søndag den 20. december 2015

"The Adventures of Huckleberry Finn" - Mark Twain

The Adventures of Huckleberry Finn af Mark Twain
The Adventures of Huckleberry Finn af Mark Twain
Original titel: The Adventures of Huckleberry Finn - Forfatter: Mark Twain - Forlag: Barnes & Noble - Sidetal: 312

"Desperate to escape his abusive father and the constraints of the civilized life, young Huck Finn fakes his death and, with the help of his slave friend Jim, embarks on a vagabond life rafting down the Mississippi River. Yet life is anything but carefree for Huck and Jim. Their travels bring them into contact with scores of rogues, rascals, ruffians, hucksters, and law-abiding citizens who would as soon seen Jim returned to his owners and Huck to his Pa. Looking out for each other, Huck and Jim forge a bond that protects them from the prejudices and bigotry of their time and place, and a society whose rules and regulations seem as perplexing as they are inflexible."

Jeg ved ikke helt, hvad mine forventninger var til denne bog, men uanset så var den hyggelig nok. Vi følger Huckleberry Finn, som er en ung dreng, der har trang til eventyr. Han ender med at opleve en masse forskellige ting, både i selskab med Jim, men også bare sig selv. Nogle af tingene ville man slet ikke kunne forestille sig, at sådan en lille dreng ville kunne klare, men han er faktisk ret intelligent. Jeg var vild med dynamikken mellem Jim og Huck, og de stod også i ret god kontrast til hinanden.

Deres eventyr var måske ikke lige, hvad jeg havde regnet med, men bogen formåede alligevel, at gøre mig nysgerrig efter, hvad der ville ske. Sproget er fyldt med dialekter, og det var virkelig morsomt, at alle personerne i bogen taler på en specifik måde. Jeg ved ikke hvorvidt, man måske skulle have læst historien om Tom Sawyer først, men jeg følte ikke, at jeg som sådan manglede informationer.

"We said there warn't no home like a raft, after all. Other places do seem so cramped up and smothery, but a raft don't. You feel mighty free and easy and comfortable on a raft." - citat side 119.

Selvom bogen var god nok, så er jeg lidt usikker på, om jeg vil læse Tom Sawyers eventyr. Det er interessant nok, og meget relevant for den tid, som bøgerne er skrevet i, men jeg foretrækker nok, at der sker lidt andre ting, end de eventyr, som rastløse drenge kommer ud på. Om ikke andet, så kan jeg godt forstå at mange holder af denne bog. Den er hjertevarm på sin helt egen måde.

4 kommentarer:

 1. Som kandidatstuderende i amerikanske studier er det faktisk ved at være for dårligt, at jeg stadig ikke har fået læst Huckleberry Finn. Men jeg har faktisk altid tænkt, at jeg nok ville have det med den, lidt som du beskriver der... at jeg nok ville foretrække, at der skete nogle andre ting, og den har altid virket som pligtlæsning.
  Skulle du læse den i forbindelse med studiet? :)

  Ved ikke om jeg nogensinde får taget mig sammen til at begynde på den, selvom den står i en fin udgave på hylden :) din udgave af den er iøvrigt også noget så pæn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahh ja det kan jeg godt forstå! :)
   Ja, jeg har selv valgt at læse den i forbindelse med 1700- og 1800-tallet, da jeg netop også altid har set den, som en af de klassikere man 'må' læse på et tidspunkt.

   Mange tak! Jeg synes virkelig også, at den udgave er så fin! :D
   Men jeg håber da, at du får den læst en dag - den er som sagt hyggelig nok.

   Slet
 2. "Huckleberry Finn" er en klassiker jeg endnu ikke har læst, men måske et must-read i det nye år.
  Jeg ønsker dig og familien en glædelig og fantastisk jul ❤��

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde Karina, og i lige måde - samt et godt nytår <3

   Slet