torsdag den 26. november 2015

"Helbrederen" (Lysets Kvinder #1) - Marie-Louise Rønning

Helbrederen af Marie-Louise Rønning
Helbrederen af Marie-Louise Rønning
Original titel: Helbrederen - Forfatter: Marie-Louise Rønning - Forlag: Egolibris - Sidetal: 311
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

""Hvorfor? Er det ikke det, du ønsker? At dræbe mig? Udrydde mig? Eller vil du hellere binde mig fast til et træ og lade solen gøre arbejdet færdigt for dig? Se på dem, Victoria! Vi er ikke andet end dyr..." Matthew er en af de sidste af sin slags, og han er træt af at være på flugt, træt af sit rodløse liv. Da han møder Victoria, tændes et lys i hans dystre sind - men kan han få hende til at se hvem han er og ikke kun hvad han er? For Victoria er ikke en helt almindelig gymnasiepige. Når natten sænker sig, er hun og hendes søstre Lysets Kvinder, der har svoret at beskytte menneskene mod Mørkets evigt indtrængende skabninger."

Når jeg læser paranormale bøger, så er det altid et 'enten eller' for mig - og denne bog sprængte nærmest skalaen i den gode ende! Jeg blev så positivt overrasket over den tolkning, Marie-Louise Rønning har på mørkets skabninger, som man jo kender lidt til i forvejen - vampyrer osv. - og at hun formåede at vinkle det på en helt ny måde. Jeg var vild med hele fokusset på lys vs. mørke, men at det alligevel indeholder gråzoner, og hvad er så rigtigt og forkert?

Derudover er karaktererne så elskværdige! De er helt nede på jorden, og enormt realistiske, hvilket gjorde det til en fornøjelse at læse bogen. Deres opførsel passer perfekt med deres alder og det miljø, som de færdes i, og det gjorde det bare så nemt for mig at relatere til. Jeg var også vild med den alsidig i personlighed, som karaktererne havde - det er så dejligt med modsætninger og alt derimellem! Matthew er dog helt klart min yndlingskarakter, da han er så hjertevarm og mystisk, men man alligevel altid kan regne med ham. 

""Der står heksen jo" udbrød Will i tankerne. Matthew satte tempoet ned. "Bare ignorer hende," svarede han. "Nøjagtigt som vi aftalte." "Will skulle kunne ignorere en kvinde med en puls? Matthew, du stiller for store krav," udbrød Eva og puffede til Will med skulderen." - citat side 77.

Jeg blev ret betaget af baggrundshistorien for 'Lysets Kvinder', og jeg glæder mig umådeligt meget til at læse den næste bog i serien. Jeg troede virkelig, at jeg havde læst, hvad der var af paranormale ting og sager, men denne bog har vækket gnisten på ny. Jeg er nysgerrig og hungrer efter mere. Den kan varmt anbefales, især hvis du også bare er til fantasy - eller ungdomsbøger med et twist af noget magisk og mystisk. Det er en fantastisk bog - intet mindre.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar