mandag den 16. maj 2016

"Stalker" - Michella Rasmussen

Stalker af Michella Rasmussen
Stalker af Michella Rasmussen
Original titel: Stalker - Forfatter: Michella Rasmussen - Forlag: Tellerup - Sidetal: 214
Anmeldereksemplar fra Tellerup.


"Jeg ved ikke hvem han er. Eller hvorfor han har valgt mig. Men når jeg hører gulvet knirke eller fodtrin følge efter mig, fryser mit blod, og jeg glemmer at trække vejret. Jeg lukker øjnene og håber det er indbildning. Men jeg ved han altid er i nærheden. Midt i 2.g får Julie et romantisk brev fra en hemmelig beundrer. Pigerne i klassen bliver ellevilde og lægger straks planer for at føre dem sammen. Men brevene tager en uhyggelig drejning, og det går hurtigt op for Julie at beundreren ikke bare er betaget, han er besat. Og han skyr ingen midler for at komme tæt på hende..."

Jeg har altid fundet 'stalker'-tendensen skræmmende, men også ret fascinerende, så jeg var virkelig nysgerrig efter at læse denne bog. Michella Rasmussen er god til at få spændingen op, og det var en letlæst og interessant bog. Den har skiftende synsvinkel - både fra stalkerens side og fra offeret, og det gør det hele meget mere fascinerende, end hvis det blot havde været fra en enkelt synsvinkel. Sproget er dejligt nemt og flydende, og læseren bliver revet med fra side 1.

Desværre virkede karakterernes alder ikke helt troværdigt i mine øjne. De fleste af dem opførte sig, som var de 14-15 år, og derfor rynkede jeg brynende, da de står til at gå i 2.g og være omkring 17-18  år. Jeg kan sagtens forstå, at de skal være oppe i den aldersgruppe for at decideret 'stalking' kan blive en ting, men så måtte karaktererne gerne være modnet en anelse mere end de er - om ikke andet fandt jeg mange af dem ret barnelige stadigvæk.

"Ud af øjenkrogen får jeg øje på en skygge ved husmuren. Jeg drejer hovedet, men der er ingenting at se. Det var nok bare en kat." - citat side 10.

For min skyld måtte bogen gerne have været længere, have en smule mere uddybende plot, og være mere intens. Den har så meget potentiale, og jeg syntes lidt, at bogen sluttede for hurtigt. Dog vil jeg give bonuspoint for selve 'mysteriet' omkring, hvem stalkeren er - jeg bliver som altid snydt ved sådanne læsninger, og jeg elsker, når det sker! Uanset hvad så ser jeg frem til at læse mere af forfatteren.

2 kommentarer:

 1. Hvor lyder det bare som et fascinerende roman fokus/emne :D Dog måske også lidt creepy ;D
  Den skal da helt sikkert på TBR listen. Hvis ikke bare for det spændende emne den beskæftiger sig med :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig! God fornøjelse med læsningen :D

   Slet