mandag den 21. marts 2016

Gæsteblogger #1 - Lea B

Gæstebloggeren denne gang er Lea B, der blogger på So Many Books.

Hvem er du? Fortæl lidt om dig selv, hvad du laver til dagligt og evt. boglige vaner.
Jeg hedder Lea og jeg ejer bloggen So Many Books. Jeg bor i centrum af Odense sammen med min mand og vores to katte. Til daglig arbejder jeg som kirketjener, hvilket er et udfordrende og alsidigt job. Men jeg drømmer om en dag at enten at blive forfatter eller uddanne mig til bibliotekar. Eller i hvert fald på en eller anden måde at gøre bøger til en større del af min levevej. Ved siden af kirketjenerarbejdet er jeg nemlig freelance oversætter.  Jeg har elsket bøger og sprog lige siden, jeg var barn.

Hvornår på dagen kan du bedst lide at læse, og hvor skal det helst være?

Jeg kunne læse hele døgnet rundt, hvis ellers jeg fik lov. Som barn/teenager læste jeg tit til langt over min sengetid, og det sker stadig en gang imellem, selvom jeg prøver at være et voksent og ansvarligt menneske :) Men jeg kan bedst lide at sidde i sofaen eller i sengen og læse med benene oppe, gerne med en kop te ved siden af. Så er det lige meget hvad klokken viser.

Kan du læse, hvis der er støj omkring dig?
Nej, det har jeg meget svært ved. Så skal bogen i hvert fald være ekstremt spændende.

Hvilke genrer kan du normalt godt lide at læse, og er der genrer, som du slet ikke læser?
Jeg føler mig godt hjemme indenfor fantasy, science fiction og klassikere. Til gengæld tror jeg aldrig, jeg har læst en moderne krimi á la Stieg Larsson. Jeg er vist lidt en bangebuks når det gælder mord, voldtægt og det, der er værre.

Hvis du skulle nævne 3-5 bøger, som virkelig har rørt dig, ændret dit syn på ting eller noget helt tredje, hvilke skulle det så være og hvorfor?
Brødrene Løvehjerte har været min yndlingsbog siden jeg var ca. seks år gammel. Den er en fantastisk fortælling om de ting i livet, det er værd at kæmpe og dø for, som har gjort et kæmpe indtryk på mig, og som jeg har læst et utal af gange.

This Star Won't Go Out rørte mig utrolig meget. Den er en beretning fra den virkelige verden om den 15-årige pige Esther Earl, der døde af kræft. Bogen består for størstedelen af hendes egen dagbog fra tiden før hun døde, men også af ting, som hendes venner og familie skrev om hende, bl.a. forfatteren John Green, som skrev The Fault in Our Stars inspireret af hende. Det er en fantastisk bog.

Den lille prins er en lille, nem klassiker, som alle mennesker burde læse. Den er en af de fantastiske bøger, som taler lige så meget til voksne som til børn, og som rummer ekstremt meget visdom samtidig med at den får dig til at grine. Jeg beundrer virkelig forfatteren for at kunne fange noget så dybt og smukt i så enkel en historie.

Bibelen giver mig utrolig stor inspiration og glæde i livet. Den rummer så forskellige genrer, og der er mange smukke passager, og afsnit med dyb visdom, som jeg aldrig bliver træt af. Ofte kræver det en del baggrundsviden at forstå den, fordi teksterne er så gamle. Men hvis man er villig til at bruge kræfter på at studere den, får man det mange gange igen.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og elsket?

Det må være Indespærret af Amy Christine Parker. Var også ret vild med The Martian af Andy Weir.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og ikke kunne lide?
Det ved jeg ikke. Det er sjældent, jeg ikke kan lide en bog, som jeg læser. Jeg gider ikke bruge tid på bøger, jeg ikke på forhånd er ret sikker på, jeg vil kunne lide. Og jeg er god til at fokusere på de positive sider ved bogen frem for de negative.                                                                                  

Hvad er dit seneste bogkøb?
Septimus Heap serien af Angie Sage. Har altid ønsket mig hele serien, og så kunne man pludselig få den meget billigt i Arnold Buscks udsalg. Det var en glædelig dag. Jeg har skrevet et indlæg om det på min blog.

Hvis du skulle anbefale én bog til Rikke, hvilken bog skulle det så være?
Blink of an Eye af Ted Dekker. Hvis du ikke allerede har gjort det, så læs den snarest muligt!!!

Hvor kan man følge dig på de sociale medier?

Goodreads og Instagram.

12 kommentarer:

 1. Hvor er det dog en sjov og fin ide med en gæste blogger!
  Jeg glæder mig til at se hvem det er næste måned(-:

  Det er virkelig nogle gode spørgsmål må jeg bruge i et tag? (Video tag)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det helt bestemt! :D

   Det må du gerne, så længe du nævner, at det er mig, der har lavet spørgsmålene :)

   Slet
 2. Ej, hvor hyggeligt med en gæsteblogger :D

  SvarSlet
 3. Tak fordi, jeg måtte gæste din blog, Rikke! Som bonusinfo til dine læsere, vil jeg nævne, at jeg lige nu har en åben giveaway på So Many Books, hvor man kan vinde bogen "Nattens Cirkus" af Erin Morgenstern, plus et par ekstra goodies. Man kan deltage til og med den 29. marts.

  SvarSlet
 4. Det er simpelthen sådan en hyggelig idé med gæstebloggere! Jeg kendte ikke til Leas blog i forvejen, så det var rart at blive præsenteret for den! :D
  (Jeg er også snart færdig med at svare på spørgsmålene - undskyld, jeg er så langsom :P)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette, hyggeligt at møde dig! Hvad hedder din blog? Vil gerne aflægge den et besøg, hvis jeg ikke allerede kender den.

   Slet
  2. Det er nemlig en rigtig hyggelig idé - og jeg glæder mig til at fremvise flere af mine gæstebloggere :D

   Slet
  3. Hej Lea, jeg har ikke en blog - jeg er bare sådan en bogtosse fra Instagram (@metteemhaette) :b Men Rikke var så sød at spørge, om ikke jeg havde lyst til at svare på nogle spørgsmål til hendes fine blog, og det kunne jeg ikke sige nej til :D

   Slet
  4. Så følger vi jo allerede hinanden :) Cool!

   Slet
  5. Ja, det gør vi nemlig! :D

   Slet