

Jeg kan også mærke at mit forhold til Young Adult-genren (en relativt ny genre rettet mod de 18 til 25-årige) er kølnet meget i løbet af det sidste år. Jeg finder tit historierne og persongalleriet ensformige og fremstillingen af de unge kvinder meget diskriminerende og intetsigende.  Men det er jo heller ikke en genre rettet mod min aldersgruppe, så det er nok derfor.

Hvis du skulle nævne 3-5 bøger, som virkelig har rørt dig, ændret dit syn på ting eller noget helt tredje, hvilke skulle det så være og hvorfor?

’Hobbitten’ af J.R.R. Tolkien fik jeg første gang læst højt af vores klasselærerinde i 4.-5. klasse Det var mit første møde med fantasygenren og den tog mig fuldstændig med storm. Jeg har været fan lige siden.

Jeg kan godt lide at læse om stærke personligheder, der i umenneskelige situationer har viljen og overskuddet til at overleve. Bøger som ’Ukuelige’ Af Laura Hillenbrand, ’Huset i himlen’ af Amanda Lindhout, ’Ikke uden min datter’ af  Betty Mahmoody og ’Livet og døden i Shanghai’ af Nien Cheng er utrolig barsk, men også fascinerende og inspirerende at læse.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og elsket?

Jeg er ikke god til bøger der handler om sygdom og død, men for nylig blev jeg nærmest presset til at læse ’The Last Days of Rabbit Hayes’ af Anna McPartlin og den ramte mig virkelig hårdt. Den var sørgelig, men også humoristisk og meget indsigtsfuld og behandlede tabuerne omkring døden og det at miste, på en meget smuk måde.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og ikke kunne lide?
I de tre første måneder af 2016 har jeg faktisk måttet opgive to YA-trilogier. Det var The Darkest Minds-trilogien af Alexandra Bracken og The Starbound-trilogien af Meagan Spooner og Amie Kaufman. Ingen af bøgerne kunne holde min opmærksomhed fanget og jeg havde bare ikke lyst til at tvinge mig igennem dem, så jeg valgte at stoppe.

Hvad er dit seneste bogkøb?
Den seneste bog jeg har købt er en ny flot illustreret udgave af Dr. Jekyll and Mr. Hyde af R.L. Stevenson, som jeg skal læse sammen med min læseklub. Jeg har læst bogen flere gange og jeg er meget begejstret for den.

Hvis du skulle anbefale én bog til Rikke, hvilken bog skulle det så være?
Så skal det helt sikkert være ’The Last Dayes of Rabbit Hayes’ af Anna McPartlin, som jeg nævnte tidligere. Jeg vil fraråde at læse den i offentlighed og sørge for at der er lommetørklæder i nærheden, for den får helt sikkert både tårerne og smilet frem.

Hvor kan man følge dig på de sociale medier?
Facebook, Instagram, og Goodreads.

6 kommentarer: