fredag den 18. december 2015

"Tidsmaskinen" (Rummets Detektiver #1) - Søren & Morten Ellemose

Tidsmaskinen af Søren og Morten Ellemose
Tidsmaskinen af Søren og Morten Ellemose
Original titel: Tidsmaskinen - Forfatter: Søren & Morten Ellemose - Forlag: Forlaget Facet - Sidetal: 155
Anmeldereksemplar fra forfatterne.

"Xander er en helt almindelig dreng på 13 år, der hellere vil læse tegneserier end bøje tyske verber i 7. klasse på Tvegaardskolen. Han er lun på Jeanne fra parallelklassen, der virker mere interesseret i den nye dreng, Georg. Han kigger til gengæld mere efter Sigrid, der er Jeannes bedste veninde. Midt i det hele nødlander de tidsrejsende tvillinger, Robert og Tammie, på skolen, i en defekt tidsmaskine. De er fra år 2155 og har en hidsig Timecop i hælene. Snart er de alle hvirvlet ind i alletiders største eventyr, hvor hele universets fremtid og fortid er på spil. Kan de nå at redde jorden fra undergang?"

Jeg læser normalt ikke så meget sci-fi, men da jeg hørte om denne bog, så blev jeg alligevel lidt nysgerrig. Vi følger skiftevis Xander og hans klassekammerater, der lever i nutiden, og så Robert og Tammie, der er fra fremtiden. I starten kan man godt mærke, at historien lige skal bygges lidt om, men senere hen begynder det at blive mere spændende. Jeg brød mig ikke ret meget om Xander, men derimod nød jeg at læse om Robert og Tammie, da der er meget ping-pong imellem dem.

Vi får introduceret en masse 'fremmedord', der er blevet opfundet i fremtiden, og det er oftest ret spændende, men der var også et par gange, hvor jeg nok har siddet som et stort spørgsmålstegn - forhåbentlig bliver alting lidt mere afklaret længere fremme i serien, men i starten virkede det bare lidt forvirrende. Bogen er meget letlæselig, og sproget er egentlig også ret ligetil, hvis man ser bort fra 'fremmedordene'. 

""Du har da altid selv sagt, at bøger er gode." "Jeg har sat, at al viden er godt. Det er bestemt ikke alle bøger, der er gode.(...)"" - citat side 41.

Jeg er i hvert fald spændt på at læse videre i serien, og jeg håber, at der kommer lidt mere sci-fi stemning i den næste bog, eftersom at vi nu har fået introduceret både karaktererne og selve universet (både nutidsuniverset, men også lidt af fremtidsuniverset). Selvom bogen kan læses af alle, så tror jeg faktisk, at de fleste unge drenge ville nyde at læse denne historie om tidsmaskinen, og rejsen mellem to forskellige årstal.

2 kommentarer:

  1. Lea Brøgger Detlevsen23. december 2015 kl. 21.40

    Tidsrejser er altid spændende ... og fulde af paradokser! Det lyder da som en ret sjov bog :)

    SvarSlet