tirsdag den 10. maj 2016

"Alkymisten" - Paulo Coelho

Alkymisten af Paulo Coelho
Alkymisten af Paulo Coelho
Original titel: O Alquimista - Forfatter: Paulo Coelho - Forlag: Bazar - Sidetal: 175

"Den andalusiske gedehyrde Santiago står i spidsen for det strålende persongalleri, som fører os gennem denne eventyrlige fortælling om at følge sine drømme. Fra sit hjem i Spanien rejser han til markederne i Tanger og gennem Ægyptens ørken til et skæbnesvangert møde med alkymisten. Historien om de skatte, Santiago finder på sin vej, lærer os den vigtigste af alle lærdomme: at lytte til sit hjerte."

Jeg har hørt så mange rosende ting om denne bog. Så da den rejsende bog kom forbi mig, så besluttede jeg mig endelig for at læse den - og jeg blev ikke skuffet. Det er så svært at beskrive, hvad bogen faktisk handler om, for der ligger så meget mere i den end blot den simple handling og plot. Der er så mange filosofiske overvejelser samt store livsspørgsmål, der bliver vurderet, vendt på hovedet og overvejet i løbet af fortællingen.

Selve handlingen i sig selv er egentlig simpel nok, så det er lækkert med noget dobbelttydighed, og jeg har aldrig læst en bog, hvor jeg har stoppet op og genlæst sætningerne flere gange. Den består af SÅ mange vidunderlige citater, og jeg fik kuldegysninger ved læsning af flere af dem. Den er så almindelig, og dog så på poetisk på et plan, hvor alle kan være med. Man føler ikke at det går ens næse forbi, og den sætter virkelig tanker i gang.

"Det er her, kærlighedens kraft kommer ind, for når vi elsker, ønsker vi altid at være bedre, end vi er." - citat side 159.

Det første jeg gjorde efter endt læsning, det var at anbefale bogen videre. Jeg havde en bestemt person i tankerne, som simpelthen blev nødt til at læse bogen med det samme. Derudover føler jeg, at den lever op til alle de rosende ord. Den er virkelig værd at læse, og hvis du ikke har fået læst den endnu, så bør du virkelig gøre det. Om ikke andet for at filosofere lidt over dagligdagen, og have for øje, at man bør gøre det man elsker, og som gør en glad i sidste ende.

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tror også lige, at den er noget for dig!

   Slet
 2. Jeg har haft denne her bog på min TBR i uendeligheder! Den bliver lige rykket lidt op på listen nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt - den efterlader i hvert fald en masse tanker :D

   Slet
 3. Alkymisten vil for evigt være en af mine yndlingsbøger!

  SvarSlet
 4. Hvor dejligt at du kunne lide den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er så glad for, at jeg endelig fik læst den! :D

   Slet
 5. Dejligt at du kunne lide "Alkymisten". Det er også en bog, der står højt på min TBR❤

  SvarSlet
 6. Det er virkelig også en bog jeg kaster efter alle! Jeg var lykkelig, da niecen fik den i konfirmationsgave og selvfølgelig måtte min mor have den i morsdags-gave OG så har jeg en søster, der snart har fødselsdag.... ;) Bestemt en bog, alle bør læse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig! Jeg fik også min far til at læse den - som ellers aldrig læser bøger normalt :D

   Slet