tirsdag den 19. april 2016

Gæsteblogger #2 - Susanne H

Gæstebloggeren denne gang er Susanne H, der blogger på Susbogblog. 

Hvem er du? Fortæl lidt om dig selv, hvad du laver til dagligt og evt. boglige vaner.
Jeg er en ivrig læser, IT-ingeniør in the making og gør-det-selv-typen der er i gang med at renovere hus. Jeg elsker at læse, helst fantasy, science fiction eller paranormal romance. Dagtimerne bruges som regel på studiet (selvom jeg ind imellem dropper lektier til fordel for en bog. Ups.), hvor jeg læser ICT-Engineering. Jeg skal i gang med min bachelor til efteråret, og i januar er jeg færdiguddannet. ICT-Engineering er en slags software-ingeniør, så jeg bruger en hel del tid på at skrive kode og bygge robotter, lave apps og fikse alle familiemedlemmers elektronik når det går i stykker. Læsning er som regel noget jeg gør sidst på dagen når jeg har ordnet alt det jeg skal. Allerhelst på sofaen eller i sengen lige inden jeg skal sove. Gerne i selskab med et eller andet lækkert snack-agtigt. Det er som regel popcorn for mit vedkommende. Og ja, jeg spiser popcorn i sengen efter jeg har børstet tænder. Men jeg læser også i pauserne på studiet hvis der er tid, i toget, i bussen, hører lydbøger i bilen og mens jeg arbejder på huset.

Hvornår på dagen kan du bedst lide at læse, og hvor skal det helst være?
Det har jeg vist svaret på, men på sofaen eller i sengen sidst på dagen.

Kan du læse, hvis der er støj omkring dig?
Det kommer an på hvad det er for noget støj. Ja, hvis det ikke er interessant, nej hvis det er. For eksempel kan jeg ikke læse i sofaen hvis fjernsynet kører og der er Masterchef US i TV. Elsker det program, og så kan jeg ikke holde fokus på læsning, fordi min hjerne prøver både at opfatte lyden fra TVet og de ord jeg læser - og så bliver jeg uopmærksom på begge dele.


Hvilke genrer kan du normalt godt lide at læse, og er der genrer, som du slet ikke læser?

Jeg gider ikke selvbiografier eller lyrik. Og jeg er heller ikke meget for socialrealisme. Man bliver så skide deprimeret af det synes jeg. Jeg er til gengæld vild med fantasy, paranormal, dystopisk og science fiction. Gerne i ungdomsbogs-form, men jeg læser også voksen-fantasy alá Black Dagger Brotherhood.

Hvis du skulle nævne 3-5 bøger, som virkelig har rørt dig, ændret dit syn på ting eller noget helt tredje, hvilke skulle det så være og hvorfor?
- Harry Potter. De bøger var mine venner da jeg ikke selv havde nogen i mine teenageår.

- Monster af Patrick Ness. Før det havde jeg det svært med døden. Det har jeg stadig, men nu føler jeg mig bedre tilpas, mere vis på en eller anden måde.

- Dødsspillet, den første bog i Hunger Games-trilogien. Egentlig er det ikke fordi den bog har ændret mig eller gjort noget specielt ved mig – men jeg kan stadig den dag i dag huske følelsen af at læse den første gang. Jeg var blown away.

- Twilight. Den bog introducerede mig til Paranormal Romance og blev vel egentlig begyndelsen på den her blog.

- Dinotopia. Den bog er FANTASTISK! Illustrationerne er så flotte og levende, og jeg sidder nogle gange og bladrer lidt i den bare for at kigge. Det er lidt svært at forklare, men lige netop den bog har en speciel plads i mit hjerte.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og elsket?
The Bitter Kingdom af Rae Carson, bog tre i en fantasytrilogi. En af de bedste fantasyserier jeg har læst, jeg elskede hver eneste af bøgerne.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og ikke kunne lide?           
Truthwitch af Susan Dennard. Der var mere eller mindre alting galt med den bog. Urgh.

Hvad er dit seneste bogkøb?
Firstlife af Gena Showalter. Jeg lagde en preorder på den i Januar, og det er faktisk den sidste bog jeg har købt. Husrenovering er ikke billigt, og mine bogkøb lider under det. På den anden side har jeg en hel reol fuld af ulæste bøger, så det er måske meget godt.

Hvis du skulle anbefale én bog til Rikke, hvilken bog skulle det så være?
The Girl of Fire and Thorns af Rae Carson. Simpelthen så god en bog.

Hvor kan man følge dig på de sociale medier?
Jeg kan følges via Susbogblog på Twitter og på Instagram.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar