søndag den 12. juni 2016

"Animal Farm" - George Orwell

Animal Farm af George Orwell
Animal Farm af George Orwell
Original titel: Animal Farm - Forfatter: George Orwell - Forlag: Penguin - Sidetal: 95


"Mr. Jones of Manor Farm is so lazy and drunken that one day he forgets to feed his livestock. The ensuing rebellion under the leadership of the pigs Napoleon and Snowball leads to the animals taking over the farm. Vowing to eliminate the terrible inequities of the farmyard, the renamed Animal Farm is organized to benefit all who walk on four legs. But as time passes, the ideals of the rebellion are corrupted, then forgotten. And something new and unexpected emerges..."

Det her er en af de bøger, som er rigtig svær at sætte ord på. Jeg læste den, og fandt den både skræmmende og fascinerende. Sådan er det nok altid med bøger, som afspejler virkeligheden, selvom den måske ved første øjekast ser ud til bare at være en normal historie. 'Animal Farm' er et meget vigtigt værk, og jeg forstår sagtens hvorfor. 

Det er en allegorisk fabel over det kommunistiske styre af Stalin i Sovjetunionen. Selvom jeg ikke er så glad for at læse politiske bøger som sådan, så var det virkelig anderledes med den her. Jeg var vild med hele fabel-formen, og at dyrene skal portrættere mennesker i den virkelige verden. Samtidig fandt jeg det også vildt uhyggeligt, taget bogens udvikling i betragtning, men det er nok også det, der gør bogen så interessant i sidste ende.

"ALL ANIMALS ARE EQUAL. BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS." - citat side 90.

Det er ikke den mest informative anmeldelse jeg har lavet, men jeg vil faktisk hellere anbefale, at du selv læser bogen, og danner dig en forestilling om den. Den er lærerig og sætter virkelig tankerne igang. Jeg kunne personligt godt have brugt lidt mere handlingsforløb undervejs, men jeg forstår udmærket, hvorfor der er fokuseret på de mere politiske tilgange i teksten. Jeg er stadig lidt overvældet over, hvad jeg har læst. Især når jeg tænker tilbage på bogen.

12 kommentarer:

 1. Det er en af de bøger, der har gjort størst indtryk på mig. Jeg overvejer at genlæse den for at se, om den stadig har samme virkning på mig :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også speciel! Det kunne være meget interessant at finde ud af ja :D

   Slet
 2. Jeg har det på helt samme måde, jeg fandt den dybt fascinerende og spændende, men også dybt skræmmende !

  -Louise

  SvarSlet
 3. Jeg har endnu ikke fået den læst - lyder som om, jeg skal i gang snart. Hvis du kan lide hele dyreuniverset, der fortæller historier om mennesker, kan jeg også anbefale Kaninbjerget af Richard Adams. Den er ikke så åbenlys i sine allegorier, for den kan sagtens også læses som en børnebog - en til tider noget voldelig en af slagsen, men ikke desto mindre gjorde den stort indtryk på mig. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er hurtigt læst, så du har næsten ingen undskyldning for ikke at gøre det i hvert fald ;)

   Jeg har faktisk også hørt lidt om den - i forhold til at den også er allegorisk - men har egentlig aldrig fået kigget nærmere på den. Det må jeg vist hellere :) Tak for anbefalingen!

   Slet
 4. Skøn bog, læste den i forbindelse med studiet, og det er altså bare en af de bøger, som man ikke må snyde sig selv for, den er virkelig tankevækkende, synes jeg. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig med dig søde Mette! Den er så god :)

   Slet
 5. Det er virkelig en bog, som bliver hos en. Jeg læste den første gang for 12 år siden, og jeg har planer om at genlæse den igen snart. Vigtig, vigtig bog.

  SvarSlet
 6. Jeg må lese definitivt lese "Animal Farm" snart - den høres veldig spennende ut!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du virkelig! Så skræmmende og god :)

   Slet