mandag den 28. december 2015

"Wonderstruck" - Brian Selznick

Wonderstruck af Brian Selznick
Wonderstruck af Brian Selznick
Original titel: Wonderstruck - Forfatter: Brian Selznick - Forlag: Scholastic Press - Sidetal: 640

"Ben and Rose secretly wish their lives were different. Ben longs for the father he has never known. Rose dreams of a mysterious actress whose life she chronicles in a scrapbook. When Ben discovers a puzzling clue in his mother's room and Rose reads an enticing headline in the newspaper, both children set out alone on desperate quests to find what they are missing"

En billedskøn oplevelse med få ord! Det var præcis, hvad denne bog indeholdte. Vi følger to personer - Ben og Rose - hvor vi får Bens historie på skrift, og Roses historie i billeder. De foregår med 50 års mellemrum, og man følger dem skiftevis, og man ender med at flyve igennem bogen, nærmest mens man holder vejret. Brian Selznick laver altid de flotteste tegninger, og man kan sidde og stirre sig blindt på deres skønhed. Der er så mange detaljer, og det giver virkelig SÅ meget til historien.

Jeg nød at følge begge historier, men det var nok Roses historie, der betagede mig mest. Om det var fordi dén var i billeder og uden ord, eller om den var mere spændende, det skal jeg ikke kunne sige. Ben er dog også en herlig karakter, og der er så mange detaljer om personerne, som gør den her bog så fantastisk, men som jeg helst ikke vil løfte sløret for. Jeg synes, at du selv skal læse bogen, da den simpelthen er så fortryllende.

"The North Star was the last star in the tail of the Little Dipper. and the book said that travelers had used this star for centuries to find their way when they were lost. "If you are ever lost," his mom had said when he showed her the book, "just find the North Star and it will lead you home."" - citat side 21.

Det er sådan en skøn historie, og jeg elsker, hvordan Brian Selznick får historien med ord og billeder til at passe sammen, og flyde sammen for at skabe en skøn helhed. Jeg kan ikke få nok af hans illustrationer, og jeg bliver nødt til at læse alt, hvad han nogensinde har skrevet og tegnet. Han er virkelig en dygtig forfatter og kunstner.

4 kommentarer:

 1. Sikke en fin anmeldelse. Jeg vil så gerne læse noget mere af Selznick! *sigh*

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg vil også helt vildt gerne læse hans nye bog "The Marvels" :D

   Slet
 2. Det lyder som en rigtig god og anderledes bog. Den må jeg huske på :)

  SvarSlet