søndag den 10. april 2016

Litterære indrømmelser #6 - '25 boglige facts om mig'


Jeg har længe overvejet at lave et indlæg, som består af boglige facts om mig. Der er nogle, der har lavet det som et tag, mens andre bare har lavet en liste for dem selv. Derfor får I nu muligheden for at lære mine boglige vaner lidt bedre at kende og andre finurlige ting, da jeg hermed fortæller 25 boglige facts om mig.

1. Jeg er en meget udadvendt og langsom læser.

2. Jeg ville så gerne have en fysisk bog med mig konstant, men det er faktisk sjældent, at det sker.

3. Jeg bliver derfor mere og mere begejstret for ebøger og lydbøger (kæmpe fan af Mofibo!).

4. Jeg ejer utroligt mange bogmærker - både i papirform, magnetiske og af andet materiale - men bruger faktisk ofte de samme 'kedelige' bogmærker i mine bøger.

5. Hvis en bog har været rigtig god, så kan jeg godt finde på at kramme den efter endt læsning.

6. Jeg har ikke noget problem med at stoppe læsningen midt i et kapitel. Det rører mig virkelig ikke. Generelt har jeg ikke noget forhold til kapitler - de kan være rare og sådan, men jeg tænker egentlig kun på dem, hvis det er en bog med skiftende fortæller.

7. Jeg elsker Harry Potter af hele mit hjerte, men jeg har faktisk ikke genlæst hele serien.

8. Jeg er helt tosset med fantasy, men har endnu ikke læst Ringenes Herre, selvom jeg har haft bøgerne siden 4. klasse.

9. I juni 2012 ejede jeg cirka 70 bøger. Her cirka 4 år efter har jeg tilføjet over 400 bøger ekstra til samlingen.

10. Jeg har aldrig været typen, der 'hellere' vil sidde hjemme med en bog end at feste hele natten. Jeg fortrækker en god variation.

11. Jeg startede også ud som den 'ligeglade' læser, der lavede æselører i bøger. Derfor har mange af mine gamle bøger små mærker fra min læsning.

12. Den første bog som jeg læste på engelsk var "Harry Potter and the Deathly Hallows", da jeg simpelthen ikke kunne vente på, at den blev oversat til dansk (som jeg ellers havde gjort med alle de forrige bøger).

13. Jeg knuselsker bøger, som kan få mig til at føle noget (især hvis de kan få mig til at græde), men underligt nok tør jeg ikke læse bøger, som kan risikere at gøre mig bange.

14. Jeg er udmærket klar over, hvor store ændringer oversættelser af bøger kan have, men ikke desto mindre foretrækker jeg faktisk ofte at læse på dansk, da det går hurtigere for mig end på engelsk.

15. Jeg har umiddelbart kun læst én selvbiografi i mit liv, og den var virkelig underlig.

16. Jeg er virkelig dårlig til at kende forskel på U.K. udgaver og amerikanske udgaver af bøger.

17. Jeg elsker hardbacks af hele mit hjerte, men jeg foretrækker at sidde og læse i paperbacks.

18. Jeg bestræber mig på at købe de fleste bøger i hardback, medmindre det er young-adult/contemporary bøger, så foretrækker jeg dem underligt nok i paperback.

19. Jeg har alt for mange fiktionelle crushes, men en af de første var faktisk Nicodemus fra 'Skammerens Datter'.

20. Jeg er nærmest besat af at se på pæne billeder af bøger. Derfor bruger jeg også enormt meget tid på Instagram, og det virker nærmest som et dagligt fix. Jeg er seriøst afhængig...

21. Jeg vil rigtig gerne arbejde i forlagsbranchen. Jeg tænker umiddelbart gerne som redaktør, noget i marketing eller som community manager - og så vil jeg virkelig gerne arbejde med ungdomsbøger, og alt der hører derunder af forskellige genrer (både danske og udenlandske).

22. Vi brugte bøgerne "Søren & Mette" til at lære at læse i skolen. Jeg var en af dem, der tit fik lov til at læse højt.

23. Jeg er en sucker for klichéer. Det gør næsten helt ondt, når jeg ved, hvor meget alle andre tydeligvis hader dem. Måske når jeg dertil en dag, når jeg har fået nok? Måske.

24. Jeg er altså lidt træt af front-ansigter på bøgernes forsider... Kan vi ikke godt være lidt mere innovative nu?

25. De allerførste anmeldereksemplarer jeg modtog i forbindelse med bloggen var "Caldera"-serien fra Forlaget Facet. Det blev også startskuddet til, at jeg begyndte at skrive anmeldelser.

12 kommentarer:

 1. ♥♥♥ Nr. 5 ♥♥♥


  Mvh.
  Den lille Bogblog :)

  SvarSlet
 2. Åh hvor jeg dog elsker det her !
  - Louise

  SvarSlet
 3. Hurra for lydbøger og Mofibo! :) Jeg ejer selv et væld af bogmærker, men ligesom dig, bruger jeg ikke særligt mange af dem. Men nogle er jo også så fine, de ikke må blive nusset til ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha jeg er helt enig! :D
   PRÆCIS - man vil jo ikke have at de bliver slidt op :O

   Slet
 4. Nicodemus <3 Ham havde (har?) jeg også et meget alvorligt crush på. Åh, tak fordi du mindede mig om det, haha :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er også bare fantastisk altså! :D

   Slet
 5. Aww, jeg er så meget også medlem af bog-krammer-klubben! Og så er jeg i øvrigt sikker på, at det der med at savle over pæne bøger på Instagram er godt for helbredet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor godt! Glad for at jeg ikke er den eneste ;)
   HAHA jeg håber du har ret <3

   Slet
 6. Det er altid skønt med en krammer :-) Jeg har aldrig rigtig været til lydbøger, men med storytel, der følger med mit mobilabonnement så er jeg blevet meget bedre til at høre en lille bog i bilen, når jeg er på vej til uni.
  Dejligt at læse med ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt, at du vil læse med søde Karina :D

   Slet