onsdag den 29. juni 2016

"Lokket" - Jette Rydahl

Lokket af Jette Rydahl
Lokket af Jette Rydahl
Original titel: Lokket - Forfatter: Jette Rydahl - Forlag: Turbine - Sidetal: 206
Anmeldereksemplar fra Turbine.

"Johan er ked af det, da Julie skal flytte, men efter et år er hun pludselig tilbage i klassen. Og intet er som før. Johan kan ikke lade være med at tænke på hende. Men Julie vil ikke have en kæreste. Eller vil hun? Måske, hvis Johan gør, som hun siger..."
  
Den her bog virkede så realistisk! Vi følger unge Johan, der går i 8. klasse, og han er simpelthen ligeså drengerøvsagtig, som jeg husker mine klassekammerater fra dengang. De andre karakterer i bogen passer også godt overens med deres alder, og intrigerne og ungdomstankerne er ret relevante. Jeg læser mange ungdomsbøger fra pigers synsvinkler, så det var en fornøjelse at læse en fra en drengs - især når det fungerer så godt, som det gør! Jeg var derudover især glad for hans ven Jacob, der var meget moden af sin alder.

Selvom bogen egentlig er let i sproget og hurtigt læst, så bearbejder den også nogle lidt tungere emner. Her kunne bogen sagtens have været længere for at uddybe alle de ting. Jette Rydahl tager nemlig hul på en masse tabuer, som er så vigtige at tage fat i som ung, og jeg ville så gerne have læst meget mere omkring disse. Nogle af Johans reaktioner er ikke altid lige så gennemtænkte, men på den anden side, så er drenge i 8. klasse ikke altid så skarpe, så det passer meget godt.

"Når man gør noget, man egentlig ikke vil, står det bagefter underligt uvirkeligt i hukommelsen." - citat side 132.

Jeg kunne rigtig godt lide, at det var så afslappende at læse bogen. Den er helt ligetil, og selvom der er spænding involveret, så sidder man ikke og bliver forvirret undervejs. Det hele giver mening, og det er troværdige reaktioner, der kommer fra de forskellige personer. Slutningen er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt jeg er tilfreds med, men det er en interessant slutning, og det får forfatteren point for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar