lørdag den 14. november 2015

Bogforum 2015 - Interviews

Jeg elskede de interviews, som jeg så og hørte sidste år, så jeg var rigtig spændt på, om det ville blive ligeså godt i år. Det var dog en blandet oplevelse - der egentlig alt sammen afhang af intervieweren.


Det første interview var med tre forfattere, der skulle snakke om "at skrive ungdomslitteratur", og om der er nogle ting, man som forfatter skal være opmærksom på eller lignende. Det var en paneldebat bestående af Mette Finderup, Kim Fupz Aakeson og Sanne Munk Jensen. Det var en virkelig interessant debat, og jeg var ret tilfreds med at de egentlig ikke bevidst vil være 'pædagogiske' overfor unge, men egentlig bare skriver for at få deres historie ud. Jeg har kun læst en enkelt bog af Sanne Munk Jensen, men har en anden bog stående af hende - og så fik jeg rent faktisk lyst til at læse bøger af de to andre forfattere.


Derefter hørte vi Sidsel Katrine Slej blive interviewet om sin bog "Runemagikeren", der er andet bind i hendes serie. Der var desværre utrolig meget støj rundt om denne scene, så vi fik ikke hørt så meget af det. Hun læste dog lidt op af sin bog, og den lød faktisk til at være ret interessant. Malene har læst og anmeldt bøgerne, så hun skulle også lige have en lille signering bagefter.


Et af de helt store navne (for mit vedkommende) var P. C. og Kristin Cast, der har skrevet serien 'Nattens Hus'. De blev interviewet om lørdagen, og var et af højdepunkterne på vores program. De var begge to så sjove og helt nede på jorden, så det var virkelig en fornøjelse at få indblik i, hvordan de har skrevet serien, og hvordan det er at arbejde sammen, når man er mor og datter. Jeg er kun halvvejs med serien, men jeg ser frem til at få læst den færdig en dag.


Et af de andre store navne var Teri Terry, som skulle interviewes om sin nye bog 'Mind Games'. Desværre var intervieweren ret syg, og var måske ikke helt oplagt til at interviewe den dag, så det endte faktisk næsten med at Teri Terry måtte styre interviewet selv, og pejle det hen mod noget, som hun gerne ville fortælle om. Der blev fortalt vidt og bredt om hendes liv, hendes serie 'Slettet', og knapt så meget om 'Mind Games'. Ikke desto mindre, så var hun en herlig og interessant dame, så jeg glæder mig virkelig til at gå i gang med 'Mind Games'.


Vi hørte Marie Trappehave læse op af sin digtsamling 'Noget Ukendt'. Jeg har læst og anmeldt digtsamlingen her på bloggen, så det var en fornøjelse egentlig at høre, hvordan hun selv læser digtene op. Så får man dem på den helt præcise måde, og hun gjorde det så godt!


Sidst men ikke mindst, så hørte vi tre lyrikere fortælle lidt om deres digtsamling, og læse nogle uddrag højt derfra. Det var Nicolaj Stokholm, Marianne Larsen og Caspar Eric. Jeg ville primært høre Caspar Eric, og kendte ikke rigtigt til de to andre lyrikere. Men det var meget interessant at høre dem læse op, og det var også tre meget forskellige emner, som deres digtsamlinger rummede. Intervieweren var ret spøjs, og fik egentlig talt ligeså meget om sig selv, som han fik talt om lyrikerne.

2 kommentarer:

  1. Troede lige, der var tale om komikeren Nikolaj Stokholm, og det havde været en smule interessant, omend lidt mærkeligt, at læse hans digte.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var da også bare mig, der havde stavet hans navn forkert.. Haha :D Det er rettet!

      Slet