torsdag den 5. maj 2016

"A Robot in the Garden" - Deborah Install

A Robot in the Garden af Deborah Install
A Robot in the Garden af Deborah Install
Original titel: A Robot in the Garden - Forfatter: Deborah Install - Forlag: Black Swan - Sidetal: 320


"Ben Chambers wakes up to find an unfamiliar object - rusty and lost - sitting underneath the willow tree in his garden. Refusing to throw it on the skip as his wife Amy advises, he takes it home.Ben does not want children, or even a job, and now he has found yet another reason to stay in his study and ignore everyone around him. It is only when Amy walks out that Ben realises he has now alienated all the human beings in his life. He has only one friend left. This is the story of an unlikely friendship, and how one man opens his heart to a past he did not want, and a future he cannot lose."

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente af den her bog, men det endte med at være en sød læseoplevelse, der efterlader et smil på læben. Det er nok ikke en af de slags bøger, som man tænker over i længere tid, men ikke desto mindre var den hyggelig og interessant. Robotten er simpelthen noget af det sødeste, og han smeltede mit hjerte allerede fra begyndelsen. Hovedpersonen Ben havde jeg lidt problemer med i starten, men jeg endte faktisk med at blive ret glad for ham i sidste ende.

Vi følger Ben, og ser hvordan robotten langsomt ændrer hans liv og hans syn på verden og menneskerne omkring ham. Hele bogen er en slags nutidigt univers, hvad angår dagligdagsting, men fremtidsagtigt i forhold til, at de har vildt udviklede androids til at gøre alle mulige ting i den virkelige verden. Det er en ret interessant vinkling på, at androids jo er 'bedre' end normale robotter, og det må læseren jo så selv vurdere undervejs, om det er sandt.

""No, I mean he's different as in special." Amy wrinkled her nose at this and said, "How do you know?" "I don't know. I just think he is."" - citat side 15.

Så alt i en alt en sød og hyggelig læseoplevelse, der virkelig kan anbefales, især hvis man synes robotter og teknik er interessant - eller bare vil ud på lidt af et mærkværdigt, men forundrende eventyr. Selvom bogen, som nævnt tidligere, nok ikke sidder i mig så længe, så er det ikke en læseoplevelse, jeg ville have været foruden. Robotten er så elskelig.

2 kommentarer:

 1. Er bogen på en måde lidt en nutidig "Drengen og Jernkæmpen" fortælling ?

  -Louse

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh den kender jeg desværre ikke :o så pas!

   Slet