mandag den 30. maj 2016

"Little Library" - både for store og små


Konceptet med "Little Library" er ret simpelt - man tager en bog, og man giver en bog - ganske gratis og uforpligtende. Det fungerer som et lille mini-bibliotek, og det er simpelthen den sødeste og fineste idé! Der er også mulighed for bare at efterlade bøger og gode læseoplevelser til andre, hvis man ikke er interesseret i at få en bog selv. 

Odense bibliotekerne har valgt at stille to af disse fine "Little Library" op i Munke Mose ved Odense Centrum. Der er en for voksne, som også blev stillet op sidste år, og i år er der nu også kommet en for børn! Så uanset hvad man læser, så er der en god chance for at finde den næste læseoplevelse, blot ved at aflevere en af sine egne bøger, så man kan berige en anden med en interessant historie - og selv få et helt nyt eventyr med hjem.

Den blå udgave, som man ser på de øverste billeder, er den til voksne. Den er at finde i Munke Mose overfor fisketrappen, og er ret nem at få øje på, hvis man kommer dertil fra gågaden af. Indholdet er meget varierende fra de gange, jeg har været forbi. Der er som regel alt fra krimier, biografier, kærlighedshistorier til en anelse fantasy og ungdomsbøger. Jeg efterlod selv en blanding af de to sidstnævnte, da jeg var forbi sidste gang.

Den grønne udgave, som man ser på de nedenstående billeder, er den til børn. Den er at finde i Munke Mose lige ved siden af legepladsen for børn. Den skal man gå lidt længere for at finde, men det er egentlig også ret ligetil, og den står et stykke fra legepladsen, så man kan spotte den, så snart man går på stien. Der var en god blanding af børnebøger, dog meget til det helt unge publikum på nuværende tidspunkt. Jeg efterlod en bog, der umiddelbart kan læses af børn mellem 8-13 år.

Du kan læse mere om Odenses "Little Library" lige her - eller læse om det oprindelige internationale koncept "Little Free Library" lige her.

10 kommentarer:

 1. Det er så fin en ide, og det til børnene ligner lidt Bamses hus, hehe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej ja! Det havde jeg slet ikke lagt mærke til :D

   Slet
 2. Jeg tror da vist, jeg skal på byvandring i Odense efter min eksamen på torsdag! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan varmt anbefales! Man bliver så glad :D

   Slet
 3. Hvor er det bare et fint koncept! Sådan noget må de også lave i Juelsminde :-D

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet
 4. For et herlig konsept og initiativ! Jeg har sett flere bilder av slike "little libraries" på instagram, men aldri sett noen i virkeligheten. De ser jo helt skjønne ut! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er virkelig også herlige! De har endda sat endnu et op ude ved friluftsbadet (eller er det havnebadet?) :D

   Slet