fredag den 3. juni 2016

"Ravnenes hvisken" (Ravnenes hvisken #1) - Malene Sølvsten

Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten
Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten
Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten
Original titel: Ravnenes hvisken - Forfatter: Malene Sølvsten - Forlag: Carlsen - Sidetal: 707
Anmeldereksemplar fra Carlsen.

"17-årige Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle. Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene? En vil hun forelske sig i. En vil blive hendes bedste ven. En vil redde hendes liv. Og en vil slå hende ihjel."

Den her bog tog fuldstændig røven på mig! Jeg var lidt skeptisk i starten, da hovedpersonen Anne går i mørkt tøj og har kraftig øjenmakeup - og jeg tænkte derfor, om dette blot var endnu en ungdomsbog, der handlede om en alternativ og udsat ung, men jeg tog SÅ meget fejl! Når man først er forbi det indledende i starten, så tager handlingen virkelig fat, og så er der bare så meget spænding, sjov sarkasme, nervepirrende mystisk og varmende øjeblikke - og jeg havde slet ikke lyst til at lægge bogen fra mig. Fantastisk mørk ungdomsfantasy!

Karaktererne i bogen er så forførende, specielle og alsidige. Jeg var især vild med Annes karakterudvikling, og jeg kan slet ikke vente med at se, hvor det fører hende hen i fremtiden. Selvom jeg ikke altid er enig i det hun gør, så finder jeg altid hendes beslutninger interessante, og har lyst til at lære mere om hende. Derudover savlede jeg gevaldigt over både Varnar og Elias! To vildt skønne - og forskellige - fyre, der hver især kæmper med dem selv på den ene eller anden måde. Annes hund Monster har også vundet en særlig plads i mit hjerte, og jeg føler generelt bare, at alle Annes venner nu også er blevet mine venner.

""Måske bruger du sort som skjold, fordi du ruster dig til det næste angreb, som du ikke aner, hvorfra kommer."" - citat side 44.

Bogen er en blanding af mange forskellige genrer. Det er en ungdomsbog med lidt krimi, lidt gys og masser af fantasy og paranormale ting - så der er lagt op til intens spænding og mystik! Den nordiske mytologi spiller en ret stor rolle i bogen, hvilket er et SÅ gennemført element, og jeg glæder mig sådan til at læse mere! Der er åbnet op for rigtig mange interessante ting, og jeg er næsten sikker på, at resten af serien bliver ligeså forundrende og fantastisk.

2 kommentarer:

 1. Jeg har lige læst bogen færdig og er så enig i det du skriver :-) Bogen er fantastisk godt skrevet og den har hvisket og blinket til mig hver gang jeg har lagt den fra mig for at lave noget andet for at få mig til at fortsætte hvor jeg slap. Jeg er så vild med bogen og historien :-)

  Glæder mig vildt meget til at bind 2 kommer og se hvordan Anne kommer igennem de nye udfordringer og prøvelser der venter hende.

  Det er helt sikkert en bog + serie der skal have plads på bogvæggen her på Bornholm :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor er jeg glad for, at du også kunne lide bogen! :D

   Jeg glæder mig godt nok også til at bind 2 kommer, og det er lidt hårdt at vi skal vente så længe..

   Det forstår jeg virkelig godt! Den er simpelthen bare så god og smuk!

   Slet