onsdag den 6. april 2016

"Kærlighedsbreve til de døde" - Ava Dellaira

Kærlighedsbreve til de døde af Ava Dallaira
Kærlighedsbreve til de døde af Ava Dallaira
Original titel: Love Letters to the Dead - Forfatter: Ava Dellaira - Forlag: Ordenes By - Sidetal: 362
Anmeldereksemplar fra Ordenes By.

"Det begynder med en opgave i high school: Skriv et brev til en afdød berømthed. Laurel vælger at skrive til Kurt Cobain, fordi hendes søster, May, elskede ham. Og så døde han også ung, ligesom May. Snart skriver Laurel personlige, inderlige breve til døde ikoner som Amy Winehouse, River Phoenix, Janis Joplin og mange andre. Hun skriver om deres liv, om at gå i high school og få nye venner og blive forelsket for første gang. Hun skriver om May og om sorgen, der har splittet familien. Lidt efter lidt afslører Laurels breve en smertefuld hemmelighed."

Denne bog knuste mit hjerte. Altså, på den der gode måde, I ved - som kun bøger kan gøre det. Det gør ondt, men det er godt. Jeg nød virkelig at læse brevene, som Laurel skriver, da de både fortæller hele hendes historie, men samtidig også fortæller os en anelse om de kendte mennesker, som hun rent faktisk henvender sig til. Det fungerer virkelig godt, og dem hun skriver til, har som regel en slags forbindelse til det næste brudstykke af hendes dagligdag, som vi skal høre om.

Jeg var vild med alle de sprudlende og alsidige karakterer i bogen - de er med til, at det aldrig rigtigt bliver kedeligt, da der altid er en ny vinkel på både de gode og de knap så gode ting. Derudover så omfavner bogen også virkelig mange emner, der er med til at give den en dybde, selvom den portrætterer en ung piges hverdag. Det er ikke 'bare' teenagefnidder med alt der hører til, der stikker også dybere ting mellem revnerne, som vi ikke helt kan se fra starten af.

"Du skrev, at din datters liv ville blive meget lykkeligere uden dig. Jeg kan fortælle dig, at du tager fejl. Det er en frygtelig undskyldning fra én, som ikke kan holde ud af være til. Det er en dårlig måde at få det bedre med sig selv på, når man ved, at man forlader nogen, som ikke ønsker, at man går. Nogen, der har brug for én." - citat side 205.

Jeg fandt så mange fine citater i denne vidunderlige bog, og jeg sad tilbage med tårer i øjnene. Den er så smuk og nærmest poetisk på sin helt egen måde, og jeg nød virkelig skriveformen, som nævnt tidligere. Laurel er en observatør, og hun er simpelthen så opmærksom på sine omgivelser og personerne omkring hende. Det er fascinerende og hjertevarmende, og jeg ville simpelthen sådan ønske, at jeg kunne være hendes ven. Hun er fantastisk, og hendes historie er ligeså.

2 kommentarer:

  1. Jeg elskede også 'Kærlighedsbreve til de døde,' og hvor får du fint sat ord på alle de ting jeg også elskede ved bogen! :) den er virkelig fantastisk! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det glæder mig at høre! Mange tak søde Karina :D

      Slet