lørdag den 26. marts 2016

"Wuthering Heights" - Emily Brontë

Wutherings Heights af Emily Brontë
Wutherings Heights af Emily Brontë
Original titel: Wuthering Heights - Forfatter: Emily Brontë - Forlag: Barnes & Noble - Sidetal: 328

"From the moment of his adoption by the Earnshaws, the foundling boy Heathcliff devotes himself to their young daughter Catherine. Growing up together, the two share a love that blossoms into romance, until Catherine's hurtful betrayal. But Heathcliff's emotions know no bounds and acknowledge no limits--not even death. Determined to secure the family estate of Wuthering Heights as his own, the tyrannical Heathcliff vents his bitterness on his and Catherine's heirs, manipulating lives and shaping destinies under the influence of a passion that has curdled into obsession."

Åh, hvor havde jeg dog håbet på, at jeg ville elske denne bog! Den er også god, og har helt klart sine momenter, men den var også lidt langtrukket til tider, og der var ikke så meget handling, som jeg havde håbet på. Jeg er dog vild med alle de modsætninger, der er med i fortællingen. Især forholdet mellem natur og kultur, og de forskellige familier sat op mod hinanden og deres forskelligheder.

Jeg brød mig ikke synderligt meget om nogen af karaktererne, men det var også bare interessant, at mange af dem netop havde to modstridende sider i deres karakter. Det gjorde det hele meget uforudsigeligt, og man kunne ikke regne med, at en bestemt karakter ville handle på en bestemt måde. Der er hele tiden nye vinkler og nye handlinger at forholde sig til.

""(...) It is strange people should be so greedy, when they are alone in the world"" - citat side 32.

Jeg var dog ret vild med selve rammefortællingen - at vi egentlig får en historie at vide, som er sket, og langsomt strider fremad indtil nutiden. Det gør, at man slapper lidt mere af som læser, da vi jo selvfølgelig får hele historien udleveret på et tidspunkt. Selvom bogen ikke blæste mig helt bagover, så kan jeg sagtens forstå, hvorfor mange folk er vilde med dens dystre og gotiske historie, og jeg er også glad for endelig at have læst den.

12 kommentarer:

 1. Den er bare super flot den udgave :)

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig i dine betragtninger, dog tror jeg at jeg nød den lidt mindre end dig. Jeg havde desværre svært ved at se udover det faktum, at jeg ikke brød mig om karaktererne..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også kun, at jeg nød den lidt mere fordi jeg læste den i forbindelse med studiet, og kom lidt dybere ned i den, end jeg ellers ville have gjort :)

   Slet
 3. Jeg gik i gang med bogen i januar (eller måske december), og jeg kunne bare mærke den krævede mere koncentration, end jeg kunne give den på daværende tidspunkt. Det skyldtes nok netop, som du siger, at det er en bog man slapper af med som læser med den "langsommelige" fortælling.

  God, konkret anmeldelse! n__n

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror virkelig også, at man skal tage sig 'tiden' til at læse den, når det endelig er :)

   Mange tak! :D

   Slet
 4. Tak for anmeldelsen. Jeg læste Wuthering Heights for tre år siden, og jeg er enig i, at det er en bog, som det kan være vanskeligt virkelig at holde af. Men det er alligevel på en måde fascinerende og anderledes, at der ikke rigtig er nogen personer i bogen, som man kan fatte sympati for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig søde Lea. Det er virkelig interessant!

   Slet
 5. Åh, jeg har så få positive ting at sige om den bog. Jeg havde, lige som du, også håbet, at den ville feje benene væk under mig, men det skete på ingen måde. Der er irriterende karakterer over hele linjen, og hvis det er meningen, man skal kunne forstå, hvad ham Joseph siger i bogen, så lykkedes det meget dårligt for mig - jeg fattede ingenting! :P

  SvarSlet
  Svar
  1. HAHAHAHA du har så evigt ret kære Mette! :D Jeg fattede heller ikke så meget af det han sagde..

   Slet
 6. Jeg havde rimeligt meget samme oplevelse af bogen som dig - jeg havde sådan håbet, at jeg ville elske den, men det skete desværre aldrig rigtigt. Jeg tror dog, at jeg vil prøve at genlæse den på et tidspunkt, netop pga. den dystre og gotiske stemning du nævner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror måske også man sætter mere 'pris' på den under en genlæsning! :)

   Slet