fredag den 5. februar 2016

"Pulsens Koordinater" - Nanna Lundgaard Arbøl

Pulsens koordinater af Nanna Lundgaard Arbøl
Pulsens koordinater af Nanna Lundgaard Arbøl
Original titel: Pulsens Koordinater - Forfatter: Nanna Lundgaard Arbøl - Forlag: Copenhagen Storytellers - Sidetal: 107
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"Pulsens Koordinater begynder med en kvindes mistede hjerte, og tager dig med igennem et sanseberusende hav af følelser, tanker og nye erfaringer. En skyggevandring gennem Københavns gader i jagten på hendes indre puls og storbyens vildskab, med hver tekst som et koordinat på denne rejse."

Jeg er helt tosset med digtsamlinger, hvor man kan relatere til det, der bliver skrevet om - og det kunne jeg med størstedelen af denne! Jeg er vild med, hvordan hvert digt har et gadenavn, samt en genstand, følelse eller lignende tilknyttet, f.eks. "Kronprinsensgade, Nøgler" og "Frederiksberg Have, Tro". Sidstnævnte digt var et af dem, som bare ramte lige plet hos mig, og efterlod mig med en tåre i øjenkrogen og en klump i halsen. Det er SÅ rammende, når litteratur kan gøre sådan noget ved en.

Det var dog ikke alle digte, som jeg virkelig kunne føle rigtigt. Men fordi der netop ligger en masse historier bag de her gader og genstande, så er det alligevel interessant at læse med. Der er hele tiden noget nyt, som man skal forholde sig til, men alligevel hænger det sammen i en større enhed - nemlig København og det at være ung. 

"Du har sat dit sind på standby
lukket døren til dit hjerte
nu det ikke kan betale sig
at tro på noget
der ikke er 100% bevist
og som ikke kan holde dig i hånden
efter du er kommet
væk fra dig selv" - citat side 101.

Nu er jeg stor fan af København generelt, og med denne digtsamling kommer man virkelig under huden på byen. Jeg smilede over de gader, som jeg godt kendte, og levede mig ind i digtenes univers. Den giver simpelthen en følelse af storby, og det at være et individ, der er forvildet rundt i denne. Så fine ord og sætninger, der ikke bare er digte, men ligesom en hel fortælling i sig selv. Den kan varmt anbefales, uanset om man er vant til at læse digte eller ej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar